Kolbäcksgränd 25

Bilder

  • Såld!

Kolbäcksgränd 25 , Bagarmossen , Stockholm

Nu finns chansen att förvärva denna otroligt trivsamma 2:a på attraktiv adress i området, Kolbäcksgränd. Utbytta golv i alla rum till fina trägolv och bevarade inredningsdetaljer från byggåret. Tillhör en mycket engagerad och ekonomiskt stabil förening, BRF Friheten. Belägen högt upp i huset med goda ljusinsläpp från morgon till kväll, fri utsikt ut, knapp insyn.

Föreningen erbjuder sina medlem att b.la. nyttja lådcyklar, en nyligen renoverad festlokal med köksmöjligheter och en gästlägenhet.

Här bor du på en lugn gata i ett naturnära område. Närhet till goda kommunikationer som T-bana och buss. Grönskande områden in på husknuten som Nackareservatet.

Välkommen hem!

58 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 866 kr Inkl värma, VA, TV-basutbud (ComHem), Internet (via Ownit), förråd och bostadsrättstillägg via föreningens fastighetsförsäkring.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
58 kvm
Våning:
2
Byggår:
1954
Driftskostnad:
380 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

58 kvm

Rumsbeskrivning

Första kliven in i bostaden är till en välkomnande HALL med gott om förvaringsplats för ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr installerad. Längre in nås flertalet platsbyggda garderober med plats för ytterligare förvaring. Målade väggar i vitt och färgstark blå kulör tillsammans med passande mönstrad klinker på golv.

KÖKET är fullt utrustat med en kyl/frys, spishäll och varmluftsugn, väl tilltagna bänkytor med snyggt mörkt kakel ovan och bra förvaring i över- och underskåp. Här finner ni retrodetaljer som en äldre kryddhylla och fina beslag/handtag på lådor som bevarats. Plats för matbord för 4-6 personer framför generöst fönsterparti. Målade väggar, trägolv tillsammans med en klassisk mönstrad fondtapet från Josef Frank.

Från hallen nås ett helkaklat BADRUM med större insynsskyddat fönster som släpper in härligt dagsljus. Här finns ett badkar med duschmöjligheter, handdukstork, vägghängt förvaringsskåp bredvid, handfat med kommod och större spegel ovan och WC. Stambytt 1993.

Ett mycket rofyllt och harmoniskt SOVRUM med plats för stor säng och sidobord på var sida. Stort fönster med vy ut mot grönskande baksida, ett insynsskyddat läge. Flertalet garderober för optimal förvaring och plats för andra förvaringsmöbler finns. Målade väggar och det fina trägolvet. Från sovrummet har man tidigare kunnat nå även vardagsrummet men är idag igenbyggt, går att återställa om så önskas.

Rymligt VARDAGSRUM med goda sociala ytor att kombinera på bästa sätt. Med enkelhet kan en soffgrupp placeras här tillsammans med soffbord och mediamöbel. Vitmålade väggar tillsammans med det goda ljusinsläppet skapar en trivsam, ljus och levande atmosfär. Utgång till trevlig BALKONG med optimalt solläge, öppna vyer ut mot grönskande gårdar och fin solnedgång! Möblerbar balkong med trätrall. För den trädgårdsintresserade finns det även en odlingsgrupp att gå med i för att få möjlighet att odla i pallkragar på gården.

Sammantaget är detta en trevlig bostad med grönskande områden runt husknuten, här finner ni bland annat motionsspår, golfbana och sjöar att ta ett härligt kvällsdopp i. Bagarmossens centrum finns ca 500 m från bostaden där ni hittar goda kommunikationer som T-bana och buss. Ett brett utbud med flertalet matbutiker, apotek, caféer, restauranger och andra bra butiker. Välkommen till Bagarmossen!

ÖVRIGT
Två källarförråd finns. Ett stort på ca. 4 kvm och ett mindre på ca. 2 kvm.
Tvättstugor finns samlade på tre ställen. Kolbäcksgränd 12, 30 och 33.
Gott om parkering längs med gatorna i området, mot mindre avgift (taxa 5), i mån av plats. Möjlighet finns att hyra P-plats via föreningen, se föreningsinformation.
Föreningen har ett gruppavtal gällande bredband/internetuppkoppling (obligatoriskt tillägg på 68 kr), 100 Mbit/s via Ownit. Kabel-TV ansluts via ComHem.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 866 kr Inkl värma, VA, TV-basutbud (ComHem), Internet (via Ownit), förråd och bostadsrättstillägg via föreningens fastighetsförsäkring.

Driftskostnad

4 560 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 2 160 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,37519%

Andel av årsavgiften

0,37539%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Flexibelt, enl. ÖK

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 januari 2010
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Friheten 1

Förening

Namn

Riksbyggen BRF Friheten

Om föreningen

BRF Friheten är en mycket trevlig och välmående förening som bildades 1954 då husen också byggdes. Föreningen består av 260 lägenheter fördelade på 7 hus på adresserna Kolbäcksgränd 1-33 och 6-36, alla upplåtna med bostadsrätt. Förvaltas av Riksbyggen Stockholm.

Medlemmar har förmånen att kunna hyra en renoverad föreningslokal och övernattningslägenhet.
En mycket uppskattad cykelpool finns med tillgång till både lådcyklar och vanliga lånecyklar. Det finns även en odlingsgrupp att gå med i för att få möjlighet att odla i pallkragar på gården. Ett bytesrum finns s k Bytesbörsen samt snickeriverkstad-

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade och föreningen tecknar en gemensam försäkring gällande bostadsrättstillägg.

Föreningens har en mycket informativ hemsida: www.brffriheten.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

260

TV och Bredband

Internet via Ownit (68 kr/mån obligatorisk avgift). TV via ComHem.

Parkering

Det finns 46 garage, 39 p-platser med el och 5 MC-platser.

Renoveringar

Följande reparationer och renoveringar som har gjorts i föreningen:

Stambyte 1993. Spolning och filmning av avlopp i källaren gjordes 2013. Upprustning av tvättstuga på Kolbäcksgränd 30 samt renovering av källaravloppsledningar på Kolbäcksgränd 24-36, samt i övriga låghus under en 5-års period från 2018.

Omläggning av tak med nytt tegel i mitten av 90-talet

Installation av fjärrvärme 2004

Renovering av fasader och balkonger i höghuset 2003 och i låghusen 2007-2008.

Förnyelse av rabatter 2010.

Renovering av tvättstugan i nr 12 år 2011 och i nr 33 år 2012.

Målning av portar har gjorts och installation av belysning med sensorer. Avslutat arbete med gott resultat är målning av trapphusen 2013-2014. Även föreningslokalen har renoverats.

Föreningen håller just nu på att renovera de liggande avloppen under källargolven då dessa börjar bli gamla.

Enligt verksamhetsplan ska el-stammarna bytas framöver.

Se även i årsredovisningen för mer information!

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Godkända medlemmar ska vara bosatta på adressen.

Äger föreningen marken?

Föreningens innehar tomträtten till marken fastigheterna står på. Avtalet gäller oförändrat i 10 år. Omförhandling sker 2024.

Kontaktperson

Brf Friheten

Telefon

08-396125

Övrigt

Föreningen har åtta tvättstugor, samlade på tre ställen. Den egna portnyckeln passar till alla tvättstugor.
Kolbäcksgränd 12, Kolbäcksgränd 30, Kolbäcksgränd 33

Grovsoprum finns i källaren till Kolbäcksgränd 28

Om området

Bagarmossen

Bagarmossen är ett idylliskt område i södra Stockholm, här bor man nära både innerstad och natur. I området finns många skolor och förskolor vilket gör att Bagarmossen är mycket omtyckt av barnfamiljer. Alldeles utanför knuten finns dessutom Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbana, vackra promenadvägar och joggingspår. Att få bo så nära centrala Stockholm men ändå vara omgiven av grönska i ett idylliskt område är en lyx. Här har du nära till allting och det är detta som bland annat gjort att Bagarmossen idag mer än någonsin är ett levande och eftertraktat område. Här vill man bo från första stund.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer i Bagarmossen. Tunnelbanans gröna linje tar er till city på ca 15 min. Buss 161 tar er till Gröndal genom söderort.

Närservice

Bagarmossens centrum erbjuder bra service, det man kan behöva. Matbutiker som bl.a. Konsum och ICA, blomsterbutik, apotek, spelbutik, bibliotek och frisör. Det finns även flera restauranger i området, thai-takeaway, sushi, pizzeria och några caféer.

Parkering

Parkeringshus vid Byälvsvägen, administreras av Stockholm stads parkering. Gatuparkering mot avgift, taxa 5.

Karta

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad