Sekreterarbacken 12

Bilder

  • Såld!

Sekreterarbacken 12 , Enskededalen/Skarpnäck , Stockholm

Charmfullt gavelradhus i populära Pungpinan, med mycket originaldetaljer från byggåret! Genomgående fräscha ytskikt, öppen spis i vardagsrummet, stor terrass från vardagsrummet med direkt utgång till trädgård. Ett av områdets bästa lägen. Stenlagda uteplatser med mycket sol som bjuder in sociala sammankomster. Ett radhus som måste upplevas på plats, varmt välkomna på visning!

102 kvm, 6 rok

Tomträttsavgäld/år:
16 000 kr
Typ:
Radhus
Boarea:
102 kvm
Biarea:
16 kvm
Tomtarea:
310 kvm
Byggår:
1962
Driftskostnad:
4 597 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

102 kvm

Biarea

16 kvm

Rumsbeskrivning

UTEPLATS ENTRÉ
På framsidans stenlagda uteplats finns det plats för den större loungegruppen där du kommer avnjuta många härliga dagar i förmiddagssolen. Huset ligger i souterräng och precis nedan för gaveln i sluttningen finns för den trädgårdsintresserade goda odlingsmöjligheter. En vacker hörntomt helt fri från insyn tack vare stora fina ekar längs med tomten.

ENTRÉPLAN
HALL OCH BADRUM
Välkomnande hall med goda möjligheter för avhängning & plats för extra förvaring av ytterkläder. I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum från 2010 i ljusa toner. I badrummet finner du en wc, dusch med hopfällbara duschväggar, handfat med kommod för förvaring av diverse hygienartiklar. Elburen golvvärme som håller fötterna varma i badrummet.

KÖK/MATPLATS
Kök i ljusa färger med gott om förvaring för porslin & glas i över- såväl som underskåp. Här finns generöst med arbetsytor för diverse matlagning. Den maskinella utrustningen består utav kyl & frys, diskmaskin, keramikhäll & ugn under tillhörande fläkt. I köket kan du duka upp med ett bord för 6-8 personer. Trivsamt ljusinsläpp från fönster mot entrén.

TRE BRA SOVRUM
På entréplanet så finns det tre trivsamma sovrum varav de två yttre är något större och det i mitten lämpar sig mer som kontor eller ett perfekt rum för familjens yngre medlemmar. Ljust målade väggar och fina trägolv i samtliga rum. Från det ena sovrummet så tar man sig ut på en stor balkong i söderläge. Garderober och linneskåp för kläder i två av sovrummen.

NEDRE PLAN

VARDAGSRUM OCH ALTANDÄCK MED MÅNGA SOLTIMMAR
Vidare ner genom trappen tar du dig till bostadens andra plan och vardagsrum. Vackra trägolv på golv och en öppen spis gör detta rum väldigt hemtrevligt. Hela rummet badar i ljus tack vare ett flertal fönster med ljusinsläpp från söder. Från vardagsrummet tar du dig ut på den stora trä däckade altanen. Här kan du verkligen bjuda in vänner och familj och ha en stor fest, möblera upp med långbord och tänd grillen och avnjut många härliga soltimmar tillsammans. Den stora altanen med trappa ned till trädgården och gräsmattan skapar en trevlig känsla och suddar bort gränserna mellan ute och inne miljön.

SOVRUM
I anslutning till det stora vardagsrummet så ligger ett till sovrum som även det är ljust och trivsamt. Ekparkett på golv och väggar i ljusa toner.

BADRUM/ TVÄTTSTUGA
På samma våningsplan finns badrum nummer 2 som ursprungligen är en tvättstuga. Nuvarande ägare har valt att sätta in en duschkabin. I detta rum finner du en wc, tvätt pelare och duschmöjligheter. Klinker på golv och målade väv på väggar.

KOKVRÅ
Mellan tvättstugan och pannrummet så finns ett mindre kök som tidigare var en klädkammare. Här inne finns en mindre induktionshäll, kyl/ frys samt en diskho. Perfekt för familjens tonåringar eller om man har för avsikt att hyra ut det nedre våningsplanet.

RUM
I anslutning till det mindre köket så finns idag ett stort rum där elpannan står. Här får du låta fantasin flöda vad gäller inredning. Skapa exempelvis ett gym, biorum eller bygg din alldeles egna spaavdelning.

GARAGE
I det tillhörande varmgaraget finns plats för utöver fordon och cyklar, verktyg, redskap och annan förvaring.

Sammantaget är detta en bostad med många fördelar och möjligheter, belägen i ett populärt område nära kommunikationer, skolor, när livs och liknande. Välkomna till charmanta Sekreterarbacken med absolut närhet till city och Nackareservatet som närmaste granne.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansradhus

Byggnadsår

1962

Uppvärmning

Elpanna vattenburen värme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 december 2009
Energiklass: -

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund, betongplatta
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Blåbetong
Fasad: Tegel och puts på lättbetong
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Betong
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Renoveringar gjorda av nuvarande ägare:
Totalrenovering av elsystemet 2010, alla kontakter jordade och godkända.
Totalrenovering och stambyte badrum övervåning 2010.
Nya ytskikt i hela huset 2010, målning av alla väggar samt målning av golv i pannrum, slipning av original-parkett i sovrum 1 uppe samt hela nedervåningen. Inläggning ekparkett sovrum 2 uppe.
Byte av köksstammar 2010
2014 inläggning av ekparkett i kök och hall
Bygge av trädäck 2014
Renoverat taket över entrén 2014
Målning av fönster och balkong 2014
Rengöring av yttertak 2015
Stenläggning av uteplats 2015
Bygge av trädäck 2014
Ny altandörr (dubbeldörr/säkerhetsklassad som ytterdörr
Vardagsrummet och öppna spisen samt sovrummet nere ommålades 2015
2015, förråd nedervåning ombyggd till kök.
2015 extra vägg och dörr nere till trappan
2015 extra vägg/extra rum övervåning (återställt till ursprunglig planlösning)

Fastighetsbeteckning

Riksskattmästaren 48

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

55 170 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 32 370 kr
Väg, samf: 22 800 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

I samfällighetsavgiften ingår bredband kallvatten , sophämtning , snöröjning, varmgarage och trädgårdsverktyg som kan låna. Elkostnaden motsvarar uppvärmning och hushållsel.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

4 629 000 kr, varav byggnadsvärde 1 790 000 kr

Summa pantbrev

4 352 500 kr

Tomt

Areal: 310 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Om området

Enskededalen/Skarpnäck

Pungpinan är ett mycket omtyckt och populärt villaområde söder om Stockholm. Området är ett av Stockholms första småstugeområden med bebyggelse från 1920-30-talet och är i Stockholms översiktsplan redovisad som en värdefull kulturmiljö av riksintresse. Namnet Pungpinan kommer från krogen Pungpinan, som låg norr om dåvarande Tyresövägen, nuvarande Skarpnäcksvägen just öster om Skogskyrkogården. Krogen fick sitt namn av att man där "pinade" sin penningpung för att betala brännvinet.

Pungpinan ligger i Enskededalen och består av villor och radhus. Här finns närhet till naturen samtidigt som det är lätt att ta sig till och från Stockholm City. Nackareservatet erbjuder badsjöar, vandringsleder, cykel- och promenadvägar. Närhet även till Skogskyrkogården med vackra promenadvägar samt Björkhagens golfbana. För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis sommargympa med Friskis & Svettis på Skarpnäcksfältet, Elit Sports Club, utomhusgym, simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Inte långt från bostaden ligger Skarpnäcks koloniområde som är ett av Europas allra största koloniområden.
I det rika naturområdet vid Nackareservatet som ligger i närheten, finns både badsjöar (Flaten, Söderbysjön, Hellas gården med Källtorpsjön) och skogar, koloniområde, golfbana och utrymme för sportaktiviteter. Strax intill ligger även Skogskyrkogården. Skogskyrkogården upptogs 1994 på UNESCO:s världsarvslista och skyddas idag som såväl "Världsarv" som "Riksintresse för kulturmiljövård".

I området finns ett flertal grundskolor, förskolor, gymnasieskola i Kärrtorp och härliga lekplatser, varför området är mycket populärt bland barnfamiljer.v

Kommunikation

Det är promenadavstånd till både Kärrtorp, Skarpnäck och Bagarmossens T-bana (grön linje) som tar dig till Stockholm C på cirka 15 minuter. På Gamla Tyresövägen går bussar mot Kärrtorp och Gullmarsplan (816, 180 och 811).

Närservice

Närliggande matbutik (Eko direkt) finner du i korsningen Gamla Tyresövägen och Sockenvägen. Från bostaden tar du dig ut till serviceutbudet i Skarpnäck, såsom t.ex. Hemköp och till Bagarmossen samt Kärrtorp.

Det är smidigt att ta sig till Globen Shopping, Sickla köpkvarter eller Farsta Centrum med över 150 butiker.

Parkering

Garage i länga ingår i samfälighetsavgiften. Det finns p-plats och gästparkering samt avgiftsbelagd parkering på gatan.

Karta

Hör av dig till Ola Sjölund för mer information!

Ola Sjölund

Ola Sjölund

Skarpnäck

Enskede

Årsta

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-428 44 20

ola.sjolund@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad