Pilottorget 1

Bilder

  • Kommande®

Pilottorget 1 , Skarpnäck , Stockholm

Ett rymligt och välplanerat boende i etage på Pilottorget - högst upp i huset - perfekt för den större familjen! Här finns fyra rum varav två är sovrum på övre plan, två badrum, stort kök med utrymme för matplats, klädkammare, stort vardagsrum som med fördel kan delas av och skapa ytterligare ett sovrum samt en stor och härlig takterrass i solläge.

Tillhör en stor, välskött och ekonomiskt stabil HSB-förening, Brf Vingen. Tillgång till garage med gästparkeringar, övernattningslägenhet, gemensam bastu och föreningslokal.
Bostaden är optimalt belägen med närhet till förskolor, skolor, lekparker, grönområden, närservice och framförallt goda kommunikationer. Tunnelbanan ligger endast någon minuts promenad bort och tar dig vidare in till City på 20 minuter. Även goda bussförbindelser finns.

Detta är en Kommande® försäljning.
Välkommen att kontakta mäklaren för mer information - Allan Mohmand 0708-10 22 86

101,5 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 794 kr inkl. värme och kallvatten (obl. tillägg om 150 kr/mån för bredband och TV tillkommer), efterdebitering av varmvatten och el sker via föreningen
Typ:
Lägenhet
Boarea:
101,5 kvm
Våning:
3, hiss finns
Byggår:
1984
Driftskostnad:
860 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

101,5 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Via den möblerbara loftgången med utsikt mot föreningens trevliga och lummiga innergård, når man lägenheten. Härliga frukostar går att avnjuta här tack vare morgonsol och utsikt mot den lummiga innergården.

KÖK
Fullstort och välutrustat kök i ljusa toner med goda förvaringsmöjligheter samt arbetsyta. Stort fönsterparti mot loftgången skänker rummet ljus. Parkett på golvet med tapetserad fondvägg samt vitmålat tak. Mörkt kakel ovan arbetsytan.
Den maskinella utrustningen består av; kyl och frys, spis, köksfläkt samt diskmaskin.
I köket finns matplatsen med utrymme för härliga familjefrukostar med matbord för 6-8 personer

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och mörkt klinker på golvet. Här finns WC, kommod, upplyst spegelskåp samt badkar.

VARDAGSRUM
Rymligt och ljust vardagsrum utan insyn, som med fördel kan delas av och göras om till ytterligare ett sovrum alternativt arbetsrum. Här finns det med gott om plats för soffgrupp, mediamöbler och ytterligare möblemang.

ÖVRE PLAN

SÄLLSKAPSRUM/VARDAGSRUM
Ljust sällskapsrum med plats för mindre soffgrupp samt ytterligare möblemang. Rummet får ljusinsläpp via fönster mot terrassen, utan insyn. Vitmålade väggar med parkett på golvet.

SOVRUM 1
Till vänster efter att ha kommit upp via trappen finns bostadens första sovrum. Här finns plats för dubbelsäng, byrå och ytterligare möblemang. Rummet har ett trevligt insynsskyddat ljusinsläpp via fönster mot terrassen samt ut mot torget, utan insyn. Ljusa väggar med parkett på golvet.

SOVRUM 2
Bostadens andra och fullstora sovrum har plats för dubbelsäng, byrå och ytterligare möblemang. Här kan med fördel en del av ytan dessutom nyttjas till att skapa en arbetshörna eller bygga inbyggda garderober. Rummet har ljusa väggar, vitmålat tak samt parkett på golvet. Fönster mot innergården för ljusinsläpp.

BADRUM
Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och mörkt klinker på golvet. Här finns WC, kommod, upplyst spegelskåp samt duschhörna med takdusch.

TAKTERRASS
Trädäckad terrass om cirka 15 kvm med solläge i syd/väst.

ÖVRIGT
Medlemskap i HSB Stockholm krävs för att godkännas i föreningen

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns

Avgift

5 794 kr inkl. värme och kallvatten (obl. tillägg om 150 kr/mån för bredband och TV tillkommer), efterdebitering av varmvatten och el sker via föreningen

Driftskostnad

10 320 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 456 kr
VA: 3 564 kr
Försäkring: 3 300 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,24071%

Andel av årsavgiften

0,24071%

Reparationsfond

6753 kr

Tillträde

Enligt ök.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1984

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk till-/frånluft m värmeåterv.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 mars 2018
Energiklass: E
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Piloten 1

Övriga byggnader

Stort förråd tillhörande bostaden finns på innergården
Tvättstuga i trappuppgången

Förening

Namn

HSB BRF Vingen Nr 141 I Stockholm

Om föreningen

HSB BRF Vingen är Skarpnäcks största förening med sina 529 lägenheter som är placerade kring fem vackra gårdar med träd och planteringar: Fallvinden, Gondolen, Piloten, Styrspaken och Vindstruten. Föreningen har även 14 uthyrda lokaler. Föreningen bildades 1984.

Mycket välskött och populär förening. Föreningen har en stabil och god ekonomi. Underhållet sköts på bra sätt och inga stora åtgärder av typen stambyten eller fasadrenoveringar är aktuella än på många år.

Brf Vingen har ett brett utbud av service för sina medlemmar såsom bl.a. tvättstuga i varje trappuppgång, grovtvättstuga, bastu, föreningslokal, gästlägenhet, garage, källsorteringsrum och kompostanläggning. Föreningslokal och bastu skall flyttas och är för tillfället avstängda.
Gästlägenhet går att hyra för 350:-/natt och är belägen på Pilotgatan 17. I hyran ingår en parkeringsplats på gästparkeringen och tillgång till bastun.

Föreningen har enhetsmätning av hushållselen. Elen betalas tillsammans med månadsavgiften (individuell mätning).

Alla lägenheter har fått en mätare installerad för att mäta varmvattenförbrukningen. Hushållen debiteras för den enskilda förbrukningen.

Överlåtelseavgift 3,5% av ett prisbasbelopp betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift 1,5% av ett prisbasbelopp debiteras per pantsättning.

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Föreningen har en mycket trevlig egen hemsida med mer information: www.vingen.com

Inga planerade avgiftsförändringar, kollas med styrelsen löpande.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

529

Antal lokaler i föreningen

11

TV och Bredband

Föreningen har kollektiv anslutning till Bredbandsbolaget. Kostnaden för Internetuppkoppling inkl abonnemangsavgift för IP-telefoni är 125 kr/månad.
TV-anslutning: 25 kr/månad. (Kollektiv anslutning till ComHem).

Parkering

Vingen har ett garage på Gondolgatan 12 med 343 parkeringsplatser för bil, och 9 parkeringsplatser för motorcykel. Det finns även en gästparkering, på första halvplanet, för besökande till föreningen.
• En p-plats utan motorvärmare kostar 450 kr/månad
• En p-plats med motorvärmare kostar 520 kr/månad
• MC-platser kostar 210 kr/månad

Du kan ringa HSB förvaltning om du har frågor om hyra av p-platser. Tel. 010-442 11 00.

Renoveringar

Planerade renoveringar:
2019-2020 - Renovering av tvättstugorna (nya golv, ytskikt, belysning och byte av maskiner)
2019 - En förskola ska byggas om och bli 10 nya lägenheter som föreningen ska sälja av. Detta beräknas ske sommaren 2019.
2019 - Laddare för elbilar till garaget.
2020 - Renovering garagetak

Genomförda renoveringar:
2018 - Ny ytterbelysning
2018 - Nytt styrsystem för värme- och ventilationssystemet
2017 - OVK-besiktning i samtliga lägenheter
2017 - Målnings- och renoveringsarbeten i trapphus samt på fasader
2017 - Nytt passersystem i garaget och grindar i infarten till garaget
2016 - Ny energisnål LED-belysning i garaget
2016 - Underhåll av plank, spaljéer och staket
2016 - Målning och renovering av div. dörrar på utomhusförråd
2015 - Upprustning av trapphus med ny belysning
2015 - Upprustning av föreningslokal
2015 - Uppgradering av fjärrvärmecentral
2015 - Stamspolning
2014 - Upprustning av två trapphuslokaler
2014 - Golvbehandling av samtliga trapphus och hissar
2013 - Komplettering med brytskydd på utvändiga förrådsdörrar

Ekonomi

Mindre justering av årsavgifterna gjordes vid årsskiftet 2018/2019 med 2 %, utöver det god ekonomi.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Nej. Nuvarande avgäldsperiod löper till och med 31/12-2022

Överlåtelseavgift

1576 kr

Pantsättningsavgift

632 kr

Övrigt

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder. Vid Flatensjön finns också en populär klätterplats med en mycket brant klippa med några av de hårdaste klätterlederna.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomater vid de flesta matbutikerna. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Allan Mohmand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad