Vinggatan 20

Bilder

  • Såld!

Vinggatan 20 , Skarpnäck , Stockholm

Varmt välkommen till denna rymliga 3:a om 77 kvm i populära och välskötta BRF Navigatören!

Här finns två bra planerade sovrum, ett stort och helkaklat badrum med tvättmaskin, samt ett komplett utrustat kök och lättmöblerat vardagsrum.

Ljusinsläppen är goda från generösa fönsterpartier och inglasad balkong med härlig eftermiddag- och kvällssol!

Lägenheten har fritt från direkt insyn mycket nära till både livsmedelsaffärer, grönskan intill och till både T-bana och buss.

Varmt välkommen på visning!

77 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 674 kr inkl värme, VA, kabel-TV basutbud och vindsförråd (Obligatorisk avgift för bredband tillkommer på 165kr/mån)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
77 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1986
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

77 kvm

Rumsbeskrivning

Stor och rymlig HALL med flertalet garderober för optimal förvaring. En mycket välkomnande entré med plats för både jackor och skor till vänster. Praktisk klinker på golv och vitmålade väggar.

Från hallen finns ett renoverat BADRUM utrustat med WC, handfat med praktisk kommod och spegelskåp ovan, dusch bakom glasvägg och stilfull handdukstork. Vädringsfönster som släpper in dagsljuset. Installerad tvättmaskin och praktiskt överskåp ovan. Gemensam tvättstuga har du också tillgängligt på entréplanet. I föreningen finns det en tvättstuga i varje port.

Längre in i lägenheten hittar du ett renoverat och fräscht KÖK. Generöst fönsterparti med fantastiskt ljusinsläpp. Ett matbord för 4-6 personer kan placeras här. Kök med full utrustning som består av spis/ugn med fläkt ovan, separat kyl och frys och integrerad diskmaskin. Bra med förvaringsskåp, lådor och skafferi. Väl tilltagen diskbänk och vitt kakel ovan. Ett perfekt kök för att skapa goda middagar att bjuda på till familj och vänner.

Öppet och trivsamt VARDAGSRUM med plats för större soffgrupp, soffbord, mediamöbel och andra förvaringshyllor, låt din fantasi flöda. Ett rum att kunna disponera på flera sätt. Lätt att bygga om! (se alternativ planlösning!)

Sovrum med plats för dubbelsäng och flertalet garderober för optimal förvaring. Ett ljust rum med fönster och balkong ut mot grönskan och sportfältet. Utgång till möblerbar balkong, privat läge med öppen vy, inglasning som förlänger utrymmets användning tidig vår och sen höst. Härlig eftermiddagssol och fina solnedgångar kan avnjutas här.

Ytterligare ett SOVRUM finner du strax innan vardagsrummet. Stort rum med fönster mot innergården. Här finns gott om plats för säng, ett skrivbord och andra förvaringsmöbler. Vitmålade väggar, mönstrad fondvägg och parkettgolv.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett vindsförråd.
Tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum finns på entréplanet.
Föreningen är ansluten via ett gruppavtal för Internet. Obligatorisk kostnad som tillkommer på månadsavgiften, 165 kr/mån.
Tillgång till en s k Snickeriverkstad och gemensamt GYM med BASTU finns i föreningen. Även parkeringshus, se mer under föreningsinformation.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns

Avgift

4 674 kr inkl värme, VA, kabel-TV basutbud och vindsförråd (Obligatorisk avgift för bredband tillkommer på 165kr/mån)

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Enligt schablon

Andel i föreningen

0,29731%

Andel av årsavgiften

0,29731%

Reparationsfond

4313 kr

Tillträde

1/10 eller enligt ÖK

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1986

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Nvigatören

Förening

Namn

BRF Navigatören

Om föreningen

Bostadsföreningen Navigatören är en mycket populär förening med bra ekonomi. Föreningen bildades och registrerades som bostadsrättsförening augusti 1984. Byggstarten skedde i november 1984.

Navigatören består av tre gårdar. På de olika gårdarna finns gemensamhetslokaler som föreningens medlemmar kan nyttja till en billig penning. Det finns även övernattningsrum och ett gym med bastu.

Gårdarna:
På gård 1 finns:
Ett parkeringshus med vissa gemensamma utrymmen som bland annat inrymmer grovtvättmaskin och skyddsrum med plats för 180 personer, här finns även ett litet snickeri. En gemensamhetslokal för möten, fester och dylikt, en fast utegrill och ett daghem.

På gård 2 finns:
En gemensamhetslokal med styrelserum, övernattningsrum med pentry, en grillplats och en förskola.

På gård 3 finns:
Ett parkeringshus (100 platser), en gemensamhetslokal som inrymmer en bastu och ett stort gym, en grillplats och ett daghem. Nybyggd boulebana.

Föreningen har även en trevlig och informativ hemsida för ytterligare info www.navigatoren.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

331

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

TV via ComHem
Nyligen installerat fibernät, ett gruppavtal med Telenor för Internet på 250 Mbit/s. Avgiften för internet läggs på månadsavgiften för samtliga föreningens lägenheter. 165 kr/mån

Parkering

Totalt har föreningen 206 garageplatser samt 9 st uteplatser, kostnaden för garageplats är 390 kr i månaden. Nyligen installerades laddplatser i garagen.

Renoveringar

Under 2018 har det tillkommit en boulebana, fibernät har kopplats in, och samtliga fönster i föreningen har renoverats under sommaren.

Hissarna är helt nyrenoverade och handikappanpassade.

Stamspolning genomfördes under 2014 på alla fastigheter i föreningen.

Andra projekt som utförts under senaste tiden är bland annat byte av låssystem, underhåll/byte av tvättstugeutrustning, åtgärdat ventilation, åtgärdat lek-utrustning på gårdar, byte av cirkulationspump för värme.

Ekonomi

Total boa 26 414 kvm fördelad på 313 lägenheter.

Skuldsättningsgrad 127 879 880 kr i lån / 26 414 kvm = 4 841 kr

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen ser helst att ägarskapet ska va minst på 85/15

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt ( avtalet löper ut 2024-12-31 )

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad