Nidälvsgränd 27

Bilder

  • Såld!

Nidälvsgränd 27 , Bagarmossen , Stockholm

Varmt välkommen till omtyckta Nidälvsgränd och till ett av Bagarmossen största om hus totalt 269 kvm beläget intill grönskande allmänning på lugn återvändsgata!

Huset har genomgått flera stora renoveringar och är i ett gott skick. Här finns förutom rejäla sällskapsytor en inglasad altan, dubbelgarage + enkelgarage och en flexibel planlösning vid behov av fler sovrum. På övervåningen finns tre sovrum, ett öppet vardagsrum och ett arkitektritat och välutrustat kök, ett allrum och ett helkaklat badrum. På nedervåningen finns förutom de dubbla garagen en spaavdelning, bastu, tvättstuga och goda förvaringsutrymmen.

Möjligt generationsboende - enkelt att göra om en del av källaren till en separat lägenhet och hyra ut, men ändå behålla dubbelgaraget.

Den grönskande tomten har plats för både spring och lek, och det finns även en stor uteplats belägen intill berget och allmänningen vilken tomten gränsar till. Ett mycket privat läge med gångavstånd till både T-bana, buss, Bagarmossen centrum liksom Nackareservatet och flera skolor och grundskola.

Detta är en chans som sällan kommer åter.

Hjärtligt välkommen på visning!

121 kvm, 6 rok

Tomträttsavgäld/år:
19 800 kr
Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
121 kvm
Biarea:
148 kvm
Tomtarea:
626 kvm
Byggår:
1954
Driftskostnad:
3 525 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

121 kvm

Biarea

148 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in!

HALL

Öppen hall med plats för både jackor, skor och förvaring i en rejäl klädkammare och stor garderob intill. Stenbelagt golv och ljusa väggar.

BADRUM

Invid hallen finns ett helkaklat badrum utrustat med en rejäl duschhörna med vikbar duschvägg i glas och en avskärmade glasvägg. Här finns också en toalett, ett vädringsfönster, handfat med kommod och golvvärme. Rödbrunt klinkers på golv och kaklade väggar i vitt.

VARDAGSRUM & INGLASAD ALTAN

Öppet vardagsrum med gott om plats för en större soffgrupp, TV-möblemang och större bokhyllor. Dessutom finns en rejäl sällskapsdel intill köket där 6-8 personer kan sitta bekvämt. Eldstad är installerad, ljusinsläppen är goda och den nyligen inglasade altanen nås genom vardagsrummets sällskapsdel. Fint trägolv och ljusa väggar. På den inglasade altanen med förmiddagssol ligger ett stilrent, grått klinkergolv och både väggar och tak är i glas med vissa skjutbara partier. Infravärme är installerat.

KÖK

Arkitektritat och välutrustat kök med goda arbets- och förvaringsutrymmen. Här finns en kyl/frys, ugn, spisfläkt och installerad diskmaskin. Skåpluckor i trä, bänkskiva i laminat och kaklade köksväggar. Goda ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Plats för 4 personer att sitta. På golvet ligger både klinkers och parkett.

SOVRUM 1

Med ingång från vardagsrummet ligger det första sovrummet, med gott om plats för både dubbelsäng och byråer. Här finns platsbyggda garderober med goda förvaringsutrymmen. Parkettgolv och tapetserade väggar.

ALLRUM/KONTOR

Innan ni når den utbyggda delen passerar ni ett rymligt allrum som har använts som kontor. Ljusinsläppen är goda och det finns generöst med utrymme för både större skrivbord och förvaringsmöblemang, de inbyggda garderoberna rymmer mycket.

ALLRUM & BALKONG

Efter kontoret ligger ett ljust allrum med flera fönster och plats för både förvaringsmöbler eller en hörna för fåtölj. Genom detta allrum nås också balkongen som går runt hörnet mot entrésidan. Balkongen intill rymmer enklare utemöbler och är stenbelagd med mörkt klinkers. Här ligger solen under hela eftermiddagen och kvällen.

SOVRUM 2

Rymligt sovrum/barnrum med plats för ett komplett sovrumsmöblemang. Tack vare den mycket generösa takhöjden finns goda möjligheter att bygga ett mysigt loft. Genomgående parkett och vita väggar.

SOVRUM 3

Med fönster i två väderstreck är det tredje sovrummet mycket ljust, och har en väldigt luftig utformning med både rymd och generös takhöjd. Plats för allt som behövs, dubbelsäng, byråer, garderober och nattduksbord. Parkettgolv och vita väggar.

NEDERVÅNING

RELAXAVDELNING

En trappa ned finns en stor relaxdel med plats för större möblemang.
Bastun har plats för 6-8 personer och det finns både separat dusch och separat toalett - alla helkaklade i en stilren färgsättning i vitt/grått/rött.
I relaxavdelningen finns även en eldstad som inte syns på bild.

TVÄTTSTUGA

I tvättstugan finns tvättmaskin och torktumlare och en separat diskho installerad. Klinkers på golv och delvis kaklade väggar i vitt och målade väggar i grått. Intill tvättstugan finns ett allutrymme som använts som förvaring för ved, arbetskläder mm. I allutrymmet är pannan installerad. I källaren finns flera små rymliga förvaringsutrymmen, bl.a. en stor matkällare under trappan.

ENKELGARAGE

Enkelgaraget rymmer två bilar men har använts som hemmaverkstad. Gott om plats för både verktyg och blandad utrustning. Intill detta garage finns rejäla förvaringsutrymmen, som kan anpassas helt efter andra behov.

DUBBELGARAGE

Dubbelgaraget byggdes 2011 i samband med utbyggnationen av huset.
Här får både bilar, motorcyklar och annat plats utan problem.

TRÄDGÅRD

På tomten finns plats för både spring och lek. Nyligen byggdes en trädeckad altan intill berget, privat och skyddat läge. Plats för en större utemöbelgrupp. Sol större delen av dagen!

Nedanför altanen finns en friggebod.
Uppfarten är stenbelagd och rymlig.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1954 Ombyggt 2013

Uppvärmning

Värmepump - luft/vatten (el)

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 18 september 2019
Energiklass: D

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor/betong
Grundmur: Betong
Stomme: Troligen blå lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Troligen betong
Tak: Betongpannor

Övrigt

2011: Utbyggnad av hus.
2014: Nya fönster i den äldre delen.
2014: Plattsättning på båda altanerna och väggytan på garage.
2014: Nya element.
2015: Dränering.
2017: Ny altan + inglasning 2018.
2010: Uteluftsvärmepump, service gjord 2019.
2011: Utbyggnad av hus.
2014: Plattsättning på båda altanerna och väggytan på garage.
2014: Ny ventilation.
2014: Nya element.
2015: Dränering.
2017: Ny altan + inglasning 2018.
2010: Uteluftsvärmepump, service gjord 2019.

Fastighetsbeteckning

Visdomen 3

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 311 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 30 128 kr
VA: 3 581 kr
Renhållning: 1 600 kr
Sotning: 395 kr
Försäkring: 6 607 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I kostnaden för el ingår uppvärmning av huset. Inkl. Skatt, abonnemangskostnad och elhandel. Soptömningen är varannan vecka med ett 190-liters kärl. Totala driftskostnader är beräknade efter summering av fakturor, kontakt med respektive leverantör av de olika tjänsterna. Tomträtten läggs om 2023-09-30. Avgälden är idag 19 800 kr/år och betalas kvartalsvis. Tomträtten är avdragsgill i deklarationen precis som en vanlig ränta, 30%.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

6 750 000 kr, varav byggnadsvärde 2 822 000 kr

Summa pantbrev

647 000 kr

Tomt

Areal: 626 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt intill berg

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Om området

Bagarmossen

Bagarmossen är ett idylliskt område i södra Stockholm, här bor man nära både innerstad och natur. I området finns många skolor och förskolor vilket gör att Bagarmossen är mycket omtyckt av barnfamiljer. Alldeles utanför knuten finns dessutom Nackareservatet där du har gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbana, vackra promenadvägar och joggingspår. Att få bo så nära centrala Stockholm men ändå vara omgiven av grönska i ett idylliskt område är en lyx. Här har du nära till allting och det är detta som bland annat gjort att Bagarmossen idag mer än någonsin är ett levande och eftertraktat område. Här vill man bo från första stund.

Kommunikation

Det finns goda kommunikationer i Bagarmossen. Tunnelbanans gröna linje tar er till city på ca 15 min. Buss 161 tar er till Gröndal genom söderort.

Närservice

Bagarmossens centrum erbjuder bra service, det man kan behöva. Matbutiker som bl.a. Konsum och ICA, blomsterbutik, apotek, spelbutik, bibliotek och frisör. Det finns även flera restauranger i området, thai-takeaway, sushi, pizzeria och några caféer.

Parkering

Parkeringshus vid Byälvsvägen, administreras av Stockholm stads parkering. Gatuparkering mot avgift, taxa 5.

Karta

Hör av dig till Marcus Andersson eller Emil Cronholm Baumer för mer information!

Emil Cronholm Baumer

Emil Cronholm Baumer

Enskede

Skarpnäck

Årsta

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Extra kontaktperson

070-959 44 20

emil.cronholm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad