Hjälmarsvägen 37

Bilder

  • Såld!

Hjälmarsvägen 37 , Årsta , Stockholm

Nyproducerad 3:a om ca 108,6 kvm med unik planlösning i Brf Örskarven. Ett badrum, en gäst-wc, två sovrum, kök, matsaldel och möblerbar hall. Bostaden ligger i entréplan. Tillträde kan ges omgående. Tidigare lokal som byggt om till bostadsrätt. Välskött förening mitt i centrala Årsta. Välkommen på visning!

108,6 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 904 kr Inkl värme, VA (Gruppavtal 299/månad för bredband, kabel-tv, IP-telefoni)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
108,6 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
6011
Byggår:
1948
Driftskostnad:
508 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

108,6 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Brf Örskarven! Tidigare fanns stora lokalytor i entréplan som nu byggts om till bostäder. Under vintern och våren har denna stora 3:a med A-läge vid Årsta torg byggts. Vill du bo mitt i händelsens centrum så finns här en 108,6 kvm stor, nyproducerad bostad att flytta in i.

Vid hallen finns plats för ytterkläder och skor, plats för byrå och möjligt att bygga skjutgarderober. Spotlights i taket. Intill hallen finns en stor klädkammare för optimal förvaring av kläder och prylar.

Vardagsrummet har plats för stor soffgrupp, mediamöbler och har ett fint ljusinsläpp. Genomgående så har bostaden parkettgolv och vitmålade väggar.

Gäst-wc med handfat, spegel och wc-stol. Badrum av större modell med uttag för egen tvättmaskin och torktumlare. Dusch eller badkar? Du har möjlighet till båda men idag finns det en dusch. Kommod, spegelskåp och wc samt spotlights i taket.

Sovrummen ligger separat från varandra och är båda rymliga, har plats för dubbelsäng och garderober/byråer/arbetsbord.

Välkommen till Årstas största 3:a i markplan. Bostaden har ingen egen uteplats men föreningen planerar att bygga en gemensam uteplats. Det går utmärkt att nyttja den gemensamma gården precis utanför bostaden.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 904 kr Inkl värme, VA (Gruppavtal 299/månad för bredband, kabel-tv, IP-telefoni)

Driftskostnad

6 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Uppskattade siffror då bostaden är nyproducerad och ingen har bott i den.

Andel i föreningen

4,308%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1948 Byggd 2019

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 december 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 245 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Örskarven 7

Förening

Namn

BRF Örskarven

Om föreningen

BRF Örskarven är en trevlig och välskött bostadsrättsförening som bildades 2010 och består av totalt 31 lägenheter där 28 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 3 lägenheter med hyresrätt. Dessutom finns två lokaler som hyrs ut vilket genererar goda intäkter. Hyresgästerna är Restaurang Hjälmaren och den andra är mäklarbyrån HusmanHagberg Årsta.

Föreningens adress är Hjälmarsvägen 37-41 samt Borensvägen 66, i Årsta. Centralt beläget precis intill Årsta Torg med ett brett utbud av både livsmedelsaffärer, flertalet restauranger, gym, blomsteraffärer, caféer med mera. Bussen går precis utanför och det är gångavstånd till både tvärbanan och Årstaviken. Mer centralt blir det inte.

Mellan 2018-2019 har föreningen sålt f.d. lokaler, som har byggts om till 4 lägenheter. Försäljningen av denna yta har gett ett bra tillskott, och fler lägenheter i föreningen innebär ytterligare intäkter.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

28

Antal hyresrätter

3

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Föreningen har en kollektiv anslutning till Telia där följande inkluderas; Bredband 100 Mbit/s, TV paket lagom + IP-telefoni - debiteras varje medlem 299:-/månad vilken läggs på månadsavgiften. Fiber finns indraget i fastigheten.

Renoveringar

Utförda renoveringar:
2018-2019: Konvertering av f.d. lokalutrymme till 4 nya lägenheter.
2014: Balkonger byggdes.
2013: Isolering av vindar och omläggning av tak.
2013: Målning av trapphus

Ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med styrelsen juli 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Nej, föreningen innehar marken via tomträttsavtal.

Överlåtelseavgift

1165 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Föreningen har en föreningslokal med plats för 30-35 personer att hyra för endast 200:-/gång. Där finns bord, stolar, porslin och glas etc. Det finns även både en dusch och toalett.
På baksidan finns en fin, gemensam uteplats.
På baksidan finns också ett miljörum med sortering för diverse hushållsavfall, kartong, plast, metall, glas och batterier.

I källaren finns en gemensam tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner varav en grovtvättmaskin. Dessutom finns en torktumlare, två torkrum samt en stor kallmangel och en liten varmmangel.

I källaren finns också barnvagns- och cykelrum.

Om området

Årsta

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden. Vackra hus omgivna av grönska, tillsammans med ett stort utbud av trevliga restauranger gör att Årsta till ett populärt område alldeles intill innerstan.

Längs Årstaviken hittar du härliga promenadstråk och gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter.

Att få bo i en skyddad genuin miljö med närheten till både innerstan och naturen är en lyx och en av alla aspekter som gjort att Årsta idag tillhör ett av de populäraste områdena att bosätta sig i med sin vackra natur, kolonilotter, jogging- och promenadstråk. Runt Årsta Torg finns café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, Lidl, frisörer mm.

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets drivingrange.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med tvärbana, flertalet bussar som bl.a. tar dig till Gullmarsplan samt pendeltåg från Årstaberg.

Parkering

Parkering sker på gatan. Parkeringsavgift dagtid vardag samt dagtid lördag, på vissa gator förekommer även städdagar och datumparkering. Möjlighet till boendeparkeringstillstånd, ansökan för boendeparkering sker hos Stockholm stad.

Karta

Hör av dig till Emil Cronholm eller Marcus Andersson för mer information!

Emil Cronholm

Emil Cronholm

Skarpnäck

Enskede

Årsta

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-959 44 20

emil.cronholm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad