Vinbergsvägen 17

Bilder

Utgångspris

2 195 000 kr

Bevaka slutpriset

Vinbergsvägen 17 , Holmsund , Umeå

Varmt välkomna till denna trevliga villa i Holmsund. Den fina enplansvillan känns förvånansvärt rymlig, mycket tack vare de stora ljusinsläppen på övre plan och den fina källaren med det iordningställda sovrummet. Övre plan har rymlig hall och kök, stort och härligt vardagsrum, två sovrum samt helrenoverat badrum med kakel och klinkers. Huset omdränerades 2015 och efter det är hela källarplanet uppfräschat. Vidare så är även fönstren bytta och sedan tidigare har taket bytts. Vidbyggt varmgarage samt mycket rymligt förråd innanför som även nås från tomten på baksidan av huset. Fin plattläggning vid entrén, här finns även uteplats i soligt läge. Vid hörnet av tomten är plattor lagda för att förenkla parkering för extra bil, släpvagn eller dyl. Stor tomt med öppna gräsytor, enkelt att sköta om.
Här bor barnfamiljen perfekt med närhet till skola, förskola, Storsjöhallen, äventyrsbad med gym samt inte att förglömma natur och hav!

80 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
80 kvm
Biarea:
80 kvm
Tomtarea:
963 kvm
Byggår:
1959
Driftskostnad:
2 866 kr/månad
Utgångspris:
2 195 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

80 kvm

Biarea

80 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Ljus och trevlig hall i vinkel som ger åtkomst till alla rum på detta plan. Här finns plats för klädavhängning samt lättare möblering. På golvet ligger en plastmatta i ekimitation, väggarna är fräscht vitmålade och taket utgörs av vitmålad panel.

Kök

Rymligt kök med plastmatta i ek- imitation, vit boasering med guldskimrande tapet ovanför samt vitmålat paneltak. Köket har bra med förvaring via många skåp, luckorna är folierade och ovanför arbetsytorna sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/sval.

Vardagsrum

I vardagsrummet möts man av ett underbart ljus tack vare de stora fönstren, vitmålade väggar med en fondtapet samt det fina, omslipade parkettgolvet. Den ljusa och luftiga känslan i rummet förstärks av den breda ingången från hallen. Om behov finns för ytterligare sovrum går detta rum att dela av.

Badrum

Fint renoverat badrum med svart klinkers, golvvärme samt vitt kakel på väggarna. Här finns WC, handfat med underskåp, överskåp med spegel samt dusch med vikbara dörrar.

Sovrum

Två fina sovrum med omslipade ekparkettgolv, vitmålade väggar med var sin fondvägg samt tre garderober vardera för förvaring.

Svale

Mycket fin källare där man först kommer ner till första rummet med heltäckningsmatta samt vitmålade väggar. Från detta rum nås garaget via trapp samt praktisk matkällare.

Sovrum/gillestuga

Fint renoverat sovrum där inget organiskt material kommer i kontakt med källarens betongväggar eller betonggolv. Här ligger en fin, grå heltäckningsmatta på golvet och på väggarna sitter vitmålad panel. Detta rum renoverades 2017.

Tvättstuga

Rymlig tvättstuga med målade ytor på golv och väggar. I tvättstugan finns tvättmaskin, tvättbänk med ho, ytterligare bänkytor med skåp samt en WC-stol.

Pannrum/torkrum

Pannrum med målade ytor på golv och väggar. Den gamla pannan är bortmonterad sedan tidigare och här sitter nu fjärrvärmeväxlaren. Innanför pannrummet ligger torkrummet med torklinor samt garderober för förvaring.

Bastu/relax

Relaxutrymme med stor dusch samt bastu

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 juni 2019
Energiklass: D

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Fasad: Tegel
Fönster: 3-glas
Tak: Plåt

Övrigt

2009 - Omslipning alla parkettgolv
2013 - Renovering av badrum
2015 - Omdränering
2016 - Nya fönster, ny gräsmatta
2017 - Renovering av gillestuga i källare

Fastighetsbeteckning

Malakiten 3

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

34 400 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 18 800 kr
El: 7 200 kr
VA: 6 000 kr
Renhållning: 2 400 kr

Kommentar

Uppvärmningskostnaden är beräknad på 21 800 kWh/år (senaste 12 mån). Hushållselen är beräknad på 4 121 kWh/år (senaste 12 mån) och med Umeå Energis "Fast pris 3 år". Det är en 16 A säkring.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 319 000 kr, varav byggnadsvärde 775 000 kr

Summa pantbrev

1 365 000 kr

Tomt

Areal: 963 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor tomt med fina plattläggning på framsidan, stenläggning runt huset längst med ytterväggarna, uteplats på baksidan av huset, blomarrangemeng, ytterligare parkering för exempelvis släpvagn samt stora, öppna gräsytor på baksidan av huset.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Om området

Holmsund

Här bor du naturnära med en lockande aktiv fritid. Du har närhet till naturen och havet. Större villaområden, blandat med friliggande villor samt rad/kedjehus. Härliga strandtomter mot havet med fina fritidshus och åretruntvillor. Fina och centrala stugområden som lockar många till området. Tack vare läget vid havet och Umeälvens delta har Holmsund med sin hamn vuxit fram. Här lassas och lossas last från när och fjärran samtidigt som segelbåten stuvas och familjen gör sig redo för en dag på havet. Holmsund-Obbola kommundel utgörs av de två samhällena Obbola och Holmsund som ligger på varsin sida om Umeälvens mynning. Här bor ungefär 8 900 invånare och från att ha varit ett brukssamhälle med skogs- och trävaruindustri som bas har utvecklingen lett till ett varierat näringsliv och offentlig sektor.
Många har upptäckt fördelen med kombinationen av det småskaliga samhället och närheten till den stora staden. Holmsund och Obbolas läge vid havet har naturligtvis präglat samhället en hel del. Bara 15 km till universitetet och Norrlands universitetssjukhus, några av de största arbetsplatserna i Umeå, och endast 11 km till flygplatsen samt goda bussförbindelser gör kommundelen attraktiv i mångas ögon. Sporthall. Aquarena upplevelsebad. Ombergets skidbacke - med utsikt mot Umeå. Flera motionsspår vinter- och sommartid. Ljumvikens havsbad. Holmsunds golfbana.
Ungdomsgården Ropstugan. Västerbacken med museum, bevarade arbetarbostäder och kyrka.

NÄRSERVICE
Här finns livsmedelsbutik, postombud, pizzeria och diverse småbutiker.

KOMMUNIKATION
Bra busskommunikationer in till Umeå. I Holmsund ligger också Umeå hamn som är en av de största i Norrland. Färjetrafik till Vasa i Finland har funnits under lång tid.

SKOLOR OCH OMSORG
Storsjöskolan F-9
Sandviksskolan F-5
Flertalet förskolor

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Håkan Wiklund för mer information!

Håkan Wiklund

Håkan Wiklund

Umeå

Partner / Reg. fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0738-900 909

hakan.wiklund@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad