Biologigränd 30

Bilder

  • stående
  • ratt hall

Utgångspris

1 395 000 kr

Bevaka slutpriset

Biologigränd 30 , Ålidhem , Umeå

Här får du en praktisk enrummare med mycket låg månadsavgift, nära universitet och sjukhus!
Hela lägenheten är ljus och trivsam med finstämd färgsättning. Planlösningen består av en rymlig hall, badrum, stort enkelrum och ett arbetskök. I lägenheten finns riktigt bra förvaring genom flera garderober och en klädkammare.
Brf Biologigränd är en mycket välmående förening med stark ekonomi och trivsam boendemiljö. För de boende finns bl.a. tvättstugor, gym, bastu, gästrum, lokal med kök, biljardbord, pingisbord, grillplatser, odlingslotter och lekplatser. Även viss utrustning finns att låna. Läs gärna mer under föreningsinformationen.
Välkommen på visning!

37 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
1 811 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och internet.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
37 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
55
Byggår:
1970
Utgångspris:
1 395 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

37 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig hall med flera garderober och en anslutande klädkammare. Direkt till vänster innanför lägenhetsdörren finns plats för klädavhängning. Laminatgolv och tapetserade väggar.

BADRUM
Lägenhetens badrum ligger till höger i hallen. Det är utrustat med badkar, wc, handfat, spegelskåp och kompletterande öppna väggskåp. Plastmatta på väggar och golv i neutrala färger.

RUM
Rum som inrymmer matplats, soffgrupp och sängplats på ett funktionellt vis. Fint dagsljusinsläpp genom ett stort fönster där det ljusa förstärks av de vita väggarna. Laminatgolv över hela golvytan.

KÖK
Praktiskt arbetskök med arbetsytor i vinkel. Här finns förvaring i både över- och underskåp samt ett högskåp. Vitvarorna utgörs av kyl-/frysskåp, hällspis med ugn och köksfläkt. Laminatgolv och ljusa väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Pris

1 395 000 kr Utgångspris

Avgift

1 811 kr I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv och internet.

Andel i föreningen

0,1948%

Andel av årsavgiften

0,1948%

Reparationsfond

676 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 oktober 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

Biologigränd

Om föreningen

Föreningen äger fastigheten Licentiaten 1 med adress Biologigränd 1-51 i Umeå kommun. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad.

Föreningen har bastu, biljard (300 kr/år), snickeri, fritidslokal (200 kr/kväll), gästrum (200 kr/dygn), pingisbord, gym och motionsrum (att använda motionsrummet kostar 400 kr/år eller 500 kr/år för familj). Även viss utrustning finns att låna, bl.a slagborr, tapetbord, värmepistol, skruvdragare och släpvagn.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

283

Antal hyresrätter

67

TV och Bredband

Kabel-tv: Comhem. Ingår i månadsavgiften.

Internet: Riksnet. Ingår i månadsavgiften.

Parkering

Varmgarage: 381 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö.

Kallgarage: 264 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö.

Carport: 205 kr/mån. Till carportplatserna är det separat kö.

Parkeringsplats med eluttag: 154 kr/mån Till p-platserna är det separat kö.

Renoveringar

1996 gjordes omfattande ombyggnader och reparationer. Bl.a. byttes avloppsstammar och alla dusch- och badrum reparerades.
2014: slutfördes arbete med att rusta upp varmgarage. Förnyad ventilations- och värmeanläggning. Energieffektiviseringsarbete i husen Biologigränd 1-6. Ny utrustning i undercentraler Biologogränd 6, 49. Vindskydd vid uteplatser på de nedre gårdarna. målning av betongmurar vid entréer. det byggdes två större cykelställ med tak samt några utan tak. Hyresrätterna fick nya spisar.
Senaste underhållsspolning av avloppsledningar utfördes 2015.
2016: slutfördes fullständig elrenovering i bostadsrätterna. köksfläktar bytts ut, källargångarna målades upp, och alla kyl-/frysskåp byttes i hyresrätterna. En större trädgårdsupprustning genomfördes också vid Biologigränd 50-51.
2017: byttes alla lägenhetsdörrar ut och postboxar med tillhörande servicebox för större försändelser installerades. Stora energiåtgärder i husen Biologigränd 42-51. Installation av backventil mot kommunens dagvattenledningar för att förebygga vattenskador i fritidslokalerna. Infört tagg-system för bokning av tvättstuga vilken går att boka via internet. upprustning av gym-lokal med ljuddämpande åtgärder.
2018-2019: All maskinpark i alla tvättstugor utbytt till ny utrustning.

Planerade renoveringar:
2021-2023 planerar föreningen att byta fönster.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Kontaktperson

Per Sörlén (vicevärd)

Telefon

070-669 94 67

E-post

vicevarden@biologigrand.se

Övrigt

Föreningen har en egen hemsida: http://www.biologigrand.se/

Om området

Ålidhem

Ålidhem ligger på gångavstånd till såväl Umeå universitet, Norrlands universitetssjukhus och IKSU träningscenter, ca 4 km från Umeå centrum. IKSU Sport är idag norra Europas största träningsanläggning. Förutom gym finns möjlighet till gruppträningar och lagsporter, spabehandlingar, hudvård, massage, sjukgymnastik, naprapat, massageterapeut, personlig träning med mera. Förutom träningshallar, inomhusarena, gym och simhall är IKSU sport även försett med restaurang samt frisörsalongen Hårizont. Nära till Nydalasjön som erbjuder fina promenadvägar och badmöjligheter. Ålidhem är ett lägenhetsområde som till största delen uppfördes från slutet av 60-talet till mitten av 70-talet. Ett större antal studentbostäder och studentrum finns inom området. Fastigheterna på Magistervägen och Laboratorvägen är producerade senare. På området finns bibliotek som är ett integrerat folk- och skolbibliotek och ligger i Ålidhems Kultur- och resurscentrum. Närhet till hälsocentral.

NÄRSERVICE
På Ålidhem finns ett mindre köpcentrum med tre mataffärer, pizzeria, sushibar, restaurang och krog. Gångavstånd till köpcentret Strömpilen, där finns bl. a. ICA Maxi, apotek, systembolag, café och ett stort utbud av olika butiker.

KOMMUNIKATION
Mycket goda bussförbindelser till centrum, universitet och sjukhus. Flygbussen passerar regelbundet till flygplatsen. Det finns det gott om cykelvägar i alla riktningar.

SKOLOR OCH OMSORG
Ålidhemsskolan F-9, fritids
Carlshöjdskolan F-9, fritids
Sofiehemsskolan F-5
Förskolor

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Camilla Krog för mer information!

Camilla Krog

Camilla Krog

Umeå

Kontorschef, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0738-900 906

camilla.krog@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad