Kemigränd 2

Bilder

Utgångspris

1 450 000 kr

Bevaka slutpriset

Kemigränd 2 , Ålidhem , Umeå

Ljus och luftig lägenhet med renoverat badrum och inglasad balkong. Planlösningen i denna lägenhet är modern och öppen samtidigt som rummen är stora. Den generösa rumsstorleken möjliggör dessutom att bygga till ytterligare ett rum, praktiskt om ett extra sovrum eller arbetsrum önskas. Hela lägenheten är trivsam med fina ytskikt.
Mycket stabil och engagerad förening som ständigt och långsiktigt arbetar med förbättringar. Bland annat har investeringar i bergvärme genomförts, alla fönster bytts ut, balkonger renoverats och precis i detta nu slutförs renovering av fasader. Nära universitet och sjukhus samt goda förbindelser till stadens alla delar. All tänkbar närservice som matvarubutiker, apotek, hälsocentral, restauranger, frisör, café mm. finns i närheten inom ett par minuters promenadavstånd.
Varmt välkommen in!

69,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 449 kr inkl. värme, vatten/avlopp, internet & kabel-TV. Hushållsel tillkommer i form av tillägg på månadsavgift, betalas kvartalsvis.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69,5 kvm
Våning:
3
Byggår:
1969-1970
Utgångspris:
1 450 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

69,5 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Praktisk hall med plats för klädavhängning och en dubbelgarderob för förvaring. Hallen är stor nog att rymma en byrå och/eller en sittmöbel. Parkettgolv och tapetserade väggar. Rakt fram är badrummet placerat och till vänster nås resten av lägenheten.

BADRUM
Helrenoverat badrum i grå nyanser. Här är det välutrustat med vikväggar av glas, wc, pelarhandfat, spegel, väggskåp, belysning samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Badrummet har ett stort fönster som gör det ovanligt ljust.

KÖK OCH MATPLATS
Kök och matplats har fin kontakt med varandra. Köksdelen är ett praktiskt arbetskök med inredning och bänkar längs två motstående sidor. Köket har bra standard med hällspis, köksfläkt, diskmaskin och fullstora kyl- och frysskåp. Köksluckorna är bytta, vilket kaklet över arbetsbänkarna också är. Arbetsbänkarna är av laminat med en nedsänkt diskho i rostfritt. Laminatgolv.
Den inglasade balkongen nås direkt från matplatsen och gör det enkelt att välja om en ska sitta inom- eller utomhus. Balkongerna har nyligen renoverats av föreningen.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är luftigt och ljust med ett stort fönsterparti. Det är särskilt i det här rummet det märks att denna typ av lägenhet har riktigt stora rum. Vardagsrummet är semiavskilt från matplatsen där en mindre pelare och en spaljé avgränsar utrymmena. Parkettgolv.

SOVRUM
Rymligt med ljusinsläpp via ett fönster helt utan insyn. Det inkommande ljuset fångas fint upp av vita väggar, varav en med diskret mönster. Flera garderober ger bra förvaring. Laminatgolv.

FÖRRÅD
Stort lägenhetsförråd finns i källaren i samma trapphus.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Pris

1 450 000 kr Utgångspris

Avgift

3 449 kr inkl. värme, vatten/avlopp, internet & kabel-TV. Hushållsel tillkommer i form av tillägg på månadsavgift, betalas kvartalsvis.

Andel i föreningen

0,38321%

Andel av årsavgiften

0,38461%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1969-1970

Uppvärmning

Bergvärme

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Förening

Namn

Kemisten

Om föreningen

Kemisten är en välmående förening med mycket stabil ekonomi och låg belåning. Föreningen äger fastigheten Laboratorn 1 i Umeå kommun och i kvarteret finns tolv byggnader med 235 lägenheter uppförda. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening.

I föreningen finns fina faciliteter för de boende så som hobbylokal, 4 st tvättstugor, 4 stycken övernattningsrum (100kr/natt), samlingslokal (100kr/dygn). Det finns två cykelhus med plats för c:a 200 cyklar. Husen är låsta med kodlås och man kan hyra en plats för 200 kr/år. Möjlighet att låna släpvagn, elcykel och cykelvagn. För den odlingsintresserade finns även möjlighet till odling i pallkragar. Det finns även ett antal extra förråd som man kan hyra inom föreningen.

För mer information om föreningen besök gärna deras hemsida www.kemisten.nu

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

235

TV och Bredband

Kabel-tv: Sappa. Ingår i månadsavgiften.

Internet: Riksnet. Hastighet 100 Mbit/s. Ingår i månadsavgiften.

Parkering

Garage: 334 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö.

P-plats med el: 157 kr/mån (debiteras under oktober tom-mars årligen). Till p-platserna är det separat kö.

Renoveringar

2016: Installation av bergvärme. Detta renderade i att föreningen mottog Umeå kommuns miljöpris 2016!
2018: Byte av de fönster som inte sedan tidigare är utbytta till 3 -glasfönster.
2018: Balkongrenoveringar.
2019: Renovering fasader och entréer.
Ofta uppkommer frågan om stambyte. Då byggnadernas avlopp sedan begynnelsen är av helsvetsad plast har inte stambyte varit nödvändigt. Stammarna spolas och filmas regelbundet.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Övrigt

Föreningen har en egen hemsida: https://www.kemisten.nu/

Om området

Ålidhem

Ålidhem ligger på gångavstånd till såväl Umeå universitet, Norrlands universitetssjukhus och IKSU träningscenter, ca 4 km från Umeå centrum. IKSU Sport är idag norra Europas största träningsanläggning. Förutom gym finns möjlighet till gruppträningar och lagsporter, spabehandlingar, hudvård, massage, sjukgymnastik, naprapat, massageterapeut, personlig träning med mera. Förutom träningshallar, inomhusarena, gym och simhall är IKSU sport även försett med restaurang samt frisörsalongen Hårizont. Nära till Nydalasjön som erbjuder fina promenadvägar och badmöjligheter. Ålidhem är ett lägenhetsområde som till största delen uppfördes från slutet av 60-talet till mitten av 70-talet. Ett större antal studentbostäder och studentrum finns inom området. Fastigheterna på Magistervägen och Laboratorvägen är producerade senare. På området finns bibliotek som är ett integrerat folk- och skolbibliotek och ligger i Ålidhems Kultur- och resurscentrum. Närhet till hälsocentral.

NÄRSERVICE
På Ålidhem finns ett mindre köpcentrum med tre mataffärer, pizzeria, sushibar, restaurang och krog. Gångavstånd till köpcentret Strömpilen, där finns bl. a. ICA Maxi, apotek, systembolag, café och ett stort utbud av olika butiker.

KOMMUNIKATION
Mycket goda bussförbindelser till centrum, universitet och sjukhus. Flygbussen passerar regelbundet till flygplatsen. Det finns det gott om cykelvägar i alla riktningar.

SKOLOR OCH OMSORG
Ålidhemsskolan F-9, fritids
Carlshöjdskolan F-9, fritids
Sofiehemsskolan F-5
Förskolor

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Camilla Krog eller Johanna Andersson för mer information!

Camilla Krog

Camilla Krog

Umeå

Kontorschef, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0738-900 906

camilla.krog@husmanhagberg.se

Johanna Andersson

Johanna Andersson

Umeå

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0738-900 908

johanna.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad