Sportflygargatan 3

Bilder

  • Kommande®

Sportflygargatan 3 , Skarpnäck , Stockholm

Snart finns chans att förvärva denna välplanerade 5:a! Här finns 4a rofyllda sovrum, rymligt vardagsrum med större balkong i anslutning. Båda badrummen är renoverade 2016, det större med två tvättmaskiner, badkar och det andra med dusch. Kök med plats för matbord vid stora fönsterpartier mot trevlig innergård. Under juli byttes köksluckorna ut till helt vita och nya.
Väl omhändertagen bostad bara att flytta in i!

Belägen i populära Brf Navigatören som är en av Skarpnäck äldsta och största förening. Utanför bostaden ligger Skarpnäcks sportfält och vackra Nackareservatet med trevliga promenadstråk och badsjöar. Tunnelbanan ligger endast Skarpnäcks Allé upp och tar några få minuter att gå.

Detta är en Kommande försäljning, varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare vid intresse!

104,5 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 190 kr inkl. värme, va och kabel-tv, basutbud
Typ:
Lägenhet
Boarea:
104,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1986

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

104,5 kvm

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns

Avgift

6 190 kr inkl. värme, va och kabel-tv, basutbud

Andel i föreningen

0,38348%

Andel av årsavgiften

0,38348%

Reparationsfond

6625 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1986

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Navigatören

Förening

Namn

BRF Navigatören

Om föreningen

Bostadsföreningen Navigatören är en mycket populär förening med bra ekonomi. Föreningen bildades och registrerades som bostadsrättsförening augusti 1984. Byggstarten skedde i november 1984.

Navigatören består av tre gårdar. På de olika gårdarna finns gemensamhetslokaler som föreningens medlemmar kan nyttja till en billig penning. Det finns även övernattningsrum och ett gym med bastu.

Gårdarna:
På gård 1 finns:
Ett parkeringshus med vissa gemensamma utrymmen som bland annat inrymmer grovtvättmaskin och skyddsrum med plats för 180 personer, här finns även ett litet snickeri. En gemensamhetslokal för möten, fester och dylikt, en fast utegrill och ett daghem.

På gård 2 finns:
En gemensamhetslokal med styrelserum, övernattningsrum med pentry, en grillplats och en förskola.

På gård 3 finns:
Ett parkeringshus (100 platser), en gemensamhetslokal som inrymmer en bastu och ett stort gym, en grillplats och ett daghem. Nybyggd boulebana.

Föreningen har även en trevlig och informativ hemsida för ytterligare info www.navigatoren.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

331

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

TV via ComHem
Installerat fibernät, ett gruppavtal med Telenor för Internet på 250 Mbit/s. Avgiften för internet läggs på månadsavgiften för samtliga föreningens lägenheter. 165 kr/mån

Parkering

Totalt har föreningen 206 garageplatser samt 9 st uteplatser, kostnaden för garageplats är 390 kr i månaden. Nyligen installerades laddplatser i garagen.

Renoveringar

Under 2018 har det tillkommit en boulebana, fibernät har kopplats in, och samtliga fönster i föreningen har renoverats under sommaren.

Hissarna är helt nyrenoverade och handikappanpassade.

Stamspolning genomfördes under 2014 på alla fastigheter i föreningen.

Andra projekt som utförts under senaste tiden är bland annat byte av låssystem, underhåll/byte av tvättstugeutrustning, åtgärdat ventilation, åtgärdat lek-utrustning på gårdar, byte av cirkulationspump för värme.

Ekonomi

Total boa 26 414 kvm fördelad på 313 lägenheter.

Skuldsättningsgrad 127 879 880 kr i lån / 26 414 kvm = 4 841 kr

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen ser helst att ägarskapet ska va minst på 85/15

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt ( avtalet löper ut 2024-12-31 )

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck gränsar till vackra Nackareservatet med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser, just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av reservatet. I området finns bland annat 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina badmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet som har flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga.

Det är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och tre ungdomsgårdar.

Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomater vid de flesta matbutikerna.

Skarpnäcks kulturhus erbjuder blandade aktiviteter för både unga och gamla, bl a teaterföreställningar och föreläsningar. Det finns även bibliotek, en biograf, fritidsverksamhet för barn och ungdom och IT-café.

Det finns ett flertal kommunala samt privata förskolor och grundskolor i området såsom Skarparbyskolan som är en F-3 skola och Tätorpsskolan som är en 4-9 skola.
Skarpnäcks Folkhögskola ger grund- och temakurser för vuxna.

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis sommargympa med Friskis och Svettis på Skarpnäcksfältet, Flex Gym, Simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Saga Nilsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad