Täppgränd 81

Bilder

  • Såld!

Täppgränd 81 , Enskededalen , Stockholm

Radhuskänsla i detta rymliga och smakfullt renoverade familjeboende i etage - förening med friköpt mark!

- Hela 6 rok om 130 kvm - möjlig 7:a - se gärna alternativa planritningen
- Trädäckad uteplats, optimal planlösning med tre sovrum i fil på mellanplanet samt ett på övre, renoverat kök med matplats i direkt anslutning, stort badrum med gästtoalett samt vardagsrum med utgång till den härliga takterrassen
- Möjlighet till flexibelt tillträde finns
- Brf Videgården är en stabil, barnvänlig och attraktivt belägen förening - dessutom med friköpt mark!

Ett boende som utan tvekan bäst upplevs på plats - Varmt välkommen på visning!

130 kvm, 6 rok

Månadsavgift:
6 042 kr inkl. värme, va
Typ:
Lägenhet
Boarea:
130 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
321210752
Byggår:
1982
Driftskostnad:
964 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum

Boarea

130 kvm

Rumsbeskrivning

UTEPLATS/ENTRÉ
Bostaden nås med egen entré via den härliga, trädäckade uteplatsen med skärmtak, i direkt anslutning till den barnvänliga innergården. Ett tillhörande kallförråd finns jämte bostadens entré.

HALL
Välkomnande hall med avhängningsmöjligheter direkt till höger. Vitmålade väggar och stilren trappa med framtagen betong upp till bostadens mellanplan. Hela mellanplanet är belagt med ett genomgående vackert och ljust, 1-stavs parkettgolv av furu.

SOVRUM 1
Det första sovrummet, idag ett inrett barnrum med en platsbyggd loftsäng, är beläget i anslutning till den inre hallen. Väggarna är målade i ljus, olivgrön ton och rummet har fönster mot den trevliga innergården.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum ligger jämte det första, även detta ett fullstort sovrum som erbjuder både gott om plats för möblemang. Rummet har målade väggar i ljus, olivgrön ton samt fönster mot innergården.

SOVRUM 3
Det tredje, större sovrummet nås i änden av den inre hallen och har gott om plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang. Här finns även praktisk förvaring via fyra inbyggda garderober. Rummet har vitmålade väggar samt tak samt fönster mot innergården.

BADRUM & GÄSTTOALETT
Stort badrum med målade väggar i en vilsam grön färg ihop med golv bestående av våtrumsmatta i en mörkare ton. Här finns WC, badkar med dusch, kommod, handdukstork, tvättmaskin från LG samt praktisk förvaring via tre vägghängda skåp.
Bostadens gästtoalett har en ljusblå våtrumsmatta på golvet samt vitmålade väggar. Här finns WC, tvättställ samt spegelskåp.

KÖK & MATPLATS
Stilfullt renoverat Kvik-kök i ljusa toner. Vita, släta skåpluckor i större storlek, vilket skapar gott om förvaringsmöjligheter för köksutrustningen. Väggskåpen har även dimbar belysning undertill. Bänkskiva av ek med vitt kakel ovan arbetsytan. Den maskinella utrustningen består av; kyl och frys, induktionshäll från Siemens, köksfläkt, varmluftsugn från Siemens, inbyggnadsmikro samt diskmaskin.
I direkt anslutning till köket, via en öppen planlösning, finns den trevliga matplatsen. Här finns det gott om plats för matbord och större sällskap. Fönster mot lugn återvändsgata med härligt ljusinsläpp, utan större insyn.

VARDAGSRUM & ALLRUM
På övre plan finns det ljusa och luftiga vardagsrummet med rikligt ljusinsläpp, fritt från insyn. Här finns plats för större soffgrupp, mediamöbel, TV samt ytterligare möblemang. Rummet har originalparkett på golvet samt målade väggar i antikgrå färg.
Allrum i anslutning till vardagsrummet som med fördel går att dela av till ytterligare ett sovrum.

SOVRUM 4
Fullstort sovrum med plats för dubbelsäng och byrå, här finns även förvaring via en inbyggd garderob. Ljusmålade väggar samt parkett på golvet. Ljusinsläpp via nyligen bytta takfönster.

TERRASS
På övre planet finns bostadens signum, den stora trallbelagda terrassen i solläge på eftermiddag och kväll. Utsikt mot innergården. Här finns även platsbyggda bänkar för att kunna åtnjuta trevliga, sociala sammankomster.

ÖVRIGT
Bostaden har en rymlig klädkammare på mellanplan samt en på övre plan som idag nyttjas som arbetsrum
Kök, alla ytskikt samt golv renoverat 2016
Stora badrummet genomgick en renovering under 2019

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

6 042 kr inkl. värme, va

Driftskostnad

11 568 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 684 kr
Försäkring: 4 884 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

1,7088%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt ök.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1982

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 maj 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 120 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Dalen 8

Övriga byggnader

- Kallförråd i anslutning till bostadens entré

Förening

Namn

BRF Videgården 1

Om föreningen

Brf Videgården 1 förvärvade fastigheten Dalen 8 år 2011. Föreningens fastighet består av totalt 109 lägenheter, en huskropp med 4-5 våningar med källare, en huskropp med 2-3 våningar samt ett envåningsbyggnad med gemensam tvättstuga och föreningslokal, på adress Täppgränd 77-115. Byggår 1982. Föreningen har fortfarande en del hyresrätter kvar, vilket är ett dolt kapital som bringar ekonomiska fördelar framåt i tiden. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Agenta Förvaltning.

TV via ComHem, fiber finns indraget i lägenheterna för internetuppkoppling.

Under åren har föreningen arbetat med löpande underhåll av fastigheterna och styrelsen har arbetat kontinuerligt med föreningens förvaltning av fastigheten. Renoveringar har skett såsom hissar, trädgårdsarbeten, lekparker och installation av ytterbelysning runt om gårdarna.

Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras köparen en överlåtelseavgift på 2,5 % och en pantsättningsavgift på 1%.

Besök gärna föreningens hemsida på www.videgarden1.se.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

109

Antal hyresrätter

19

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

TV via ComHem, öppen fiber finns indraget i lägenheterna för internetuppkoppling. Abonnemang tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Hyra av Stockholm Parkering i närliggande p-hus 375-750 kr/månad, http://www.stockholmparkering.se samt gatuparkering via Taxa 4, Stockholms stad.

Renoveringar

Planerade renoveringar:
2019 - Byte av till- och frånluftsfläktar
2019 - Eventuellt byte av undercentral
2019 - Underhåll av två hyresrätter

Utförda renoveringar:
2018 - Byte takfönster på låghusen
2018 - Översyn avloppsrör i källarna
2018 - Stamspolning
2017 - OVK-besiktning genomfördes och godkändes
2017 - Målning och reparation av taken
2017 - Fönsterrenovering
2017 - Tilläggsisolering av vindarna
2016 - Byte ytterbelysning utanför gården
2014 - Stamspolning
2011 - Nylagd innergård
2009/2010 - Installation nya hissar, renovering av trappuppgångar, entréer samt dörrar och lås

Ekonomi

Föreningen ämnar att höja avgiften cirka 1-2% per år för att ta höjd för framtiden.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja, friköpt mark.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Enskededalen

Med det centrala läget och Enskededalens positiva utveckling är framtidsutsikterna goda vad gäller både värdeökning och efterfrågan. De flesta av gårdarna har ombildats till bostadsrättföreningar och medlemmarna värnar om hög trivselfaktor och bra boendemiljö.

Gårdarna är ofta lummiga och barnvänliga med lekplatser och picnickbänkar för trevnad och gemenskap.

Det finns flera skolor i närheten och flera av gårdarna har förskolor, bl.a. Päron- Hagtorn- Rönnbär- Plommon- och Äppelgården.

Nära vackra Nackareservatet där du ha gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Här finns joggingspår, vackra promenadstigar, golfbana och badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön. Dessutom nära till omtyckta Nytorps Gärde med fotbollsplaner och utomhusbad sommartid.

Kommunikation

Bra kommunikationer via buss, T-bana Blåsut och T-bana Sandsborg (gröna linjen) med endast ca 10 minuters resväg till city.

Närservice

I Dalens centrum finns bl.a. butiker, gym, badhus, bibliotek, apotek och postombud samt frisörsalong. I området finns också bageri, pizzabutik, heminredningsbutik, antikaffär, kemtvätt mm. Kort promenadavstånd till Globen och Tele2 Arena som erbjuder sport, musik-, och nöjesarrangemang. Här finns shopping, restauranger, systembolag och stor ICA butik med brett sortiment. Du kan promenera eller cykla till Södermalm och det är bara några minuters bilväg till Sickla köpkvarter med bra shopping, restauranger och filmstad.

Parkering

Det finns närliggande garage där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering, tel. 08-772 96 00. Korttidsparkeringar på kringliggande gator mot Taxa 4, Stockholms stad.

Karta

Hör av dig till Allan Mohmand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad