Brandbärsvägen 8

Bilder

  • Såld!
  • Utsikt från entré

Brandbärsvägen 8 , Sörmjöle , Umeå

Ett arkitektritat hus på en perfekt tomt för dig som söker sol, luft och frihet. Huset har två våningar och delvis öppet ända upp i nock vilket ger oslagbar rymd inomhus. Planlösningen inbjuder till umgänge och på det övre planet finns tre sovrum varav ett är helt magnifikt i storlek. Utomhus finns stora altaner i soliga lägen med fri sikt över intilliggande naturområde. Altanerna nås genom flera utgångar som suddar ut gränserna mellan inne och ute och sällskapsytorna upplevs som om de fortsätter i all oändlighet. Du har fullständig avskildhet på tomten som ligger i slutet av en väg. Stort uppvärmt garage som även inrymmer ett inrett gästrum samt tillhörande carport med plats för två bilar. Trädgården är vackert anlagt med grusgångar och kantstenar som hämtats från stranden. Ägarna berättar att det skyddade klimatet på tomten ger goda förutsättningar för odling och här står två vackra växthus. Detta är ett boende med verkligt höga kvaliteter och livsvärden.
Välkommen att boka din personliga visning av detta makalösa hem!

118 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
118 kvm
Biarea:
25 kvm
Tomtarea:
1 869 kvm
Byggår:
2006
Driftskostnad:
2 679 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

118 kvm

Biarea

25 kvm

Rumsbeskrivning
ENTRÉ OCH HALL

Pampig entré med dubbla dörrar och sidofönster som släpper in mycket ljus. Innanför dörrarna ligger ett grått klinkergolv och väggarna är målade. Redan här blir det uppenbart att huset har en särskild karaktär genom sin planlösning och sitt stora ljusinsläpp. Här finns plats för klädavhängning och viss möblering. Rakt fram ligger en centralt placerad trappa som bildar husets nav. Till höger ligger vardagsrum och till vänster kök med matplats.

VARDAGSRUM

Vardagsrum med ekparkettgolv och målade väggar. En vägg är klädd med liggande, vitmålad träpanel vilket ger en fin, rustik effekt till rummet. Inne i väggarna finns fördragna kablar för surroundsystem. Dagsljus kommer in genom fönster i två riktningar. Det vackra parkettgolvet fortsätter vidare in i husets kök, matplats och passage.

KÖK OCH MATPLATS

Kök och matplats är tillsammans påfallande rymligt och ljust. Köksinredningen har karaktären av riktigt lantkök med stora arbetsytor och mycket förvaring. Ljusa köksluckor med en gräddvit ton kompletteras med arbetsbänkar av oljad ek och ett mörkgrått kakel ovan bänkarna. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, rostfri fläktkåpa, kylskåp och frysskåp. Idag är matplatsen möblerad med en matgrupp som enkelt rymmer 10 personer och det finns fortfarande luft runtomkring så här kan verkligen många personer samlas. En av de stora altanerna nås härifrån. Ekparkettgolv och målade väggar. Infällda spottar i taket ger allmänbelysning till rummet.

BADRUM

Helkaklat badrum i vitt och grått. Här finns ett badkar, wc, handfat med bred kommod, spegel och högskåp. En kaklad vägg avgränsar bad- och duschplatsen från övriga delar och bakom wc:n finns en inbyggd avställningsyta.

GROVENTRÉ OCH TVÄTT

En rymlig groventré inrymmer även tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare. Här finns inbyggda garderober för förvaring och gott om avhängningsytor för kläder. På golvet ligger klinker och väggarna är målade. En fin och praktisk sitt- och förvaringsmöbel är platsbyggd vid ett fönster.

TRAPPA

Huset har en centralt placerad trappa under vilken det finns inbyggd förvaring.

TRE SOVRUM

På det övre planet är husets tre sovrum placerade. Det största ligger direkt till höger när du kommer upp. Det har en osedvanligt stor golvyta och kan verkligen kallas ett master bedroom. Ett vackert träparkettgolv ligger även här uppe på alla golvytor och väggarna är målade. Dagsljuset silas vackert in genom fönster i tre riktningar. En bit in till vänster på det övre planet ligger de båda andra sovrummen. De är jämnstora och spegelvända mot varandra. Ett snedtak ger karaktär till alla sovrummen.

LOFT

Utrymmet mellan sovrummen ger plats för en sällskapsyta samt en liten skrivbordshörna. Den luftighet och stora takhöjd som skapas från golv till nock gör loftutrymmet tilltalade att vistas i. Precis som i övriga huset är det tydligt hur dagsljuset kommer in från flera håll och att planlösningen gör så att det når in i alla vrår.

UTEPLATSER

Huset har två stora altaner i soliga lägen. Den ena ansluter till kök och matplats och den andra binder samman huvudbyggnaden med garaget och nås från groventrén. BRA ATT VETA - Vindskydd till carport monterades 2016. - Gästrum i garaget skapades 2017. - All fasad målades 2017. - Utebelysning installerades 2017. - Boytan är enligt taxeringsinformationen 74 kvm och biarean 55 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

2006

Uppvärmning

Bergvärme + kamin

Ventilation

Frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 juni 2015
Energiklass: A
Energiprestanda: 35 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt

Fastighetsbeteckning

Sörmjöle 5:152

Övriga byggnader

GARAGE OCH CARPORT
Stort dubbelt, varmgarage med golvvärme.
Carport med plats för två bilar.

VÄXTHUS
Två växthus står på tomten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 150 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 700 kr
VA: 3 000 kr
Renhållning: 3 900 kr
Väg, samf: 2 200 kr
Sotning: 350 kr
Försäkring: 3 000 kr

Kommentar

Uppvärmningskostnaden är beräknad på 15 995 kWh/år (senaste 12 mån) och med Umeå Energis "Fast pris 3 år". I uppvärmningskostnaden är även hushållselen inräknad. Det är en 16 A säkring. I renhållningskostnaden ingår en slamtömning/år ( kostar 1155 kr/gång). Fiber via Sörmjöle IT, 2000:-/år. Betalas kvartalsvis. Vägsamfällighet Kolmnäsuddens samfällighetsförening.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 198 000 kr, varav byggnadsvärde 902 000 kr

Summa pantbrev

2 169 000 kr

Tomt

Areal: 1 869 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om, via vattenförening. Enskilt avlopp, trekammarbrunn.

Samfällighet, servitut etc.

Gemensamhetsanläggning: Umeå Sörmjöle GA:16, Gemensamhetsanläggning: Umeå Sörmjöle GA:26

Viktiga dokument

Om området

Sörmjöle

Sörmjöle ligger två mil söder om Umeå vid E4:an som går rakt genom byn. Ett naturskönt område med närhet till havet med flera barnvänliga badstränder med finkornig strand. Här finns vandringsleder och goda möjligheter till vattensporter och fiske. Skogen med goda bär- och svampmarker lockar många under sommaren och på vintern närheten till skoterleder och elljusspår för längdåkning.
Bygdegårdsföreningen anordnar många olika aktiviteter för byns invånare och det finns även möjlighet att hyra lokalen för egna festligheter.

Kommunikation

Bra pendlingsmöjligheter till Umeå med buss som går från tidig morgon till sen kväll.

Närservice

I Sörmjöle finns livsmedelsbutiken Handlar'n. Den hittar du just vid infarten till Sörmjöle från E4:an. Ca 9 km bort ligger Hörnefors som erbjuder fler affärer, restauranger och apotek.

Karta

Hör av dig till Camilla Krog för mer information!

Camilla Krog

Camilla Krog

Umeå

Kontorschef, Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0738-900 906

camilla.krog@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad