Täppgränd 83

Bilder

  • Såld!

Täppgränd 83 , Enskededalen , Stockholm

Välkommen hem till denna härliga trea om 82 kvm med uteplats samt en balkong!
Här får man en trivsam radhuskänsla i kombination med lekplats, förskolor, skolor, grönområden och närservice med goda kommunikationer i den direkta närheten. Bostaden kan dessutom med fördel göras om till en fyra - se gärna den alternativa planritningen.

- Två fullstora sovrum samt komplett kök med bardisk och öppen planlösning mot vardagsrummet
- Helkaklat och renoverat badrum med bubbelbadkar samt en inre hall med platsbyggda garderober
- BRF Videgården är en stabil förening med ordning på finanserna, dessutom med friköpt mark
- Ett boende perfekt för den mindre familjen

Bostadens läge är optimalt för familjen där närhet finns till förskolor, lekplatser och grönområdena Nytorps gärde, Nackareservatet och Dalen parken. Området erbjuder ett utmärkt utbud av närservice med ICA, apotek, bibliotek, gym, simhall samt tunnelbanestationen Sandsborg som tar dig in till Södermalm på 7 min och City på 14 min.

Varmt välkommen på visning!

82 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 811 kr inkl. värme, va, TV-bas,
Typ:
Lägenhet
Boarea:
82 kvm
Våning:
0
Lägenhetsnummer:
321210741
Byggår:
1982
Driftskostnad:
816 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

82 kvm

Rumsbeskrivning

UTEPLATS
Mysig uteplats mot föreningens trevliga och barnvänliga innergård. Här finns det naturligtvis plats för både grillen och utemöblerna. Ett mindre kallförråd finns i direkt anslutning till bostadens entré.

HALL
Efter att ha stigit in i lägenheten så möts man av en inbjudande hall med avhängningsmöjligheter direkt till vänster. Utöver det så finns det även ytterligare ett förråd som slukar ytterkläder och skor. På golvet ligger det högklassig och handskuren Italiensk marmor med golvvärme.

SOVRUM 1
Direkt till höger i hallen så finns bostadens första sovrum. Idag ett inrett barnrum med vitmålade väggar och betsad ekparkett i mörk ton på golvet. Fönster för ljusinsläpp via uteplatsen.

BADRUM
Renoverat och helkaklat badrum i mörkblå toner och med spotlightsbelysning i taket. Här finns WC, kommod, spegelskåp samt ett härligt bubbelbadkar. Badrummet är dessutom förberett för tvättmaskin.

SOVRUM 2
Via den inre hallen där den praktiska platsbyggda förvaringen via fem stycken garderober finns, når man bostadens andra sovrum. Här finns det gott om plats för dubbelsäng, byrå och ytterligare möblemang. Även i detta sovrum ligger det betsad ekparkett i mörkare ton på golvet. Väggarna är målade i vilsam himmelsblå färg och rummet har ljusinsläpp via fönster som vetter mot uteplatsen.

KÖK
Fullstort och komplett utrustat kök med ordentlig arbetsyta. Här finns även den inbjudande bardelen med öppen planlösning mot vardagsrummet, som bäddar för härliga, sociala sammankomster.
Skåpluckorna är i ek och bryts sedan av genom de mörkare tonerna i resterande delar av köket. Bänkskivan går i en stilren och mörk ton med blank finish, i vacker kombination med de breda och mörka kakelplattorna ovan arbetsytan. Golvet är av mörkt klinker. Den maskinella utrustningen består av; varmluftsugn, integrerad mikro, diskmaskin från Electrolux, fläkt samt kombinerad kyl och frys från Siemens.
Utrymme finns för en matplats om 4-6 personer i direkt anslutning till köket.

VARDAGSRUM
Rymligt vardagsrum med ljust målade väggar, ekparkett på golvet samt spotlightsbelysning i taket. Här finns det plats för soffgrupp, mediamöbler och ytterligare möblemang. Trevligt burspråk som vetter mot lugn återvändsgata. Här finns även utgång till bostadens stora balkong med läge i sydost som bäddar för härlig förmiddagssol.

ÖVRIGT
Nätverksuttag finns i sovrummen och vardagsrummet
2012 - All invändig el omdragen i bostaden
2014 - Badrum renoverat, alla golv bytta, marmor i hallen inlagt och klinker i köket

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

0 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 811 kr inkl. värme, va, TV-bas,

Driftskostnad

9 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 400 kr
Försäkring: 4 400 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

1,0779%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1982

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 september 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Dalen 8

Övriga byggnader

Förråd vid entrén till bostaden

Förening

Namn

BRF Videgården 1

Om föreningen

Brf Videgården 1 förvärvade fastigheten Dalen 8 år 2011. Föreningens fastighet består av totalt 109 lägenheter, en huskropp med 4-5 våningar med källare, en huskropp med 2-3 våningar samt ett envåningsbyggnad med gemensam tvättstuga och föreningslokal, på adress Täppgränd 77-115. Byggår 1982. Föreningen har fortfarande en del hyresrätter kvar, vilket är ett dolt kapital som bringar ekonomiska fördelar framåt i tiden. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Agenta Förvaltning.

TV via ComHem, fiber finns indraget i lägenheterna för internetuppkoppling.

Under åren har föreningen arbetat med löpande underhåll av fastigheterna och styrelsen har arbetat kontinuerligt med föreningens förvaltning av fastigheten. Renoveringar har skett såsom hissar, trädgårdsarbeten, lekparker och installation av ytterbelysning runt om gårdarna.

Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras köparen en överlåtelseavgift på 2,5 % och en pantsättningsavgift på 1%.

Besök gärna föreningens hemsida på www.videgarden1.se.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

109

Antal hyresrätter

19

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

TV via ComHem, öppen fiber finns indraget i lägenheterna för internetuppkoppling. Abonnemang tecknas separat av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Hyra av Stockholm Parkering i närliggande p-hus 375-750 kr/månad, http://www.stockholmparkering.se samt gatuparkering via Taxa 4, Stockholms stad.

Renoveringar

Planerade renoveringar:
2019 - Byte av till- och frånluftsfläktar
2019 - Eventuellt byte av undercentral
2019 - Underhåll av två hyresrätter

Utförda renoveringar:
2018 - Byte takfönster på låghusen
2018 - Översyn avloppsrör i källarna
2018 - Stamspolning
2017 - OVK-besiktning genomfördes och godkändes
2017 - Målning och reparation av taken
2017 - Fönsterrenovering
2017 - Tilläggsisolering av vindarna
2016 - Byte ytterbelysning utanför gården
2014 - Stamspolning
2011 - Nylagd innergård
2009/2010 - Installation nya hissar, renovering av trappuppgångar, entréer samt dörrar och lås

Ekonomi

Föreningen ämnar att höja avgiften cirka 1-2% per år för att ta höjd för framtiden.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja, friköpt mark.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Enskededalen

Med det centrala läget och Enskededalens positiva utveckling är framtidsutsikterna goda vad gäller både värdeökning och efterfrågan. De flesta av gårdarna har ombildats till bostadsrättföreningar och medlemmarna värnar om hög trivselfaktor och bra boendemiljö.

Gårdarna är ofta lummiga och barnvänliga med lekplatser och picnickbänkar för trevnad och gemenskap.

Det finns flera skolor i närheten och flera av gårdarna har förskolor, bl.a. Päron- Hagtorn- Rönnbär- Plommon- och Äppelgården.

Nära vackra Nackareservatet där du ha gott om rekreationsmöjligheter både sommar och vinter. Här finns joggingspår, vackra promenadstigar, golfbana och badsjöar som Söderbysjön, Källtorpssjön och Dammtorpssjön. Dessutom nära till omtyckta Nytorps Gärde med fotbollsplaner och utomhusbad sommartid.

Kommunikation

Bra kommunikationer via buss, T-bana Blåsut och T-bana Sandsborg (gröna linjen) med endast ca 10 minuters resväg till city.

Närservice

I Dalens centrum finns bl.a. butiker, badhus, bibliotek, apotek, post och bank. I området finns också bageri, pizzabutik, heminredningsbutik, antikaffär, kemtvätt mm.

Kort promenadavstånd till Globen och Tele2 Arena med bla sport- musik- och nöjesarrangemang. Här finns shopping, restauranger, systembolag och stor ICA butik med brett sortiment.

Du kan promenera eller cykla till Södermalm och det är bara några minuters bilväg till Sickla köpkvarter med bra shopping, restauranger och filmstad.

Parkering

Det finns närliggande garage där man kan hyra plats genom Stockholm Stads Parkering Tel 08-772 96 00. Korttidsparkeringar på kringliggande gator mot Taxa 4, Stockholms stad.

Karta

Hör av dig till Allan Mohmand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad