Granvägen 3A

Bilder

  • Såld!

Granvägen 3A , Sofiehem , Umeå

Hus med känsla, karaktär och gott om utrymme på en fantastiskt trevlig tomt på lugn gata.
Huset har en mycket bra standard och bekvämligheter med tre helkaklade badrum, braskamin i vardagsrum, fyra sovrum med möjligheter att skapa fler, en högklassigt renoverad källare och goda biutrymmen. Ytskikten är genomgående mycket fräscha och utförda med professionellt handlag.
Renoveringar har genomförts de senaste åren på ett mycket smakfullt sätt där husets karaktär vackert tagits tillvara. En skyddad trädgård med fina anläggningar, uppvuxna träd och buskar gör gården mycket lummig och trivsam.
Placeringen nära universitet och sjukhus samt city och handelsområde är optimal för den som vill ha allt inom gång- och cykelavstånd. Skola och förskola finns nära. Mycket barnvänlig gata med minimalt med biltrafik samt grönområden intill.
Varmt välkommen att boka din visning!

137 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
137 kvm
Biarea:
80 kvm
Tomtarea:
1 151 kvm
Byggår:
1959
Driftskostnad:
3 387 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

137 kvm

Biarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
En trevlig hall välkomnar in till huset. Här finns plats för klädavhängning direkt till höger. Till vänster ansluter trappa till övre plan och till källarplanet, rakt fram kommer vi i till mitten av huset som fördelar matrum, vardagsrum, badrum, sovrum och kök.
På golvet ligger ett klinkergolv med vackert mönster vilket övergår till ett parkettgolv lite längre in. Under klinkergolvet ligger golvvärme.

MATRUM
Matrum med god rymd. En stor öppning ger bra kontakt med entréplanets övriga delar och gör det lätt att röra sig över de sociala ytorna i huset. Parkettgolv och målade väggar.

VARDAGSRUM
Härligt vardagsrum med ljusinsläpp med fönster i två riktningar. Härifrån ser du ut över innergården och atmosfären i rummet är mycket behaglig. En passande, vedeldad järnkamin har installerats och i samband med detta har den vackra murade murstocken tagits fram. En altandörr leder ut på en upphöjd balkong och en trappa leder ner till det trädäck som byggts längs två sidor av huset. Parkettgolv och målade väggar.

BADRUM
Helkaklat badrum med golvvärme. En mörkgrå klinker matchas fint av ett vitt, högblankt kakel på väggarna. Badrummet blir mycket trivsamt genom ett högt sittande fönster som vetter mot husets innergård. Det är utrustat med badkar, wc, handfat med kommod och handdukstork. Ovan handfatet är ett spegelskåp med belysning placerat.

SOVRUM
Sovrum med mycket bra förvaring genom en hel garderobsvägg. Sovrummet ligger avskilt på entréplanet och har ett parkettgolv samt målade väggar.

KÖK
Köket är mycket praktiskt med stora arbetsytor och förvaring i över-, under- och högskåp. Köksluckorna är ljusa och de fångar upp det inkommande dagsljuset som kommer från två håll. Ett vitt kakel ovan bänkarna passar väl in. Köksinredningen är placerad längs två väggar och ger bra rum för flera att arbeta tillsammans samtidigt och utrustningen består av hällspis, en nätt, nästan osynlig köksfläkt, diskmaskin samt kyl-/frysskåp. Spottar är placerade under överskåpen och ger en god arbetsbelysning. Bänkarna består av rostfritt och massiv ek. Parkettgolv och målade väggar.

UTEPLATS OCH BALKONG
Ett nybyggt trädäck löper längs två sidor av huset (södra och västra sidan) vilket fångar solljuset hela dagen, eller skugga om så önskas vissa delar av dygnet.
Balkong finns på det övre planet, västerläge.

ÖVRE HALL
Det övre planet nås genom en snygg, gråmålad trapp och landar i en hall som fördelar övre planets utrymmen; sovrum, badrum, sovrum och ännu ett sovrum. Hallen har laminatgolv och målade väggar.

SOVRUM MED KLÄDKAMMARE
Husets allra största sovrum är mycket stort. En gång i tiden var huset ett tvåfamiljshus och detta rum utgjorde det tidigare vardagsrummet. Här finns även utgång till balkong. Mycket förvaring genom dels en inbyggd klädkammare och dels två dubbla garderober i rummet. Den stora golvytan kläds av ett mycket vackert parkettgolv och väggarna är målade.

BADRUM
Det övre planets badrum är helkaklat i ljusa och milda färger. Det är utrustat med dusch, wc, pelarhandfat samt ett spegelskåp med belysning.

SOVRUM
Det näst största sovrummet har även det en inbyggd klädkammare. Här är väggarna målade där en vägg är en tapetserad fondvägg. Laminatgolv.

SOVRUM
Det tredje sovrummet på övre plan har ett laminatgolv och målade väggar med en tapetserad fondvägg. Förvaring i en platsbyggd garderob. Som kuriosa kan nämnas att detta tidigare var husets andra kök.

KÄLLARE
Källaren är fullstor och har flera mycket fina utrymmen. Den har genomgått en omfattande renovering där ytskikt bytts ut och det konstaterades vid renoveringen av källaren är i gott skick utan fuktpåverkan.
Tvättstugan är spektakulär med sin storlek och standard med kakel och klinker samt ny maskinpark. Här finns upphöjd tvättmaskin, torktumlare och en praktisk rostfri arbetsbänk.
En rymlig relaxavdelning med bastu och badrum har också skapats och här finns golvvärme. Material- och färgvalen i tvättstuga och relax är väl genomtänkta för att passa huset.
Det finns ett rum i källaren som är ljust och inrett som ett bostadsrum med slipade furugolv och tapetserade väggar. Ljusinsläppet i detta rum är stort och rummet har en ombonad och varm känsla.
Kompletterande utrymmen är förutom hall/passage även ett välmålat pannrum samt en riktigt stor förrådsdel.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Fjärrvärme + kamin

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 augusti 2015
Energiklass: C
Energiprestanda: 118 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundmur: Betongsten
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel

Övrigt

RENOVERINGAR SEDAN 2015
Installation av braskamin i vardagsrum.
Löpande målning och tapetsering i husets rum.

Takrenovering med ny strö- och bärläkt, nya hängrännor och rör samt papp och delvis byte av taktegel, 2016.

Källare renoverad 2017:
Helrenoverad tvättstuga med kakel, klinker och nya maskiner samt arbetsbänk.
Relaxavdelning med bastu och badrum är tillfört.
Byte golvbeklädnad i hall/passage samt målningsarbeten.
Målning av pannrum, nya hyllor.
Källarrum har fått slipat trägolv och tapetserade väggar.

I samband med källarrenoveringen förbereddes för att enkelt kunna ansluta vatten och avlopp till garaget. Det har funnits planer på att göra om garaget till gästhus/uthyrningsdel.

RENOVERINGAR AV TIDIGARE ÄGARE
2002: Jordfelsbrytare.
2003: Markiser.
2006: Badrum övre plan renoverat.
2011-2012: Omdränerat kortsida öst samt långsida söder, inklusive fuktspärr.
2013: Renoverat kök.

SOLPANELER
Solpanelerna har införskaffats genom ett långtidsavtal med Umeå Energi. I detta avtal ingår underhåll av anläggningen. Det går att köpa loss solpanelerna för en engångssumma, vilken beror på när i tid det i så fall görs.
De beräknas ge ett tillskott av 7000 kWh/år och de dagar de producerar ett överskott säljs detta tillbaka till elhandelsbolaget.

Fastighetsbeteckning

Lundagård 4

Övriga byggnader

Fristående garage.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

40 650 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 21 500 kr
El: 8 300 kr
VA: 6 100 kr
Renhållning: 1 400 kr
Sotning: 350 kr
Försäkring: 3 000 kr

Kommentar

Uppvärmningskostnaden är beräknad på 25 756 kWh/år (senaste 12 mån). Hushållselen är beräknad på 5 506 kWh/år (senaste 12 mån) och med Umeå Energis "Fast pris 3 år". Det är en 16 A säkring.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 711 000 kr, varav byggnadsvärde 2 311 000 kr

Summa pantbrev

4 250 000 kr

Tomt

Areal: 1 151 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Sofiehem

Sofiehem är en stadsdel belägen i sydöstra delen av Umeå, mellan Ålidhem, Universitetssjukhuset, Gimonäs och Umeälven. Sofiehem var ursprungligen en arbetarstadsdel med enkla egnahems-villor blandat med mindre hyreshus. Närheten till regionsjukhuset och universitetet gjorde dock att området från 1960-talet blev attraktivt för bättre bemedlade sjukvårds- och universitetsanställda och områdets status höjdes därigenom med ökade fastighetspriser som följd. Sofiehem har idag en blandad bebyggelse av villor och hyreshus. Det är ett bra läge med närhet till köpcentrum, universitet, strövområden samt kiosk.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer med buss till centrum, universitet och sjukhus.

Närservice

Gångavstånd till köpcentret Strömpilen, där finns bl. a. ICA Maxi, apotek och systembolag.

Karta

Hör av dig till Camilla Krog för mer information!

Camilla Krog

Camilla Krog

Umeå

Kontorschef, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0738-900 906

camilla.krog@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad