Skarpnäcks Allé 9

Bilder

 • Såld!
 • En av de tre gårdarna i Brf Navigatören
 • Planritning Skarpnäcks Allé 9

  Viss avvikelse kan förekomma.

  Skala och mått kan avvika från verkligheten.

 • Skarpnäcks Allé 7, 2tr - Alternativ Planritning

  Viss avvikelse kan förekomma.

  Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Skarpnäcks Allé 9 , Skarpnäck , Stockholm

Kommande försäljning - Skarpnäcks Allé!
Trevlig hörnlägenhet med öppna ytor och gott om ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Rymlig balkong med förmiddagssol. Belägen i ett lugnt läge och med endast några minuters gångavstånd till tunnelbana och bussar. Närområdet erbjuder matbutiker, skolor samt grönskande Nackareservatet runt hörnet.
Bostaden hör till stora och populära Brf Navigatören. Trygg föreningen med tre gårdar och totalt 331 lägenheter.

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för mer information.

77 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 832 kr inkl värme, VA, internet
Typ:
Lägenhet
Boarea:
77 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1984
Driftskostnad:
358 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

77 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Ljus och möblerbar hall utrustad med flera garderober. Gott om plats för både jackor, skor och förvaring. Ljust golv och ljusa väggar.

KÖK
Rymligt kök med härligt ljusinsläpp från ett vackert fönsterburspråk med fönster i tre väderstreck. Här finns plats för 8-10 personer att sitta. Ljusa köksluckor och väggarna går i vitt. Köket är utrustat med en stor kyl/frys från och spis från höst/vinter 2015. Kvitto med garanti ett halvår till finns tillgängligt. Dessutom finns en diskmaskin, spisfläkt och stor arbetsyta med diskho i rostfritt stål.

VARDAGSRUM
Öppet och lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för både en större soffgrupp och ytterligare möblemang. De stora fönsterna släpper in gott om ljus och vetter mot den lugna innergården utan någon direkt insyn. Här ligger ett fint golv och väggarna vita.

SOVRUM 1
Intill hallen ligger det första sovrummet, som har plats för större säng, skrivbord och annat.

SOVRUM 2
Det andra sovrummet nås från vardagsrummet. Plats för dubbelsäng och skrivbord eller byråer. Den stora balkongen nås genom sovrummet och har plats för både utemöbler och odlingslådor.

BADRUM
Helkaklat badrum utrustat med nyare badkar, WC, hanfat med spgel ovan samt förvaringsmöbel. Om önskas kan det gå att sätta in tvättmaskin. Tvättstuga ligger dock en trappa ner. Vädringsfönstret släpper in gott om naturligt ljus.
Ljusblå plastmatta på golv och vitt kakel på väggarna.

ÖVRIGT
Ändring av planlösning måste stämmas av med föreningen om möjligt.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

4 832 kr inkl värme, VA, internet

Driftskostnad

4 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,29691%

Andel av årsavgiften

0,29691%

Reparationsfond

1393 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1984

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 september 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 149 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Flygkaptenen 1

Förening

Namn

BRF Navigatören

Om föreningen

Bostadsföreningen Navigatören är en mycket populär förening med bra ekonomi. Föreningen bildades och registrerades som bostadsrättsförening augusti 1984. Byggstarten skedde i november 1984.

Navigatören består av tre gårdar. På de olika gårdarna finns gemensamhetslokaler som föreningens medlemmar kan nyttja till en billig penning. Det finns även övernattningsrum och ett gym med bastu.

Gårdarna:
På gård 1 finns:
Ett parkeringshus med vissa gemensamma utrymmen som bland annat inrymmer grovtvättmaskin och skyddsrum med plats för 180 personer, här finns även ett litet snickeri. En gemensamhetslokal för möten, fester och dylikt, en fast utegrill och ett daghem.

På gård 2 finns:
En gemensamhetslokal med styrelserum, övernattningsrum med pentry, en grillplats och en förskola.

På gård 3 finns:
Ett parkeringshus (100 platser), en gemensamhetslokal som inrymmer en bastu och ett stort gym, en grillplats och ett daghem. Nybyggd boulebana.

Föreningen har även en trevlig och informativ hemsida för ytterligare info www.navigatoren.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

331

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

TV via ComHem
Nyligen installerat fibernät, ett gruppavtal med Telenor för Internet på 250 Mbit/s. Avgiften för internet läggs på månadsavgiften för samtliga föreningens lägenheter. 165 kr/mån

Parkering

Totalt har föreningen 206 garageplatser samt 9 st uteplatser, kostnaden för garageplats är 390 kr i månaden. Nyligen installerades laddplatser i garagen.

Renoveringar

Under 2018 har det tillkommit en boulebana, fibernät har kopplats in, och samtliga fönster i föreningen har renoverats under sommaren.

Hissarna är helt nyrenoverade och handikappanpassade.

Stamspolning genomfördes under 2014 på alla fastigheter i föreningen.

Andra projekt som utförts under senaste tiden är bland annat byte av låssystem, underhåll/byte av tvättstugeutrustning, åtgärdat ventilation, åtgärdat lek-utrustning på gårdar, byte av cirkulationspump för värme.

Ekonomi

Total boa 26 414 kvm fördelad på 313 lägenheter.

Skuldsättningsgrad 127 879 880 kr i lån / 26 414 kvm = 4 841 kr

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Föreningen ser helst att ägarskapet ska va minst på 85/15

Äger föreningen marken?

Nej, tomträtt ( avtalet löper ut 2024-12-31 )

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck gränsar till vackra Nackareservatet med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser, just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av reservatet. I området finns bland annat 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina badmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet som har flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga.

Det är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och tre ungdomsgårdar.

Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomater vid de flesta matbutikerna.

Skarpnäcks kulturhus erbjuder blandade aktiviteter för både unga och gamla, bl a teaterföreställningar och föreläsningar. Det finns även bibliotek, en biograf, fritidsverksamhet för barn och ungdom och IT-café.

Det finns ett flertal kommunala samt privata förskolor och grundskolor i området såsom Skarparbyskolan som är en F-3 skola och Tätorpsskolan som är en 4-9 skola.
Skarpnäcks Folkhögskola ger grund- och temakurser för vuxna.

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis sommargympa med Friskis och Svettis på Skarpnäcksfältet, Flex Gym, Simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Hör av dig till Saga Nilsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad