Horisontvägen 16, lgh 1307

Bilder

  • Såld!

Horisontvägen 16, lgh 1307 , Skarpnäck , Stockholm

Välkommen in till en unik gavellägenhet högst upp i huset med ett extra fönster mot grönskande skog och en större uteplats att möblera i och med hörnläget!

Optimalt planerad 1:a med en lättmöblerad planlösning och hög standard (Byggår 2009). Helkaklat badrum med dusch och installerad tvättmaskin, stilrent kök med goda förvaringsskåp och arbetsyta. Rum att möblera på enkelt sätt med soffa säng och matbord.

Här bor du med en låg avgift i en stabil förening, nära grönområden och goda kommunikationer. En perfekt förstabostad.

Välkommen på visning!

31 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 542 kr inkl värme, VA, vindsförråd (Obligatoriskt tillägg om 184 kr för kollektivanslutning bredband/kanal-TV)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
31 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
10720414
Byggår:
2008/2009
Driftskostnad:
340 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

31 kvm

Rumsbeskrivning

LOFTGÅNG/ENTRÈBALKONG
En möblerbar uteplats med unikt balkongläge strax utanför köksfönstret. Vetter mot lugn och lummig innergård med stora och vackra ekträd. Sydvästläge med goda solchanser under eftermiddag och kväll.

HALL
Rymlig hall med sko- och hatthylla strax innanför. Garderob och städskåp för praktisk förvaring. Extra förvaringsutrymme finns i stort vindsförråd en våning upp, hiss ända upp till förrådsplanet.

BADRUM
Från hallen nås ett fräscht helkaklat badrum med grått klinker på golv och ljust kakel på vägg. Här erbjuds en dusch, WC, installerad tvättmaskin, handfat med ett spegelskåp ovan. Gemensam tvättstuga finns vid husets entré.

KÖK
Köket erbjuder bra bänkyta och god förvaring i över- och underskåp, allt bakom vita skåpsluckor. Den maskinella utrustningen består av en kyl/frys med mciro ovan, diskmaskin, spis/ugn och fläkt. Trivsamt fönster ovan diskbänk med goda ljusinsläpp. Matbord för 2-4 personer kan enkelt placeras intill köket vid ett fint fönster i och med gavelläget.

VARDAGSRUM/ALLRUM/SOVDEL
Bra planerat rum där du får plats med både soffa, soffbord och säng. Rummet erbjuder flexibla möbleringsmöjligheter. Optimal plats för att placera flertalet garderober om så önskas, idag finns det två garderober placerade här. Härligt ljusinsläpp från större fönsterparti med öppningsbara vädringsfönster, liknande fransk balkong. Genomgående ekparkett och ljusa väggar.

Sammantaget är detta en yteffektiv lägenhet i gott skick från 2009. Det finns grönskande områden runt husknuten som Nackareservatet och Flatensjön. Här erbjuds bland annat motionsspår, golfbana och badsjöar att ta ett härligt kvällsdopp i. Goda kommunikationer med både T-bana som tar dig in till City på endast 20 minuter, ca 10 minuters promenad från lägenheten. Buss mot Gullmarsplan och Enskededalen/Kärrtorp nära. Välkommen hem!

ÖVRIGT
Kabel-tv via Canal Digital, bredband (100Mbits) via Ownit. Obligatoriskt tillägg 184 kr/mån.
Till lägenheten hör ett vindsförråd på ca 5-6 kvm.
Tvättstuga, soprum och cykelförråd finns i föreningen.
Förmånlig P-plats finns att hyra via föreningen, endast 250 kr/mån. Fri parkering i mån av plats gäller på Horisontvägen.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns

Avgift

2 542 kr inkl värme, VA, vindsförråd (Obligatoriskt tillägg om 184 kr för kollektivanslutning bredband/kanal-TV)

Driftskostnad

4 080 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 680 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

1,8519%

Andel av årsavgiften

1,852%

Tillträde

3 månader eller enligt öv

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2008/2009

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 april 2013
Energiprestanda: 134 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Rotorbladet 1

Förening

Namn

BRF Läktaren

Om föreningen

BRF Läktaren är en trivsam förening med 54 lägenheter. Föreningen registrerades 2008.

Huset är uppdelat i två fyravåningshus i vinkel som öppnar sig mot söder och den grönskande skogsparken. Husen är sammankopplade med öppna loftgångar. Fasaderna är i tegel och trä - gedigna och naturliga material.

Loftgångarna är breda och gör det möjligt för de boende till en egen uteplats. Skärmar i trä mellan lägenheter och på loftgångskanten ger variation och liv i gårdsfasaderna.

Gemensam tvättstuga, soprum och cykelrum finns vid husets entré. Cykelställ och gemensam trädgårdsmöbel finns på innergården.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

54

TV och Bredband

Föreningen har kollektiv anslutning för bredband via Ownit (hastighet 100/100) och kabel TV (grundutbud) via Canal Digital. Obligatoriskt tillägg till månadsavgiften om 184 kr per månad.

Parkering

Föreningen har tillgång till 22 st p-platser som kostar ca 250kr/mån. Ingen kö fn.

Renoveringar

Stamspolningen gjordes under hösten 2015.

Normalt underhåll planeras, fastigheterna är i gott skick!

Ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Fastigheten är upplåten med tomträtt.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad