Fallskärmsgatan 4

Bilder

  • Såld!

Fallskärmsgatan 4 , Skarpnäck , Stockholm

Nu finns chansen att köpa en unik lägenhet högst upp i huset med optimalt läge vid en lugn återvändsgatan ett par minuter från T-banan.

Lägenheten har två rymliga rum så som sovrum och vardagsrum. I vardagsrummet hittar du ett stort och fint burspråk och i hallen finns även en stor och praktisk klädkammare. Renoverat helkaklat badrum, ett stort kök med plats för matbord och med utgång till stor balkong. Privat och insynsskyddad bostad.

Populär förening som erbjuder sina medlemmar faciliteter som gemensam bastu, föreningslokal/festlokal att hyra och gemensamt gym att nyttja. En engagerad förening med stort intresse för de boendes trivsel.

Välkommen på visning!

67,2 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 039 kr inkl värme, VA + tillägg för kabeltv 50kr & bredband 150kr
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67,2 kvm
Våning:
3
Byggår:
1985
Driftskostnad:
325 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

67,2 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till denna trevliga 2:a belägen i en förening med god ekonomi som erbjuder sina medlemmar faciliteter som gemensam bastu, föreningslokal/festlokal att hyra och gemensamt gym att nyttja. En engagerad förening med stort intresse för de boendes trivsel.

Första kliven in från trapphuset tar er till en välkomnande HALL. Fint golv och vitmålade väggar. Här finns det bra med utrymme för avhängning av ytterkläder och skor rakt fram från entrén. Sen har du även en stor walk in closet i hallen för bästa förvaring!

KÖKET är ett fullt utrustat kök med allt du kan tänkas behöva för att laga goda middag till både vänner och familj. Fullt utrustat med kyl/frys, spis/ugn med fläkt ovan och diskmaskin. Vitt kakel ovan bänkytor i klassiskt rostfritt stål tillsammans med en behandlad träbänkskiva. Flertalet skåp och lådor för bra förvaring. Gott om plats för matbord framför ett generöst fönsterparti med goda ljusinsläpp, och även utgång till den trevliga balkongen. Här får du lätt plats att sitta ca för 4-8 personer. Fin tapet och ljust golv.

Från hallen nås lägenhetens BADRUM, renoverat med grå klinker på golv och vitt klassiskt kakel på vägg. Stort badrum med badkar med duschmöjlighet, handfat med kommod och stor spegelskåp ovan, WC och handdukstork. Här finn även en toppmatad tvättmaskin. Gemensam tvättstuga finns i gårdshuset på innergården.

I det rymliga VARDAGSRUMMET kan du enkelt möblera med soffgrupp, mediamöbel och andra förvaringshyllor om så önskas. Här nås dagsljuset från ett stort fönster som gör rummet ljust och luftigt tillsammans med vitmålade väggar och parkettgolv. Mysigt fönster med burspråk där du kan sitta och läsa en bok om så önskas.

Längre in i lägenheten finns ett SOVRUM med plats för dubbelsäng med sängbord på var sida. Ingång från både hallen och vardagsrummet och ett härligt fönsterinsläpp från ett stort fönster.

ÖVRIGT
Till lägenheten finns ett FÖRRÅD.
TVÄTTSTUGA med flertalet tvättstationer finns i gårdshuset på innergården.
Gemensam BASTU finns i föreningen att nyttja.
Medlemmar har tillgång till föreningens GYM till en årskostnad på 500 kr/per hushåll.
Populär och välanvänd föreningslokal/festlokal finns att hyra.
ComHem-anslutet för TV, Internet via Bredbandsbolaget. Obligatorisk avgift på totalt 200 kr/mån.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 039 kr inkl värme, VA + tillägg för kabeltv 50kr & bredband 150kr

Driftskostnad

3 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 100 kr
Försäkring: 1 800 kr

Kommentar

Driftkostnaderna är enligt schablonvärden.

Andel i föreningen

1,21335%

Andel av årsavgiften

1,21335%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1985

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 april 2009
Energiprestanda: 83 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Fallskärmen 1

Förening

Namn

HSB Brf Fallskärmen

Om föreningen

Brf Fallskärmen bildades 2003 och omfattar gården Fallskärmen 1, ett kvarter som omsluter en lummig gård med lekplats och ett hus med gemensam fräsch tvättstuga, gym och föreningslokal. Det är en HSB-ansluten förening med bra service.

De har en del hyresrätter kvar vilket ses som ett dolt och fördelaktigt kapital för föreningens framtida ekonomi. De 4 lokalerna hyrs ut till bland annat gruppboende, hemtjänst och förskola. Garagefastighet finns i anslutning till Segelflygsgatan.

Tvättstugan har nya maskiner och det är lätt att få tid.

Föreningen har nyligen moderniserat föreningslokalen, byggt en bastu, relaxavdelning och ett gym för föreningens medlemmar att nyttja.
Föreningslokalen går att hyra för barnkalas och sammankomster. Kostnaden är 50 kr för barnkalas, 100 kr för övrig verksamhet.

Som medlem i föreningen får man disponera det nyrenoverade gymmet (blev klart i augusti 2018) för en årsavgift på 700 kr per hushåll.

I föreningen finns cykelförråd för föreningens medlemmar att nyttja. Vid intresse kontakta styrelsen.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida på
www.brf-fallskarmen.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

85

Antal hyresrätter

10

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

På månadsavgiften tillkommer en obligatorisk avgift om totalt 200:-/månad för ComHems basutbud av Kabel-TV samt 100 Mbit bredband via Telenor (Gamla bredbandsbolaget)

Parkering

I området finns parkeringsplatser och garageplatser att hyra. PARKERING i närliggande parkeringshus administreras av APCOA Parking, http://www.apcoa.se/ (pris ca. 700-800 kr/ mån)

Renoveringar

Kommande/pågående projekt:
GMO = Gården Make Over. Stort projekt 2014 - 2017 innehållande entréer och gatuytor, som ingår i föreningen, hela innegården. Utsidan klar 2014, våren 2015 påbörjades projektet med innegården. Föreningen är i princip klara med arbetet, endast små moment kvar.

Ombyggnation av en befintlig lokal på markplan till lägenhet och kontor, gjordes 2015 och såldes som nya lägenheter.

Ekonomi

God ekonomi, extra amortering på föreningens lån gjordes under 2017. Det finns inga inplanerade avgiftsförändringar (kontrollerat med styrelsen 2018-10-25)

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Nej. Tomträtt.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Brf Fallskärmen garanterar förskoleplats åt alla boende i föreningen på förskolan Papegojan på Segelflygsgatan 6 ( innergården) för mer info kontakta Förskólan Papegojan direkt.

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck gränsar till vackra Nackareservatet med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser, just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av reservatet. I området finns bland annat 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina badmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet som har flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga.

Det är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och tre ungdomsgårdar.

Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomater vid de flesta matbutikerna.

Skarpnäcks kulturhus erbjuder blandade aktiviteter för både unga och gamla, bl a teaterföreställningar och föreläsningar. Det finns även bibliotek, en biograf, fritidsverksamhet för barn och ungdom och IT-café.

Det finns ett flertal kommunala samt privata förskolor och grundskolor i området såsom Skarparbyskolan som är en F-3 skola och Tätorpsskolan som är en 4-9 skola.
Skarpnäcks Folkhögskola ger grund- och temakurser för vuxna.

För den motionsintresserade så finns det ett flertal träningsanläggningar och aktiviteter för alla årstider exempelvis sommargympa med Friskis och Svettis på Skarpnäcksfältet, Flex Gym, Simhallar och ett flertal utomhusbad i närområdet.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Hör av dig till Jessica Wikström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte