Per Lindeströms väg 89

Bilder

  • Såld!

Per Lindeströms väg 89 , Hammarbyhöjden , Stockholm

Välplanerad och rymlig bostad för familjen på attraktivt läge, i stor och stabil förening - hiss finns!
Bostaden används och är registrerad som en 3:a men kan med fördel även disponeras som en 4:a där det mindre rummet kan inredas som arbetsrum, barnrum eller till och med ett mindre gästrum.

- Fullstort kök i hörnläge med tillhörande matplats, stort och ljust vardagsrum med väl tilltagen takhöjd samt utgång till balkongen i sydostligt läge, två fullstora sovrum samt ett helkaklat badrum
- Optimalt läge med direkt närhet till förskola, skola, lekplats och grönområdena Hammarbyskogen och framförallt Nackareservatet
- Endast 8 minuters promenad till närservice och tunnelbanan som tar dig vidare in till Södermalm på 5 minuter samt City på 12 minuter

Sammantaget ett alldeles utmärkt boende för familjen som absolut bäst upplevs på plats.

Varmt välkommen på visning!

85 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 806 kr inkl. värme, va, bredband 1000 Mbit, tv-bas,
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
911
Byggår:
1989
Driftskostnad:
298 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande och öppen hall som har vy in mot bostadens övriga ytor. Yta för avhängning rakt fram. Golvet går i en skyddande mörk ton och väggarna är vitmålade. Vidare in i bostadens övriga rum, så ligger det genomgående ett laminatgolv i brun ton.

RUM/KLÄDKAMMARE
Rakt fram från hallen så finns det ett mindre rum som förslagsvis går att inreda och nyttja som antingen klädkammare, arbetsrum, gästrum eller barnrum. Rummet är cirka 4,6 kvm stort och har ett fönster för ljusinsläpp. Vitmålade väggar och tak.

KÖK
Till höger om hallen finns det stora och ljusa köket i härligt hörnläge. Väggarna är nymålade i en stilren ljusgrå ton ihop med vitmålat tak. Köksluckorna är släta kombinerat med vissa av luckorna som är mönstrade. Här finns både fullgoda förvarings- och arbetsytor. Rostfri arbetsyta i hop med ljusbeige kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av; fullstor kyl och frys, diskmaskin från Electrolux, spis från Bosch samt köksfläkt från Franke. Diskbänken är även utrustad med en avfallskvarn.
I direkt anslutning till köket finns yta för en härlig matplats för 6-8 personer samt stort fönsterparti för ljusinsläpp.

VARDAGSRUM
Vidare in från hallen till vänster så välkomnas man in i bostadens stora och ljusa vardagsrum. Med en väl tilltagen takhöjd om cirka 2,7 meter ihop med stort fönster, så skapas en härlig känsla av både rymd och ett genomgående ljusinsläpp.
Rummet erbjuder gott om plats för större soffgrupp, TV, mediamöbel och ytterligare möblemang. Vitmålade väggar ihop med golv i mörk ton.
Därutöver finns här den ena utgången till den stora balkongen med plats för balkongmöblerna och ett solläge i sydost vilket bäddar för trevliga förmiddagar att åtnjuta.

SOVRUM 1
Via den inre hallen når man det första stora sovrummet. Ett fullstort och ljust sovrum med plats för dubbelsäng, garderob och byrå. Vitmålade väggar ihop med en fondvägg i vilsam, grön ton. Stora fönster skänker rummet rikligt med ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum ligger tvärsöver från det första och är även det fullstort med plats för dubbelsäng, garderob och byrå. Rummet har vitmålade väggar, fönster för ljusinsläpp samt en utgång till bostadens balkong.

BADRUM
Stort och helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna samt svart klinker på golvet. Här finns WC, tvättställ, duschhörna, vattenburen handdukstork samt stort vädringsfönster.

ÖVRIGT
OBS! Bostaden är registrerad som 3 RoK i föreningens lägenhetsregister
Källarförråd tillhör bostaden

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Avgift

4 806 kr inkl. värme, va, bredband 1000 Mbit, tv-bas,

Driftskostnad

3 581 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 100 kr
Försäkring: 481 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,62897%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt ök.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1989

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 mars 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 84 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Sjöfararen 18

Övriga byggnader

Källarförråd tillhör bostaden.
Tvättstuga i trappuppgången.

Förening

Namn

Brf Sjöfararen

Om föreningen

Brf Sjöfararen består av 9 stycken flerfamiljshus och 29 stycken radhus, alla placerade runt bilfria gårdar. Sammanlagt består föreningen av 175 lägenheter och ombildningen från hyres- till bostadsrätt ägde rum 2004.

Husen är inte byggda samtidigt. De äldsta, funkishusen på Per Lindeströms väg 109-119, kom till i skiftet mellan 30-och 40-tal. De fyra punkthusen med vidhängande radhus och dessutom flerfamiljshusen på Per Lindeströms väg 87 och 93, är byggda 1989-90. De äldre husen renoverades och moderniserades 1989: Stambyte, ny el, tilläggsisolering, nya fönster, fasadrenovering, nya balkonger, takrenovering m.m.
De nyare husen, byggda av JM och ritade av Bengts Sandells arkitektkontor för allmännyttiga Svenska Bostäder, stod klara 1989-90. Blandningen av nyproducerade flerfamiljshus och radhus stod för nytänkande för sin tid.

Föreningens lägenheter är spridda över stor yta vilket innebär att vissa funktioner som miljörum och tvättstugor finns på flera ställen. I fastigheterna på Per Lindeströms väg (PLV) finns det tvättstugor i respektive fastighet och för de boende på Sten Bergmans väg (SBV) finns det en gemensam tvättstuga på SBV 37. Tvättstugor på Per Lindeströms väg bokas på bokningstavla i respektive tvättstuga.

Cykelrum finns i källarna i flerfamiljshusen medan radhusen har sin cykelförvaring på övre plan på parkeringshuset. Cykelrummen fungerar också som barnvagnsrum.

Sopkärl finns på gatan utanför PLV 89 och PLV 93. Soprum finns på följande platser:
PLV 109, ingång på gaveln
PLV 115, ingång på baksidan.

Föreningen har även en gemensamhetslokal på Per Lindeströms väg 115, som kan bokas online för olika aktiviteter eller övernattning. Alla boende kan boka lokalen för max 2 nätter per månad. Priset är 200 kr per bokningstillfälle.
Lokalen har ett stort rum, toalett och ett litet pentry. Inredningen består av bord och stolar med plats för ca 18 personer samt en liten sittgrupp. För övernattning finns en Futon bäddsoffa, en hopfällbar enkelbädd samt kuddar och täcken för 2 personer. Sängkläder håller var och en själv.

Därutöver finns även ett pingisrum i källaren på Sten Bergmans väg 21, fritt fram för medlemmarna att använda, utan bokning.

För mer information gå in på föreningens informativa hemsida http://www.sjofararen.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

175

Antal hyresrätter

5

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Brf Sjöfararens alla lägenheter är anslutna till bredband via ett kollektivavtal med Ownit med en hastighet av 1000/1000 Mbits som ingår i avgiften.
Ownit kan också leverera TV-tjänster samt IP-telefoni. Kontakta dem för mer information om tilläggstjänster. Com Hem tv-bas ingår även i avgiften.

Parkering

Föreningen har 86 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmar och hyresgäster. Kostnad; 650 kr/månad.
Är du intresserad av parkeringsplats skickar du en intresseanmälan till Fastighetsägarna Stockholm som hanterar kö och aviseringar, varje hushåll får max hyra en p-plats. Kö på cirka två år för att få plats.

Renoveringar

Planerade renoveringar:
Föreningen har en framtagen 20-årig underhållsplan i sin ägo.
2019 - Staketbyten vid radhuslängorna
2019 - Rensning av mossa på taken

Utförda renoveringar:
2016-2018 - Bytt undercentraler, översyn av ventilationen, bytt termostater i alla lägenheter
2018 - Bytt trapphus- samt innergårdsbelysning
2017 - Nya lekplatser
2017 - Passersystem och porttelefoner har förbättrats
2016 - Totalrenovering av alla hissar
2016 - Grovrengöring och polering av trapphusgolv
2016 - Ny ståldörr till grovsoprum samt förstärkt flera andra dörrar.
2016 - Ommålning av soprummet. Åtgärder mot förhöjda radonvärden.
2015 - Garagebelysning bytt till LED-belysning
2013 - Nytt lås- och passersystem med taggar har införts vid portar och källardörrar
2013 - Nytt digitalt bokningssystem för både tvättstuga och gemensamhetslokalen har införts
2012 - Målning av radhusfasaderna har utförts. Även en genomgång av ventilationen har gjorts.
1989 - Stambyte, el, tilläggsisolering, nya fönster, fasadrenovering, nya balkonger, takrenovering m.m. i de äldre husen

Ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat med styrelsen 2019-03-11.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande period löper från 2018-10-01 till 2028-09-30.

Överlåtelseavgift

1165 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Hammarbyhöjden

Hammarbyhöjden är ett attraktivt och mycket populärt område alldeles i utkanten av innerstan. Här bor man i trevliga kvarter med närhet till både storstad och natur.

Från bostaden har man även absolut närhet till omtyckta Nackareservatet. Här har du gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter med bland annat bad i Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, joggingspår och vackra promenadvägar. Ett stenkast från bostaden finns skidbacke, barnvänliga lekparker och Nytorpsbadet.

I Hammarbyhöjden får man verkligen det bästa av två världar med sitt citynära läge där man ändå har lyxen att kunna dra sig undan den värsta storstadsstressen i en grönskande miljö. Hammarbyhöjden är ett levande och attraktivt område där både gammal som ung trivs. Välkommen till trevliga Hammarbyhöjden.

Kommunikation

Beroende på bostadens läge har man endast en kort promenad till både Hammarbyhöjdens och Skärmarbrinks tunnelbanestation.

Närservice

Till Globen och Tele2 Arena är det promenadavstånd med ett 60-tal olika butiker, ICA Supermarket Globen, banker, restauranger, systembolag och ett stort nöjesutbud. Vid Finn Malmgrens plan finns bland annat mataffär, videoaffär, pizzeria, apotek, sushi-servering, gym och blomsterbutik. Tidaholmsplan i närheten har en thai-restaurang och mysigt café. Bageri och catering på Malmövägen, Turteatern i Kärrtorp. Källsorteringsstationer finns i närheten, bland annat på Finn Malmgrens väg och på Garagevägen.

I området finns det flera förskolor.

Parkering

Boendeparkering i området genom Stockholms stad för en kostnad om 500 kr/mån. Korttidsparkering genom Taxa 4.

Karta

Hör av dig till Allan Mohmand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad