Drakflygargatan 3

Bilder

  • Såld!

Drakflygargatan 3 , Skarpnäck , Stockholm

Fantastisk markplanslägenhet med egen uteplats i härligt sydvästläge, här bor man med radhuskänsla! Uteplats i sydvästläge, bra planlösning med tre lättmöblerade sovrum, fräscht kök med plats för matbord vid flertal fönster och ljust vardagsrum i anslutning till uteplatsen och innergården. Badrum och kompletterande WC.

Tillhör populära, Brf Navigatören som funnits sen byggåret och har god ekonomi. Tillgång till bland annat, gemensamhetslokaler, övernattningsrum, gym och bastu.

Belägen med några minuters promenad till buss och T-bana, som tar dig in till City på ca 20 min. Granne med Nackareservatet och nära till badsjöar så som Flatenbadet.

Varmt välkomna!

96 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 530 kr inkl värme, VA och kabel-TV basutbud + obligatoriskt tillägg för bredband 165kr
Typ:
Lägenhet
Boarea:
96 kvm
Våning:
BV, hiss finns
Byggår:
1986
Driftskostnad:
541 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

96 kvm

Rumsbeskrivning

Hall
Stig in i denna härliga markplanslägenhet med plats att hänga av sig ytterkläderna samt gott om förvaring i flertal garderober längst väggen. Fint trägolv möter ljusa väggar och tak. Ingång till trapphuset från entré eller innergård.

Wc
Nås direkt till höger. Här finns en WC och handfat. Vädringsfönster utan insyn. Ljusa väggar och kakel på golv.

Badrum
Vägg i vägg ligger badrummet med kaklade väggar och klinker på golv. Här finns ett badkar med dusch, handfat med spegelskåp ovan samt WC. Gemensam tvättstuga finns utanför dörren, på entréplanet.

Kök
Renoverat kök i toppkick från 2015! Gott om plats för matbord vid stora fönsterpartier i tre väderstreck. Köket erbjuder kyl/frys, häll/ugn med fläkt ovan, diskmaskin och integrerad mikro. Bra förvaring bakom vita skåpsluckor och lådor samt flertalet arbetsytor, bänkskivor i ek och snygg klassisk diskbänk i rostfritt. Snyggt vitt kakel ovan bänk. Ett perfekt kök för att skapa goda middagar till familj och vänner.

Sovrum
Första av bostadens tre sovrum ligger mitt emot köket. Här har du plats för stor dubbelsäng samt förvaringsmöbler eller kontorsplats om så önskas. Härligt ljus från fönster mot innergård.

Vardagsrum
Ett fantastiskt ljust och fint rum finns centrerat i lägenheten. Plats för möblemang som soffa, soffbord och bokhyllor, låt din fantasi flöda. Trägolv och vitmålade väggar.
Stora fönsterpartier längst hela ytterväggen ger ett härligt ljusinsläpp samt ansluter sig till uteplatsen. Här finns plats för sittgrupp, bord, grill, för härliga sommarkvällar.

Sovrum
Rofyllt sovrum med goda ljusinsläpp. Plats för säng med sängbord, skrivbord samt förvaringsmöbler.

Sovrum
Fint sovrum med fina ljusinsläpp ifrån två olika fönster i två väderstreck. Plats för dubbelsäng och sängbord.

Övrigt
Hela lägenheten är nymålad, både väggar och tak. Samt nya persienner från 2018!
Alla golv är allergi och fukt behandlade i hela lägenheten med en egen luft pump.
Till lägenheten hör ett förråd.
Tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum finns på entréplanet.
Föreningen är ansluten via ett gruppavtal till Bredbandsbolaget. Man kan ansluta sig för 165 kr i månaden.
Tillgång till en s k Snickeriverkstad och gemensamt GYM med BASTU finns i föreningen. Även parkeringshus, se mer under föreningsinformation.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV av 3, hiss finns

Avgift

5 530 kr inkl värme, VA och kabel-TV basutbud + obligatoriskt tillägg för bredband 165kr

Driftskostnad

6 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Försäkring: 2 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Enligt schablonvärden

Andel i föreningen

0,35188%

Andel av årsavgiften

0,35188%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1986

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 september 2008
Energiprestanda: 149 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Navigatören, Brf

Förening

Namn

BRF Navigatören

Om föreningen

Bostadsföreningen Navigatören är en mycket populär förening med bra ekonomi. Föreningen bildades och registrerades som bostadsrättsförening augusti 1984. Byggstarten skedde i november 1984.

Navigatören består av tre gårdar. På de olika gårdarna finns gemensamhetslokaler som föreningens medlemmar kan nyttja till en billig penning. Det finns även övernattningsrum och ett gym med bastu.

Gårdarna:
På gård 1 finns:
Ett parkeringshus med vissa gemensamma utrymmen som bland annat inrymmer grovtvättmaskin och skyddsrum med plats för 180 personer, här finns även ett litet snickeri. En gemensamhetslokal för möten, fester och dylikt, en fast utegrill och ett daghem.

På gård 2 finns:
En gemensamhetslokal med styrelserum, övernattningsrum med pentry, en grillplats och en förskola.

På gård 3 finns:
Ett parkeringshus (100 platser), en gemensamhetslokal som inrymmer en bastu och ett stort gym, en grillplats och ett daghem. Nybyggd boulebana.

Föreningen har även en trevlig och informativ hemsida för ytterligare info www.navigatoren.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

331

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

TV via ComHem
Nyligen installerat fibernät, ett gruppavtal med Telenor för Internet på 250 Mbit/s. Avgiften för internet läggs på månadsavgiften för samtliga föreningens lägenheter. 165 kr/mån

Parkering

Totalt har föreningen 206 garageplatser samt 9 st uteplatser, kostnaden för garageplats är 390 kr i månaden. Nyligen installerades laddplatser i garagen.

Renoveringar

Under 2018 har det tillkommit en boulebana, fibernät har kopplats in, och samtliga fönster i föreningen har renoverats under sommaren.

Hissarna är helt nyrenoverade och handikappanpassade.

Stamspolning genomfördes under 2014 på alla fastigheter i föreningen.

Andra projekt som utförts under senaste tiden är bland annat byte av låssystem, underhåll/byte av tvättstugeutrustning, åtgärdat ventilation, åtgärdat lek-utrustning på gårdar, byte av cirkulationspump för värme.

Ekonomi

Total boa 26 414 kvm fördelad på 313 lägenheter.

Skuldsättningsgrad 127 879 880 kr i lån / 26 414 kvm = 4 841 kr

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen ser helst att ägarskapet ska va minst på 85/15

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt ( avtalet löper ut 2024-12-31 )

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Hör av dig till Jessica Wikström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad