Bjulevägen 18

Bilder

  • Såld!

Bjulevägen 18 , Stureby , STOCKHOLM

Fantastiskt fin 2:a med optimal planlösning nu till salu. Högst upp i huset hittar du denna rymliga bostad med snygga trägolv och stilrent renoverat kök. Stort vardagsrum att möblera med både soffmöbel och matsalsbord om så önskas, utgång till balkong i sydostläge. Nytt och fräscht badrum i och med stambytet och fasadrenovering har nyligen utförts. Föreningen äger marken!

Här bor du på en lugn gata i ett mycket populärt område, Stureby! Promenadavstånd till Sturebys T-bana och ett stenkast från bussen som tar dig till Gullmarsplan på endast 8 min.

Välkommen på visning!

56 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 514 kr inkl värme, VA och kabel-TV basutbud
Typ:
Lägenhet
Boarea:
56 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
20018
Byggår:
1950
Driftskostnad:
340 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

56 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna otroligt trevliga lägenhet i en stambytt fastighet! Välplanerade ytor med genomgående hög standard. Nyligen renoverat kök. Högst upp i huset med balkong i sydost, goda solchanser fram till 15-16 sommartid.
Föreningen äger marken!

HALL
Välkomnande hall med ekparkett och vitmålade väggar, högt till tak. Här finns en öppen förvaringsyta (tidigare inbyggd garderob) att skapa praktisk avhängning för ytterkläder och skor. Dessutom en stor klädkammare intill. FÖRRÅD finns på vinden och matkällarförråd i källarstråket.

KÖK
Nyligen renoverat kök med allt du kan tänkas behöva för att skapa goda middagar till vänner och familj. Beställt från Ikea. Generösa arbetsytor, bänkskiva i ek och ljusa skåpsluckor med gott om förvaring bakom. Grå ton på kakel ovan diskbänk. Köket erbjuder integrerad diskmaskin, induktionshäll med inbyggd fläkt ovan, ugn och mikrovågsugn bakom och kyl/frys, allt i rostfritt. Här kan du placera ett köksbord för 2-4 personer framför ett större fönster. Ekparkett och vitmålade väggar.

SOVRUM
Mysigt och rofyllt sovrum med målade väggar i vitt, fondvägg och parkettgolv. Förvaring finns i form av inbyggd garderob samt plats för byrå. Här ryms en dubbelsäng med sängbord på var sida. Insynsskyddat läge. Utsikt över grönskande träd under den blomstrande årstiden.

VARDAGSRUM
Stort och rymligt vardagsrum med ett rikligt ljusinsläpp. Plats för soffgrupp, soffbord, tv-möbel och matsalsbord om så önskas. Rummets väggar är ljust målade samt en mönstrad fondvägg. På golvet ligger vacker fiskbensparkett. Här finns även utgång till lägenhetens balkong i sydostligt läge. Möblerbar balkong med lagd trätrall för en ombonad känsla.

BADRUM
Helkaklat badrum, stambytt 2014. Svart klinker på golv med golvvärme, duschdelen också svart kulör och i övrigt vitt kakel på vägg. Här finns dusch med vikbar duschvägg, wc, handfat med spegelskåp ovan och handdukstork. Förberett uttag för att placera en tvättmaskin finns. Gemensam tvättstuga finns i huset.

Sammantaget en mycket trevlig lägenhet med bra planlösning i lugnt område samtidigt som du har närhet till bra kommunikationer. In till city tar du dig smidigt på ca 20 min!

STUREBY är ett lugnt område samtidigt som du har närhet till bra kommunikationer. 10-12 minuters promenad till Sturebys tunnelbanestation. Många i området använder bussförbindelserna runt husknuten. Buss 144 trafikerar Älvsjö stn och Gullmarsplan. Buss nr 163 trafikerar bl a. Bredäng, Fruängen, Älvsjö stn, Svedmyra, Blåsut och Kärrtorp samt Buss 173 som tar dig till Skarpnäck, Norra Sköndal, Bandhagen, Älvsjö stn, Fruängen, Kungens Kurva och Skärholmen. Bussen går att ta dygnet runt, nattbussar från Gullmarsplan.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett vindsförråd och ett sk matkällarförråd.
Öppet fibernät indraget i bostaden. Separat avtal tecknas. TV via ComHem, basuutbud ingår i avgiften.
Gemensam tvättstuga nås från källarplanet, belägen under Bjulevägen 16 i samma hus, det finns även en i källaren på Bjulevägen 26
Cykelförråd i nr 16 som närmst.
P-plats finns att hyra, separat kösystem, se föreningsinformation.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 514 kr inkl värme, VA och kabel-TV basutbud

Driftskostnad

4 080 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 680 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna är schabloniserade

Andel i föreningen

1,6152%

Andel av årsavgiften

1,55862%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1950

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 juni 2008
Energiprestanda: 158 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Cirkelsågen 3

Förening

Namn

Brf Sturebyhöjden

Om föreningen

Brf Sturebyhöjden bildades 2001 och är en trivsam bostadsrättsförening bestående av fyra olika hus byggda 1950 med sammanlagt 62 lägenheter. Av dessa är 58 bostadsrätter och 4 hyresrätter (vilket är bra för framtida tillskott till föreningen vid försäljning). Föreningen har även 4 uthyrda lokaler.

Föreningen äger marken den står på, vilket också är gynsamt.

Besök gärna föreningens informativa hemsida på http://brfsturebyhojden.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

58

Antal hyresrätter

4

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Fiber installerat i alla lägenheter, ingår i avgiften. TV via ComHem, grundutbud ingår i avgiften!

Parkering

I föreningen finns ett antal tillhörande parkeringsplatser som de boende i föreningen har möjlighet att hyra.

Renoveringar

2014 - Stambyte
2015 - Installation av taksäkerhet/byte av takpannor som är sönder.
2016 - 2017 Radonmätning har genomförts i hälften av föreningens bostäder.
2016 - Samtliga entréportar byttes ut mot nya
2016 - 2017 Torktumlare och tvättmaskin har lagats
2016 - Golv har lagts i föreningslokalen och väggar har målats.
2016 - Tagit energirådgivning av fortum
2016 - Portkodssystem har bytts ut
2017 - Renoveringa av portar
2017 - Underhåll av asfalterade ytor
2017/2018 - Rensning av ventilationskanaler
2018 - Tätning av bjälklag i grundmuren
2019 - Fiberbredband installerat

Framtida renoveringar och underhåll:

2018/2019 - Dränering vid port 26-28
Ombyggnation av föreningslokal till övernattningslägenhet (framtida planer, ej fastställt)

2020 - Renovering av fönster (ej fastställt när ännu)

Ekonomi

I dagsläget finns det inga planer på att förändra månadsavgiften, de jobbar på att eventuellt minska avgiften i framtiden. Föreningens lån har låga räntor och de amorterar flitigt. I och med uthyrning av lokaler får de bra intäkter till föreningens kassa, de får även intäkter från 4 hyresrätter (vilket är bra för framtida tillskott till föreningen vid försäljning).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Telefon

0736187280

Övrigt

I BRF Sturebyhöjden finns det tillgång till två tvättstugor. En i källaren på Bjulevägen 16 och en i källaren på Bjulevägen 26.

Om området

Stureby

Stureby är ett barnvänligt, charmigt och tilltalande område med blandad bebyggelse. Stureby började på allvar bebyggas i slutet av 1800-talet och då först med storstadsbornas sommarbostäder för att senare under 1920-talet allt mer bebyggas med villor för permanentboende.

Kommunikation

Till Stureby tar man sig med tunnelbanans gröna linje 19 som passerar området. Det finns även bra busskommunikationer med linjerna 161 och 163 via Enskede, Svedmyra och Älvsjö. Cykelavstånd intill Södermalm på ca 15 minuter.

Närservice

Området är barnrikt och det finns ett stort antal förskolor samt den välrenomerade Sturebyskolan från årskusrs 1 till 9. Det finns även ett flertal förskolor och specialskolor i närliggande områden.

Från Stureby är det ca 3-4 km till Stockholm Globe Arenas - Skandinaviens största evenemangsområde med sport-, musik- och nöjesarrangemang. I Globen City finns allt och lite till av service, affärer och restauranger. Den golfintresserade har Årsta Golf med Driving Range och korthålsbana till sitt förfogande. För mat och diverse finns den välsorterade ICA-butiken BEA Stureby är även ett barnvänligt område med många trevliga grönområden och parker, exempelvis Vivstavarvsparken. På promenadavstånd finns tillgång till trevliga Enskede Värdshus, välsorterade ICA Kvantum, apotek, vårdcentral m.m.

Karta

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad