Pilvingegatan 45

Bilder

  • Såld!

Pilvingegatan 45 , Skarpnäck , Stockholm

Fantastisk lägenhet med balkong och tillhörande grästomt nu till salu! Unik tomt med goda solchanser både förmiddag och sen eftermiddag, optimala odlingsmöjligheter! Lägenheten är ljus med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Helkaklat badrum med förberett uttag för tvättmaskin.

Här bor du i ett lugnt, ostört läge samtidigt som goda kommunikationer som T-bana och buss finns nära, endast 19 min med T-bana in till city. Vackra och populära grönområden runt husknuten som Nackareservatet och en kort cykeltur till Flatensjön.

Kontakta mäklare för mer information!

44,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 913 kr inkl värme, VA, kabel-TV basutbud och förråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
44,5 kvm
Våning:
BV
Lägenhetsnummer:
9
Byggår:
2005
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

44,5 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Rymlig hall med bra förvaringsutrymmen och en kompletterande klädkammare intill. Till lägenheten finns även ett förråd, nås från lägenhetens uteplats.

BADRUM
Helkaklat badrum. Här finns WC, handfat med spegelskåp ovan, handdukstork och badkar med dusch. Förberett uttag finns för att installera tvättmaskin. Gemensam tvättstuga finns i närliggande byggnad.

SOVRUM
Stort sovrum med plats för både större säng och extra förvaring. Tapetserade väggar.

KÖK
Här finns bra förvaring i skåp och lådor och goda arbetsytor med vitt kakel ovan. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis/ugn med fläkt ovan och nyligen insatt diskmaskin. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör att du alltid kan hålla vännerna sällskap även när maten tillreds. Matbord för 4-6 personer kan placeras här emellan.

VARDAGSRUM
Den öppna planlösningen mot köket gynnar som sagt en social yta, en perfekt plats att umgås med vänner och familj. Här finns en naturlig plats för soffa, soffbord och mediamöbel. Från vardagsrummet finns en utgång till en fantastisk uteplats i sydösterläge.

GRÖNSKANDE UTEPLATS
Underbar uteplats i härliga solläge. En gräsyta att nyttja för den med trädgårdsintresse. Förmiddagssol och solchans även sen eftermiddag. Se gärna den bifogade tomtkartan med de befintliga planteringar som gjorts av ägaren idag! Rymligt förråd finns i direkt anslutning till uteplatsen. Det är förberett att kunna dra el ut till förrådet om så önskas. Se bifogad frågelista från säljaren.

ÖVRIGT
TV och INTERNET via ComHem
Lägenheten är registrerad som 1RoK i föreningens register.
Parkeringsmöjligheter i närliggande P-hus, administreras av Stockholm Parkering
Gästparkering finns i föreningen, tillståndsbevis krävs.
Gemensam tvättstuga finns, intill Pilvingegatan 101.
Bakom tvättstugan finns odlingsmöjligheter i pallkragar samt strax utanför den aktuella lägenheten, se mer information under förening.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

BV av 1, hiss finns ej

Avgift

3 913 kr inkl värme, VA, kabel-TV basutbud och förråd

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader innehåller schablonvärden.

Andel i föreningen

2,33766%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2005

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 januari 2012
Energiprestanda: 187 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Flygmekanikern 1

Förening

Namn

HSB Brf Flygmekanikern

Om föreningen

HSB BRF Flygmekanikern är en trivsam bostadsrättsförening bestående av 36 st lägenheter i varierande storlekar och utformningar. Föreningen bildades 2001 och lägenheterna är byggda som stadshus i 2 plan mellan 2005-2007, alla med egen ingång.

Tvättstuga och ett miljörum finns vid bortre huslängorna mot Skarpnäcks naturområden, vid Pilvingegatan 101. Bredvid ligger även det närmsta parkeringshuset.

Föreningen tar ut en pantsättningsavgift och en överlåtelseavgift om ca 1% repektive 2,5 % av gällande basbelopp.

Medlemskap i HSB Stockholm är ett krav.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

36

TV och Bredband

Föreningen är ansluten till ComHem för kabel-tv och Internet. Basutbudet av TV-kanaler ingår i månadsavgiften. Bredband tecknas separat.

Parkering

Parkering:
Föreningen disponerar inga egna parkeringsplatser, endast gästparkering (tillstånd erfodras). Det finns ett flertal närliggande garage i området, de två närmaste ligger på Pilvingegatan och disponeras via Stockholmstad. För mer information om parkering vänligen besök www.stockholmparkering.se

Renoveringar

Föreningen har nyligen utfört ett större arbete med målning av fasaderna. Framåt kommer förrådsbodarna målas. Utöver det normalt underhåll.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget. God ekonomi.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Tomträtt

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad