Dalgränd 10

Bilder

  • Kommande®
  • Såld!

Dalgränd 10 , Enskededalen , Stockholm

Rymligt familjeboende om hela 96 kvm på lummiga Körsbärsgården!

Tre sovrum, helkaklat och renoverat badrum samt en gästtoalett, stort och renoverat kök, vardagsrum med utgång till den stora balkongen mot den trevliga innergården.

Detta är en Kommande® försäljning - anmäl gärna ditt intresse redan nu!
Välkommen att kontakta mäklaren för mer information - Allan Mohmand 0708-10 22 86

96 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 844 kr inkl. värme, va, bredband, IP-telefoni, TV-bas (22 kanaler)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
96 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
62
Byggår:
1981
Driftskostnad:
850 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

96 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande och öppen hall med vy mot bostadens övriga, välplanerade ytor. Fullgoda förvarings- och avhängningsmöjligheter direkt till höger, via praktiska inbyggnadsgarderober med spegeldörrar. Golvet består av ekparkett som löper sömlöst och genomgående i övriga delar av bostaden. I direkt anslutning till den rymliga hallen finns yta för matplats om 4-6 personer.

BADRUM & GÄSTTOALETT
Fullstort och renoverat badrum i stilrena toner. Väggarna är kaklade i grå ton ihop med vacker bård i glasmosaik. Golvet är belagt med mörk klinker, golvvärme finns. Spotlightsbelysning i taket.
Här finns; WC, kommod med sidodusch, handdukstork samt en väl tilltagen duschhörna med massagedusch. Därutöver finns både tvättmaskin samt torktumlare i kombination med den praktiska arbetsytan ovan maskinerna.
Jämte badrummet finns bostadens gästtoalett, även detta helkaklat med både kakel och klinker i mörka toner, samt bård i glasmosaik. Här finns; WC, kommod, belyst spegelskåp samt spotlightsbelysning i taket.

SOVRUM 1
Det första sovrummet är beläget i anslutning till den inre hallen. Ett fullstort sovrum med plats för dubbelsäng, byrå och ytterligare möblemang. Väggarna är vitmålade och rummet har fönster mot den trevliga innergården.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum ligger jämte det första, även detta ett fullstort sovrum som erbjuder både gott om plats för möblemang samt praktisk förvaring via fyra, inbyggda garderober. Rummet har vitmålade väggar i kombination med ekparkett på golvet. Även här finns fönster mot innergården.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet nås via köket och har plats för säng och byrå. Rummet har vitmålade väggar i kombination med en mönstrad, fondvägg. Ekparkett på golvet samt fönster för ljusinsläpp.

KÖK
Det fullstora och renoverade köket, i stilren klass, gör matlagningen till en fröjd. Här finns både fullgoda förvarings- och arbetsytor. Köket går i både ljusa och mörka färger, där den mörka bänkskivan bryts av med de vita, högblanka skåp och luckorna samt det vita kaklet ovan arbetsytan. Den maskinella utrustningen består av; kombinerad kyl och frys, vinkyl, induktionshäll, köksfläkt, inbyggnadsmikro, varmluftsugn, diskmaskin samt en inbyggd espressomaskin.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum som skapar en hemtrevlig känsla. Här finns det gott om plats för större soffgrupp och bord, mediamöbel, TV samt ytterligare möblemang. Rummet har vitmålade väggar ihop med originalparkett på golvet. Här finns även utgång till den stora, inglasade balkongen som vetter mot den lummiga innergården. Balkongen erbjuder gott om plats för balkongmöblerna och ihop med ett solläge i sydväst, är det som bäddat för trevliga stunder på eftermiddagen och en bit in på kvällen under sommarhalvåret.

ÖVRIGT
Lägenhetsförråd tillhör bostaden
Hallen och alla tre sovrum ommålat 2018, Halva köket och diskbänk renoverat 2018, Badrum och golv renoverat 2018, inglasning av balkong 2017, köket renoverat 2015.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns

Avgift

4 844 kr inkl. värme, va, bredband, IP-telefoni, TV-bas (22 kanaler)

Driftskostnad

10 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 400 kr
Försäkring: 4 800 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

1,0904%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt ök.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1981

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk till -och frånluft

Energideklaration

Beställd. Utfärdat den 3 juli 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Dalen 15

Övriga byggnader

Förråd om cirka 10-12 kvm tillhör bostaden.
Cykel- och barnvagnsrum, tvättstuga samt föreningslokal.

Förening

Namn

BRF Körsbärsgården

Om föreningen

BRF Körsbärsgården med adress Dalgränd 2-22 och Åsgärdesvägen 5-7, ombildades 2009 och består av 132 lägenheter och 1 lokal. 104 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 28 är fortfarande hyresrätter, vilket är en god tillgång till föreningens ekonomi då dessa upplåts till bostadsrätt när de blir tillgängliga.

Kommande renoveringar och åtgärder är b la tak och lekplats ska renoveras. Uppfräschning, målning, av entréer och hissdörrar i alla portar. Målning av loftgångsdörrar och översyn av entréportar (ev. byte) plus en del annat är inplanerat in under 2018. Allt är budgeterat för och pengar till det finns så det påverkar inte avgiften. Föreningen har tagit fram en underhållsplan för framtida underhåll.

BRF Körsbärsgården är en äkta bostadsrättsförening och har friköpt mark.

Föreningen har god ekonomi och pengar avsatta för kommande renoveringar som tex. fönster, hissar, trapphus osv.
Den ekonomiska förvaltningen hanteras av Riksbyggen Ekonomi.

Gemensamma utrymmen: cykelförråd, barnvagnsförråd, tvättstuga samt föreningslokal.
Föreningen har en tvättstuga belägen bredvid träfflokalen på Dalgränd 2. Bokning sker på bokningstavlan innanför dörren med samma nyckelbricka som öppnar portarna. Bokning kan också ske via internet.

Som boende kan du boka föreningens lokal för exempelvis barnkalas, fritidssysselsättningar och fester.
Det finns tre pass per dygn att boka. Varje pass kostar 300 kr. Debitering sker i efterskott på din avgifts- eller hyresavi via föreningens förvaltare.
I lokalen finns stolar och bord som med iläggsskiva kan dukas för sittning upp till 50 personer. Det finns en fullständig servis med fat, bestick och glas samt serveringsfat och tillbringare.

Stambyten eller planerade större renoveringar: stambyten är inte inplanerade det närmaste decenniet.

Föreningen har ett generellt byggnadslov för inglasning av balkonger, för mer info gå in på föreningens hemsida.

För mer information ta kontakt med ansvarig fastighetsmäklare, se bilagda handlingar och gå in på föreningens informativa hemsida: https://www.brfkorsbarsgarden.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

132

Antal hyresrätter

28

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till Com Hem där fiber på 100 Mbit/s, digital-TV med basutbud på 22 kanaler samt IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

Parkering

Föreningen har 11 stycken parkeringsplatser vilka i dagsläget hyrs ut tre år i taget. För att ställa sig i kö till dessa kontaktar man föreningens förvaltare på telefon 08-522 182 42. Det finns även fem garage i närheten där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering, telefon 08-772 96 00.

Renoveringar

Kommande renoveringar:
2019 - Förbättra belysningen på innergården
2020 - Start renoveringsprojekt av hissar

Utförda renoveringar:
2019 - Byte av portar
2019 - Bytt ut armaturer i trapphusen
2019 - Renovering av entréplan och målning av hissdörrar
2018 - Reparation och ommålning av tak
2018 - Renovering lekplats på innergården
2018 - Renovering av hyresrätter
2017 - Elektroniskt passagesystem
2017 - Fasadmålning
2017 - Fönsterrenovering
2014 - Ombyggnad av gymlokal
2012 - Trapphusrenovering
2011 - Byte armaturer i trapphus
2010 - Upprustning av träfflokalen
2010 - Ombyggnad tvättstuga

Ekonomi

Inga beslutade avgiftsändringar, kontrollerat 2019-09-05. Föreningen hade avgiftsfri månad januari 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja, delat ägande tillåts.

Äger föreningen marken?

Ja, föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

info@brfkorsbarsgarden.se

Om området

Enskededalen

Med det centrala läget och Enskededalens positiva utveckling är framtidsutsikterna goda vad gäller både värdeökning och efterfrågan. De flesta av gårdarna har ombildats till bostadsrättföreningar och medlemmarna värnar om hög trivselfaktor och bra boendemiljö.

Gårdarna är ofta lummiga och barnvänliga med lekplatser och picnickbänkar för trevnad och gemenskap.

Det finns flera skolor i närheten och flera av gårdarna har förskolor, bl.a. Päron- Hagtorn- Rönnbär- Plommon- och Äppelgården.

Nära vackra Nackareservatet där du ha gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Här finns joggingspår, vackra promenadstigar, golfbana och badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön. Dessutom nära till omtyckta Nytorps Gärde med fotbollsplaner och utomhusbad sommartid.

Kommunikation

Bra kommunikationer via buss, T-bana Blåsut och T-bana Sandsborg (gröna linjen) med endast ca 10 minuters resväg till city.

Närservice

I Dalens centrum finns bl.a. butiker, gym, badhus, bibliotek, apotek och postombud samt frisörsalong. I området finns också bageri, pizzabutik, heminredningsbutik, antikaffär, kemtvätt mm. Kort promenadavstånd till Globen och Tele2 Arena som erbjuder sport, musik-, och nöjesarrangemang. Här finns shopping, restauranger, systembolag och stor ICA butik med brett sortiment. Du kan promenera eller cykla till Södermalm och det är bara några minuters bilväg till Sickla köpkvarter med bra shopping, restauranger och filmstad.

Parkering

Det finns närliggande garage där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering, tel. 08-772 96 00. Korttidsparkeringar på kringliggande gator mot Taxa 4, Stockholms stad.

Karta

Hör av dig till Allan Mohmand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad