Hjälmarsvägen 39

Bilder

  • Såld!

Hjälmarsvägen 39 , Årsta , STOCKHOLM

Välkommen in till denna nyproducerade 1,5:a om ca 42,2 kvm med en yteffektiv och lättmöblerad planlösning, med goda ljusinsläpp från stora fönster som vetter mot en grönskande och trafikfri innergård!

Här finns ett lättmöblerat och ljust allrum, med plats för såväl en soffgrupp som större matbord. Köket är välutrustat och det rymliga, helkaklade badrummet har uttag för tvättmaskin. Rymlig walk-in-closet som också kan användas som sovrum.
Bli den första som flyttar in!

Från lägenheten har du knappa 30 sekunder till närmsta busshållplats, och precis utanför porten ligger Årsta Torg med ett brett serviceutbud - en svårslagen kombination av ett lugnt men samtidigt centralt boende precis intill Årstas mysiga puls.

Hjärtligt välkommen på visning!

42,2 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 391 kr Inkl värme, VA (Gruppavtal 299/månad för bredband, kabel-tv, IP-telefoni)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
42,2 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
6015
Byggår:
1952
Driftskostnad:
316 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

42,2 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in!

HALL

Rejäl, öppen hall med gott om plats för såväl garderober som hallmöblemang. En större uppsättning kläder, skor och annat ryms utan problem. På golvet ligger ett genomgående ekparkettgolv och väggarna är målade i en ljus ton. Dimbara spotlights i tak.
Hallen ligger i direkt anslutning till både badrum, sovalkov/sovrum, kök och allrum.

KÖK

Yteffektivt, ljust kök utrustat med både spis, spisfläkt, diskmaskin och en kyl/frys. Samtliga vitvaror är helt nya och energisnåla. Stilrena luckor i en ljusgrå ton, helkaklad vit köksvägg och en mörkgrå bänkskiva.

ALLRUM

Öppet och lättmöblerat allrum med plats för både en rejäl soffgrupp, TV-möblemang, byråer och en sällskapsdel lämplig för ett större matbord. Goda ljusinsläpp från stora fönsterpartier som vetter mot den lugna och trafikfria innergården, fritt från direkt insyn.

SOVALKOV/SOVRUM

Sovalkov med plats för mellanstor säng och enklare sovrumsmöblemang. Detta rum lämpar sig också bra som en större walk-in closet eller ett hemmakontor.

BADRUM

Fint badrum utrustat med golvvärme, takdusch, handfat med kommod samt badrumsskåp med spegel. Det är förberett för tvättmaskin.
Snyggt grått klinkers på golv och vitt kakel på väggarna, spotlights i tak.

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett separat källarförråd.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 391 kr Inkl värme, VA (Gruppavtal 299/månad för bredband, kabel-tv, IP-telefoni)

Driftskostnad

3 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 300 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Schablonberäknade driftskostnader.

Andel i föreningen

1,674%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1952 Denna lägenhet är byggd 2019

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluft/Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 juli 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 180 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Örskarven 7

Förening

Namn

BRF Örskarven

Om föreningen

BRF Örskarven är en trevlig och välskött bostadsrättsförening som bildades 2010 och består av totalt 31 lägenheter där 28 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 3 lägenheter med hyresrätt. Dessutom finns två lokaler som hyrs ut vilket genererar goda intäkter. Hyresgästerna är Restaurang Hjälmaren och den andra är mäklarbyrån HusmanHagberg Årsta.

Föreningens adress är Hjälmarsvägen 37-41 samt Borensvägen 66, i Årsta. Centralt beläget precis intill Årsta Torg med ett brett utbud av både livsmedelsaffärer, flertalet restauranger, gym, blomsteraffärer, caféer med mera. Bussen går precis utanför och det är gångavstånd till både tvärbanan och Årstaviken. Mer centralt blir det inte.

Mellan 2018-2019 har föreningen sålt f.d. lokaler, som har byggts om till 4 lägenheter. Försäljningen av denna yta har gett ett bra tillskott, och fler lägenheter i föreningen innebär ytterligare intäkter.

Antal lägenheter

28

Antal hyresrätter

3

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Föreningen har en kollektiv anslutning till Telia där följande inkluderas; Bredband 100Mbit/s, TV paket lagom + IP-telefoni - debiteras varje medlem 299:-/månad vilken läggs på månadsavgiften.
Fiber finns indraget i fastigheten.

Renoveringar

2013: Isolering av vindar och omläggning av tak.
2013: Målning av trapphus.

2014: Balkonger byggdes.

2018-2019: Konvertering av f.d. lokalutrymme till 4 nya lägenheter.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

Föreningen har en föreningslokal med plats för 30-35 personer att hyra för endast 200:-/gång. Där finns bord, stolar, porslin och glas etc. Det finns även både en dusch och toalett.
På baksidan finns en fin, gemensam uteplats.
På baksidan finns också ett miljörum med sortering för diverse hushållsavfall, kartong, plast, metall, glas och batterier.

I källaren finns en gemensam tvättstuga utrustad med tre tvättmaskiner varav en grovtvättmaskin. Dessutom finns en torktumlare, två torkrum samt en stor kallmangel och en liten varmmangel.

I källaren finns också barnvagns- och cykelrum.

Om området

Årsta

Årsta är ett av södra Stockholms mest populära områden. Vackra hus omgivna av grönska, tillsammans med ett stort utbud av trevliga restauranger gör att Årsta till ett populärt område alldeles intill innerstan.

Längs Årstaviken hittar du härliga promenadstråk och gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter.

Att få bo i en skyddad genuin miljö med närheten till både innerstan och naturen är en lyx och en av alla aspekter som gjort att Årsta idag tillhör ett av de populäraste områdena att bosätta sig i med sin vackra natur, kolonilotter, jogging- och promenadstråk. Runt Årsta Torg finns café, bibliotek, Folkets hus, flera restauranger, ICA, Lidl, frisörer mm.

Årstafältet står inför en stor och positiv omvandling i och med nya planen att bygga bostäder, parker och butiker. Idag kan den golfintresserade nyttja Årstafältets drivingrange.

Kommunikation

Mycket bra kommunikationer med tvärbana, flertalet bussar som bl.a. tar dig till Gullmarsplan samt pendeltåg från Årstaberg.

Parkering

Parkering sker på gatan. Parkeringsavgift dagtid vardag samt dagtid lördag, på vissa gator förekommer även städdagar och datumparkering. Möjlighet till boendeparkeringstillstånd, ansökan för boendeparkering sker hos Stockholm stad.

Karta

Hör av dig till Emil Cronholm eller Marcus Andersson för mer information!

Emil Cronholm

Emil Cronholm

Enskede

Skarpnäck

Årsta

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-959 44 20

emil.cronholm@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad