Skarpnäcks Allé 60

Bilder

  • Såld!

Skarpnäcks Allé 60 , Skarpnäck , Stockholm

Välkommen till en fantastisk 4:a med generösa ljusinsläpp, låg avgift och en unik planlösning. Här bor du i en attraktiv del av Skarpnäck med utsikt över populära Brandparken.

Väl inne finner du genomgående bevarade ytskikt, två toaletter, väl tilltagna sovrum, rymligt och smakfullt kök med utrymme för stort matbord och en stor balkong i västläge som vetter mot föreningens lummiga innergård.

Här bor ni i solida Brf Flygsläpet, som har god ekonomi och en trivsam innergård med lekplats. Där finns även ett gårdshus med föreningslokal och tvättstuga som har ett flertal tvättstationer.

Lägenheten ligger ett stenkast från T-banan och många busslinjer. Närheten till grönskande parker och Nackareservatet bjuder in till rekreationsmöjligheter både sommar som vinter.

Sammantaget en ljus och formbar bostad med flexibel planlösning, perfekt för den större familjen.

Bostaden upplevs bäst på plats, varmt välkommen på visning.

98 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 596 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
98 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
2223
Byggår:
1985
Driftskostnad:
370 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

98 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande, öppen hall med generöst utrymme och rymd vilket ger gott om plats för såväl flera uppsättningar kläder, skor och annat.
Här får du plats med flertalet garderober för extra förvaring, idag används del av hallen som kontorsplats.

KÖK
Stort och fullutrustat kök med bra förvaring bakom tidlös ljus skåpsinredning i både överskåp och underskåp. Köket är utrustat med separat kyl och frys, glaskeramikhäll, ugn, fläkt samt diskmaskin. Rymlig plats för större middagsbord.
Den stora balkongen med utsikt över innergården nås via köket.

VARDAGSRUM
Öppet vardagsrum med rejäla fönsterpartier, en spännande planlösning och gott om plats för en större möbelgrupp.
Här bjuds ni på en härlig utsikt över brandparken. Vacker originalparkett och ljusa väggar. Perfekt rum för dom sociala stunderna med vänner och familj.

SOVRUM 1
Sovrum 1, intill hallen, rymmer utan några problem en barnsäng och/eller en mellanstor säng liksom andra sovrumsmöbler.
Detta rum kan även med fördel användas som kontor eller arbetsrum.

SOVRUM 2
Sovrum 2, intill köket, är både rymligt och lättmöblerat. Gott om plats för en dubbelsäng.

SOVRUM 3 MED ANSLUTNING TILL KLÄDKAMMAREN/WALK IN CLOSET
Sovrum 3, intill vardagsrummet, bjuder också på utrymme för en större möblering liksom goda ljusinsläpp. Här når du bostadens klädkammare som idag används som en walk in closet.

BADRUM
Stort badrum med gott om plats för flera badrumsmöbler och annan utrustning. Här står ett badkar, tvättställ med kommod och spegel ovan samt en wc.
Våtrumsmatta på golv och kaklade väggar i vitt.

WC
Intill hallen finns en extra WC.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Tvättstuga med flertalet tvättstationer finns i gårdshuset på innergården.
Populär och välanvänd föreningslokal/festlokal finns att hyra.
ComHem-anslutet för TV, internet via Bredbandsbolaget. Obligatorisk avgift på 39 kr respektive 125 kr per månad.
Fri parkering i utkanten av området, alternativt P-plats i garage att hyra. Administreras av externt företag.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

5 596 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

4 440 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 640 kr
Övrigt: 1 800 kr

Kommentar

Kostnaderna innehåller schabloniserade värden.

Andel i föreningen

1,61302%

Andel av årsavgiften

1,613%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1985

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 oktober 2009
Energiprestanda: 109 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Flygsläpet 1

Förening

Namn

HSB:s Brf Flygsläpet

Om föreningen

BRF Flygsläpet 1 är en trevlig förening och bildades 2002. Flygsläpet och intilliggande fastigheter är ritade av arkitektfirman Arken Arkitekter AB där unik formgivning och vald färgsättning karaktäriserar fastigheterna. Kombinationen av utformningen av kvarterets gårdar, husens fasader och planteringar, i helhet och detalj, har gett goda förutsättningar till en levande bostadsmiljö.

En mycket uppskattad gemensamhetslokal (festlokal) finns att hyra av de som bor i fastigheten, kök finns för matlagning om så önskas. Att boka föreningslokalen kostar 500 kr i depositionsavgift varav 150 kr återlämnas efter besiktning. Vid barnkalas återlämnas 250 kr.

Tvättstugan är belägen i Gårdshuset och har tre separata tvättgrupper samt två manglar. Bokning av tvättgrupp sker med ett elektroniskt bokningssystem som finns placerat vid tvättstugans dörr. Alla hushåll i fastigheten har en bokningsbricka som även fungerar som elektronisk nyckel till gårdshusets entrédörr och till tvättstugans dörr.

Cykelförråd finns och används utifrån ett kösystem som föreningen ansvarar för. Anmälan om behov av cykelförvaring görs till styrelsen.

Trappstädning och inre renhållning sköts av inhyrt företag. Fastighetsskötsel och ekonomisk förvaltning sköts av HSB. Föreningen har mycket bra återvinningsrum med källsortering samt tillgång till grovsopor finns.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida att besöka, www.flygslapet.se.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

85

Antal hyresrätter

9

Antal lokaler i föreningen

9

TV och Bredband

Fastigheten är ComHem-anslutet. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg på 125 kr i månaden för bredband och IP-telefoni och 39 kr för kabel-tv.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Extern uthyrning av garageplatser finns via Parkando med p-hus runtom i området, ett finns beläget på Segelflygsgatan och har även gästparkering för de som hyr plats i garaget.

Renoveringar

Underhållsplan för planerat periodiskt underhåll har upprättats av styrelsen. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om
reservering till eller ianspråktagande av underhållsfond.
Att rusta upp stammarna i föreningens fastigheter är ett pågående projekt. De har rensat och filmat status på alla stammar, renoverat de som var i akut behov och också upprättat en första tidsplan för renovering av de andra, s k relining. Ett kostnadseffektivt och hållbart alternativ för att undvika ett byte av stammar. Hållbarhet i ca. 20 år
Arbetet är i slutskedet och kommer vara klart under sommaren 2019. (Se mer information på föreningens hemsida)

2019 - Byte av tvättmaskiner sker successivt
2018 - Trädgården har fått träd borttagna och nya återplanterade
2018 - Styrdatorer i värmecentraler byttes ut
2015 - OVK är påbörjat och kommer att slutföras under året
2015 - Loftbalkonger har målats både på in och utsida. Räcken är slipade och oljade på samtliga balkonger.
2015 - För att uppfylla nya krav på taksäkerhet har stegar och gångar på tak monterats.
2015 - I trädgården har beskärning av träd och buskar utförts, samt målningsarbeten på utemöbler.
2008-2010 - Renovering av hissar

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och styrelsen har tagit ett beslut att höja föreningens avgifter med 2 % från och med kvartal 3 2019. Styrelsen har för avsikt att göra årliga justeringar av avgiften under de närmaste åren för att nå en lämplig avgiftsnivå.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt löper ut 2023

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Övrigt

Relining har utförs i föreningens fastigheter och kommer vara färdigställt under 2019.

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Hör av dig till Adam Soliman för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad