Pilotgatan 5C

Bilder

  • Såld!

Pilotgatan 5C , Skarpnäck , Stockholm

Varmt välkommen till denna rymliga 3:a i en attraktiv del av Skarpnäck. Bostaden erbjuder generösa ljusinsläpp, gott om förvaring och en balkong som badar i förmiddagssol.

Väl inne finner du genomgående bevarade ytskikt, väl tilltagna rum, ett helrenoverat och komplett utrustat kök från 2014 med plats för 10-12 personer att sitta bekvämt. Det stora vardagsrummet rymmer en större soffgrupp, TV-möbler och ytterligare möblemang. En stor balkong med som erbjuder härlig förmiddagssol samt ett rymligt badrum med badkar, WC och tvättmaskin.

Här bor ni en välorganiserad och ekonomiskt stabil HSB-förening, Brf Horisonten. Här finns gemensamma utrymmen som gästlägenhet, föreningslokal, bastu och pingisrum.

Lägenheten ligger ett stenkast från T-banan och många busslinjer. Närheten till grönskande parker och Nackareservatet bjuder in till rekreationsmöjligheter både sommar som vinter.

Sammantaget en bostad som upplevs bäst på plats, varmt välkommen på visning!

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 333 kr Inkl. Värme, VA, internet genom Telia, förråd, tillgång till tvättstuga.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1988
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkommen in i denna trivsamma lägenhet med en rymlig hall och gott om avhängningsmöjligheter i direkt anslutning till entrén. För ytterligare förvaring finns goda förvaringsutrymmen i stor garderob med skjutdörrar samt klädkammare lite längre in i hallen. Ljust målade väggar slitstark klinker på golv.

KÖK
Smakfullt kök från 2014 med allt du kan behöva för att laga en välsmakande middag för vänner och familj. Matplats för 10-12 personer och ett härligt ljusinsläpp från fönsterparti med utsikt över föreningens innergård. Köksutrustningen består utav en integrerad ugn och mikro, spishäll, diskmaskin, kyl/frys, fläkt samt bra förvaring i flertalet skåp med vita skåpsluckor. Köket erbjuder härlig kvällssol och här i från tar du dig ut till loftgången.

VARDAGSRUM MED BALKONG
Lättmöblerat vardagsrum med plats för den större soffgruppen. Från vardagsrummet tar du dig ut till balkongen som erbjuder härlig förmiddagssol. På balkongen ligger idag en trätrall för att hålla fötterna varma under kallare årstider.

SOVRUM 1
Rofyllt sovrum med plats för säng, sängbord och mindre arbetshörna om så önskas.

SOVRUM 2
Väl tilltaget sovrum med plats för garderober, arbetshörna och den större dubbelsängen.

BADRUM
Fräscht helkaklat badrum med ett klinkergolv i ljusgrå ton och vita helkaklade väggar. I badrummet finner du en WC, badkar, tvättställ, handdukstork och en tvättmaskin.

ÖVRIGT
Ett separat förråd hör till lägenheten.
Tvättstugan ligger på innergården.
Bredband och TV ingår i avgiften.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Avgift

5 333 kr Inkl. Värme, VA, internet genom Telia, förråd, tillgång till tvättstuga.

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr

Kommentar

Kostnaderna innehåller schabloniserade värden.

Andel i föreningen

0,8072%

Andel av årsavgiften

0,80401%

Tillträde

enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1988

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Horisonten 4

Förening

Namn

HSB BRF Horisonten

Om föreningen

HSB BRF Horisonten i Stockholm bildades 2004 och består av 7 st flerbostadshus i 1-3 våningar byggda 1984 - 1989. Det finns 139 lägenheter, varav 123 bostadsrätter, 16 hyresrätter samt 6 lokaler och en bostad med hyresrätt som används av PRO.
Föreningen är mycket välskött och har god ekonomi, med HSB som ekonomisk förvaltare.

Under hösten 2017 upplät föreningen en f.d. hyresrätt som såldes, vilket inbringade drygt 2,7 miljoner.
I januari 2019 uppläts en till hyresrätt vilket inbringade närmare 2-miljoner.
Resterande hyresrätter utgör ett stort dolt kapital, som frigörs när hyresrätterna upplåts till bostadsrätt.

Två tvättstugor finns att tillgå, en stor och en liten som båda totalrenoverades 2005 med ny maskinpark. I den stora tvättstugan på Horisontvägen 73 finns totalt tre tvättstationer, varav en även inkluderar en grovtvättmaskin, en grovtumlare och ett stort torkskåp. I lilla tvättstugan på
Varmfrontsgatan 29 finns två tvättstationer och en separat grovtvättmaskin med ett tillhörande torkrum.

Det finns även en trevlig förenings/festlokal (300 kr/tillfälle), övernattningsrum på Varmfrontsgatan 9B med dusch/wc samt trinettkök (250 kr/natt).

Föreningen har cykelförråd till 76 lägenheter som kan lånas, separat kö.

Ingen avgiftsförändring är planerad i dagsläget.

För mer information se bifogad årsredovisning eller besök gärna föreningens hemsida, www.brfhorisonten.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

139

Antal hyresrätter

16

Antal lokaler i föreningen

6

TV och Bredband

Fiber är installerat och levereras av Telia. Basutbud (bredband 100/100 Mbit/s, TV-paket Lagom samt bredbandstelefoni prisavtal Mini), ingår i avgiften.

Parkering

Sedan årsskiftet 2018/2019 har Parkando tagit över uthyrningen av garagen. För mer information, gå in på http://www.parkando.se/

Renoveringar

Föreningen har en 20-årig underhållsplan.
Under 2008 har föreningen försett gårdarna med ny belysning och under 2009 skedde en upprustning av gårdarna med bl.a. ny klätterställning, rutschkana och gungor. 2012 började staket att bytas ut och har nu målats.
Alla trapphus har renoverats de senaste åren.
Föreningen håller just nu på att rusta upp gårdarna.

Stamspolning kommer genomföras inom kort.
Ett nytt låssystem har nyligen bytts ut.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, minst 10%.

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt. Avtalet skrivs om 2024-03-31

Överlåtelseavgift

1568 kr

Pantsättningsavgift

672 kr

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Hör av dig till Ola Sjölund eller Adam Soliman för mer information!

Ola Sjölund

Ola Sjölund

Skarpnäck

Enskede

Årsta

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-428 44 20

ola.sjolund@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad