Skarabacken 8

Bilder

  • Såld!

Skarabacken 8 , Hammarbyhöjden , Stockholm

Välplanerat boende för familjen, i eftertraktad och stabil förening, med stor balkong mot innergården i söderläge!

- Badrum med tvättpelare, fullstort kök med plats för matbord, två fullstora sovrum varav ena med fördel kan delas av, bra med förvaringsmöjligheter i bostaden, stort vardagsrum med gott om ljusinsläpp och framförallt utgång till den mycket trevliga balkongen mot den familjevänliga innergården
- Optimalt läge till goda kommunikationer med endast 5 minuters promenad till både Skärmarbrinks och Hammarbyhöjdens tunnelbana som sedan tar dig vidare in till Södermalm på 5 minuter och till City på 12 minuter
- Förskola finns på gården, därutöver finns två grundskolor i närheten. Populära grönområdena Nytorps gärde och Nackareservatet nås med en kort promenad från bostaden.

Sammantaget, ett boende som bäst upplevs på plats - Varmt välkommen på visning!

85 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 439 kr inkl. värme, va
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1991
Driftskostnad:
496 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande och öppen hall som har vy in mot bostadens övriga ytor. Yta för avhängning till vänster samt via tre inbyggda garderober med överskåp direkt till höger. Golvet består av genomgående ekparkett och väggarna är ljust målade. Längre in i bostaden, via den inre hallen, så erbjuds det ytterligare förvaring via tre inbyggda garderober med överskåp.

KLÄDKAMMARE
I anslutning till hallen finns bostadens mycket rymliga klädkammare. Utrymmet går med fördel att nyttja som antingen klädkammare, förråd eller förslagsvis ett inrett arbetsrum eller lekrum för barnen.

BADRUM
Stort badrum med ljust kakel på väggarna samt ljus våtrumsmatta på golvet. Här finns WC, tvättställ, badkar, vattenburen handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare från Miele.

KÖK
Via öppning från både den inre hallen och vardagsrummet, nås det rymliga köket. Väggarna är vitmålade ihop med vitmålat tak. Köksluckorna är vita och släta och utrymmena i köket erbjuder fullgoda förvarings- och arbetsytor. Rostfri arbetsyta i hop med ljusgrå mosaik ovan.
Den maskinella utrustningen består av; delad kyl och frys, diskmaskin från Miele, spis samt köksfläkt.
I direkt anslutning till köket finns yta för en härlig matplats för 4-6 personer med stort fönsterparti för ljusinsläpp.

SOVRUM 1
Via den inre hallen når man det första stora sovrummet. Ett fullstort och ljust sovrum med plats för dubbelsäng, garderob och byrå. Ekparkett på golvet och väggar målade i både vit och olivgrön ton. Stora fönster skänker rummet rikligt med ljusinsläpp.

SOVRUM 2
Bostadens andra sovrum ligger jämte det första och är även det fullstort med plats för dubbelsäng, garderob och byrå. Rummet har målade väggar i rosa ton ihop med ekparkett på golvet. Stort fönster för ljusinsläpp mot innergården samt ytterligare ett mindre fönster längs ena väggen. Detta rum kan förslagsvis delas av och göras om till två mindre barnrum, se gärna den alternativa planritningen.

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum som tack vare sitt hörnläge, har fönster i två väderstreck vilket ger hela rummet ett genomgående ljusinsläpp. Rummet erbjuder gott om plats för soffgrupp, TV, mediamöbel och ytterligare möblemang. Vitmålade väggar ihop med ekparkett på golvet.
Här finns även utgång till den stora och härliga balkongen i söderläge som erbjuder sol större delen av dagen. Balkongen har plats för både balkongmöblerna och växterna samt vetter mot den trevliga och barnvänliga innergården.

ÖVRIGT
Vindsförråd om cirka 2x2 meter tillhör bostaden
Packning i blandaren för badkaret behöver bytas. Köksfläkt bytt 2019

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Avgift

4 439 kr inkl. värme, va

Driftskostnad

5 952 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 400 kr
Försäkring: 2 552 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,7603%

Andel av årsavgiften

0,82941%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt ök.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1991

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 december 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 174 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Skaradjäknen 1

Övriga byggnader

Vindsförråd om cirka 2x2 meter tillhör bostaden
Tvättstuga och cykelförråd i anslutning till trapphuset

Förening

Namn

Brf Härden 107

Om föreningen

Brf Härden bildades 2002 och har 133 lägenheter och 4 lokaler i fyra bostadshus belägna på Skarabacken, Lidköpingsvägen och Garagevägen.

I föreningen finns 16 hyresrätter vilket kommer att säljas efterhand de blir lediga. Detta kommer bidra till att föreningen får en ännu bättre ekonomi.
En föreningslokal finns att tillgå på Skarabacken 13 för barnkalas eller fest. 300 kr för "vuxenfest" - lokalen disponeras från 12.00 till 12.00 påföljande dygn. 150 kr för "barnkalas" - lokalen disponeras från 12.00 - 22.00 under hyresdagen.

På Lidköpingsvägen 8 finns ett bordtennisrum att låna för boende i föreningen, rack och bollar får man ta med sig.
Föreningen har 7 st tvättstugor och 1 grovtvättstuga.
Det finns cykel och barnvagnsrum i varje port.

Miljöstugan, hörnet mot Garagevägen
För återvinning av glas, tidningar, pappersförpackningar, metall och hård- och mjukplast så finns avsedda kärl innanför den vänstra dörren och innanför den högra dörren finns möjlighet att lämna elektronikavfall, batterier, olika typer av ljuskällor samt grovsopor.

Se mer information på föreningens hemsida http://www.harden107.se/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

133

Antal hyresrätter

16

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Föreningen har avtal med Ownit och samtliga lägenheter ska ha en fiber indragen och en tjänstefördelare modell Inteno FG500 installerad nära vardagsrummets TV-uttag. Hur du kontaktar Ownits kundservice hittar du här: https://www.ownit.se/kundservice

Dessutom har föreningen avtal med och är ansluten till Comhem och samtliga lägenheter har minst ett uttag med uttag för TV, radio och bredband.

Parkering

Föreningen har 45 st parkeringsplatser med och utan elstolpe. Var vänlig kontakta Riksbyggen som hanterar parkeringskön, 0771-860 860 eller boa@riksbyggen.se. Boende på Skarabacken 1,2,3,6,7,9,13 + Lidköpingsvägen 8, 10 och Garagevägen 5,7,9 har boendeförtur på parkering hos Stockholm Parkering (Kontrollerat 161018).

Renoveringar

Planerade renoveringar:
2019 - Hyreslägenheter ska renoveras, kök och vissa av badrummen. Inga andra renoveringar planerade.

Utförda renoveringar:
2018 - Stamspolning
2018 - OVK-besiktning, brandätning av soprummen samt brandvarnare i trapphusen
2018 - Markarbeten kring fasaderna, beskärning av träd och buskar
2017 - Badrumsrenovering av hyreslägenheterna
2016 - Trapphusrenovering
2016 - Renovering av ytskikt i hyreslägenheter
2014 - Anslutning till Ownit fiber
2013 - Upprustning av innergården med belysning och lekutrustning
2013 - Nytt golv i återvinningsrummet

Ekonomi

Årsavgifterna höjdes med 2% från och med 1 januari 2019. Inga planerade avgiftsförändringar, kontrollerat 2019-06-18.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande avtal löper från 2019-07-01 till 2029-06-30.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Hammarbyhöjden

Hammarbyhöjden är ett attraktivt och mycket populärt område alldeles i utkanten av innerstan. Här bor man i trevliga kvarter med närhet till både storstad och natur.

Från bostaden har man även absolut närhet till omtyckta Nackareservatet. Här har du gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter med bland annat bad i Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön, golfbanor, joggingspår och vackra promenadvägar. Ett stenkast från bostaden finns skidbacke, barnvänliga lekparker och Nytorpsbadet.

I Hammarbyhöjden får man verkligen det bästa av två världar med sitt citynära läge där man ändå har lyxen att kunna dra sig undan den värsta storstadsstressen i en grönskande miljö. Hammarbyhöjden är ett levande och attraktivt område där både gammal som ung trivs. Välkommen till trevliga Hammarbyhöjden.

Kommunikation

Beroende på bostadens läge har man endast en kort promenad till både Hammarbyhöjdens och Skärmarbrinks tunnelbanestation.

Närservice

Till Globen och Tele2 Arena är det promenadavstånd med ett 60-tal olika butiker, ICA Supermarket Globen, banker, restauranger, systembolag och ett stort nöjesutbud. Vid Finn Malmgrens plan finns bland annat mataffär, videoaffär, pizzeria, apotek, sushi-servering, gym och blomsterbutik. Tidaholmsplan i närheten har en thai-restaurang och mysigt café. Bageri och catering på Malmövägen, Turteatern i Kärrtorp. Källsorteringsstationer finns i närheten, bland annat på Finn Malmgrens väg och på Garagevägen.

I området finns det flera förskolor.

Parkering

Boendeparkering i området genom Stockholms stad för en kostnad om 500 kr/mån. Korttidsparkering genom Taxa 4.

Karta

Hör av dig till Allan Mohmand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad