Fallvindsgatan 5

Bilder

  • Såld!

Fallvindsgatan 5 , Skarpnäck , Stockholm

Välkommen till en välplanerad 2:a i en av Skarpnäcks mest välskötta föreningar. Låg avgift - 10 000 kr att nyttja på ett konto för inre reparationer - Nära matbutik (Coop), tunnelbana och goda bussförbindelser. En ljus och formbar bostad, flexibel planlösning, låt din fantasi flöda.

Brf Vingen erbjuder gemensamma lokaler som bastu, föreningslokal och gästlägenhet.

Endast en kort promenad till Nackareservatet och cykelavstånd till badstrand vid sjön Flaten!

Varmt välkommen på visning!

57 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 366 kr inkl värme, kallvatten och förråd
Typ:
Lägenhet
Boarea:
57 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1983
Driftskostnad:
390 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

57 kvm

Rumsbeskrivning

HALL med ljus plastmatta på golv och målade väggar i ljusgult. Gott om plats för att placera sko- och hatthylla intill en mycket praktisk klädkammare. Ett utrymme som kompletterar förvaringsmöjligheter i lägenheten. Tillhörande förråd finns högst upp i huset. Här finns också en gemensam takterrass att nyttja för de som bor i porten.

SOVRUM från hall. Målade väggar i trivsam färg som matchar blommig fondtapet. Plastmatta på golv. Möblerbart med dubbelsäng, förvaringsmöbler och skrivbord. Bra förvaring i garderober. Ett rofyllt sovrum att sova gott i om natten.

VARDAGSRUM med parkettgolv i original och målad tapet i grå kulör. Ett stort rum att lätt möblera med soffgrupp, soffbord och mediamöbel. Här finns det alla möjligheter till att ställa ett matbord framför ett generöst fönsterparti. Ett perfekt rum för att kunna umgås! I och med fönster i två väderstreck skulle man kunna bygga till ett extra rum vid behov.

Fräscht helkaklat BADRUM med WC, handfat med spegel ovan, installerad tvättmaskin och duschkabin. Gemensam tvättstuga finns också på entréplanet i huset, finns i varje ports entré.

KÖK med plats för matbord. Utrustat med separat kyl och frys, spis med ugn och fläkt ovan. Praktisk förvaring i över- och underskåp, väl tilltagen diskbänk med mönstrad mosaik ovan. Bänkdiskmaskin finns installerad. Målade väggar i ljusgrön kulör och plastmatta på golv, slitstark och lättskött yta att hålla ren.

Utgång till stor och rymlig BALKONG med goda solchanser, sydvästläge. Utsikt över en del av den härliga, grönskande innergården. Här finns även plats för en grupp utemöbler. Gemensam terrass i föreningen finns även att tillgå med fantastisk vy, perfekt för grillkvällar med det större sällskapet eller med grannen bredvid.

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett vindsförråd. Nås genom ett gemensamt allrum med tillhörande tak terrass.

Tvättstuga finns i varje ports entréplan.
Möjligt att hyra föreningslokal, övernattningslägenhet, garageplats och nyttja en gemensam bastu. Se föreningsinformation!

Månadsavgiften till föreningen är för närvarande 3 366 kr, utöver den tillkommer el (individuell mätning) och varmvatten (individuell mätning), den individuella mätningen justeras för exakt förbrukning en gång per år. Obligatoriska tillägg för kabel-TV basutbud 25 kr/mån och Bredband/IP-telefoni 125 kr/mån.

Medlemskap i HSB Stockholm är ett krav.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Avgift

3 366 kr inkl värme, kallvatten och förråd

Driftskostnad

4 680 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
VA: 600 kr
Försäkring: 1 680 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaderna innehåller schablonvärden

Andel i föreningen

0,13986%

Andel av årsavgiften

0,13986%

Reparationsfond

10249 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1983

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 maj 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 137 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Vindstruten 1

Förening

Namn

HSB BRF Vingen Nr 141 I Stockholm

Om föreningen

HSB BRF Vingen är Skarpnäcks största förening med sina 529 lägenheter som är placerade kring fem vackra gårdar med träd och planteringar: Fallvinden, Gondolen, Piloten, Styrspaken och Vindstruten. Föreningen har även 14 uthyrda lokaler. Föreningen bildades 1984.

Mycket välskött och populär förening. Föreningen har en stabil och god ekonomi. Underhållet sköts på bra sätt och inga stora åtgärder av typen stambyten eller fasadrenoveringar är aktuella än på många år.

Brf Vingen har ett brett utbud av service för sina medlemmar såsom bl.a. tvättstuga i varje trappuppgång, grovtvättstuga, bastu, föreningslokal, gästlägenhet, garage, källsorteringsrum och kompostanläggning. Föreningslokal och bastu skall flyttas och är för tillfället avstängda.
Gästlägenhet går att hyra för 350:-/natt och är belägen på Pilotgatan 17. I hyran ingår en parkeringsplats på gästparkeringen och tillgång till bastun.

Föreningen har enhetsmätning av hushållselen. Elen betalas tillsammans med månadsavgiften (individuell mätning).

Alla lägenheter har fått en mätare installerad för att mäta varmvattenförbrukningen. Hushållen debiteras för den enskilda förbrukningen.

Överlåtelseavgift 3,5% av ett prisbasbelopp betalas av säljaren.
Pantsättningsavgift 1,5% av ett prisbasbelopp debiteras per pantsättning.

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Föreningen har en mycket trevlig egen hemsida med mer information: www.vingen.com

Inga planerade avgiftsförändringar, kollas med styrelsen löpande.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

529

Antal lokaler i föreningen

11

TV och Bredband

Föreningen har kollektiv anslutning till Bredbandsbolaget. Kostnaden för Internetuppkoppling inkl abonnemangsavgift för IP-telefoni är 125 kr/månad.
TV-anslutning: 25 kr/månad. (Kollektiv anslutning till ComHem).

Parkering

Vingen har ett garage på Gondolgatan 12 med 343 parkeringsplatser för bil, och 9 parkeringsplatser för motorcykel. Det finns även en gästparkering, på första halvplanet, för besökande till föreningen.
• En p-plats utan motorvärmare kostar 450 kr/månad
• En p-plats med motorvärmare kostar 520 kr/månad
• MC-platser kostar 210 kr/månad

Du kan ringa HSB förvaltning om du har frågor om hyra av p-platser. Tel. 010-442 11 00.

Renoveringar

Planerade renoveringar:
2019-2020 - Renovering av tvättstugorna (nya golv, ytskikt, belysning och byte av maskiner)
2019 - En förskola ska byggas om och bli 10 nya lägenheter som föreningen ska sälja av. Detta beräknas ske sommaren 2019.
2019 - Laddare för elbilar till garaget.
2020 - Renovering garagetak

Genomförda renoveringar:
2018 - Ny ytterbelysning
2018 - Nytt styrsystem för värme- och ventilationssystemet
2017 - OVK-besiktning i samtliga lägenheter
2017 - Målnings- och renoveringsarbeten i trapphus samt på fasader
2017 - Nytt passersystem i garaget och grindar i infarten till garaget
2016 - Ny energisnål LED-belysning i garaget
2016 - Underhåll av plank, spaljéer och staket
2016 - Målning och renovering av div. dörrar på utomhusförråd
2015 - Upprustning av trapphus med ny belysning
2015 - Upprustning av föreningslokal
2015 - Uppgradering av fjärrvärmecentral
2015 - Stamspolning
2014 - Upprustning av två trapphuslokaler
2014 - Golvbehandling av samtliga trapphus och hissar
2013 - Komplettering med brytskydd på utvändiga förrådsdörrar

Ekonomi

Mindre justering av årsavgifterna gjordes vid årsskiftet 2018/2019 med 2 %, utöver det god ekonomi.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Nej. Nuvarande avgäldsperiod löper till och med 31/12-2022

Överlåtelseavgift

1576 kr

Pantsättningsavgift

632 kr

Övrigt

För medlemskap i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm.

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad