Flygfältsgatan 41

Bilder

  • Såld!

Flygfältsgatan 41 , Skarpnäck , STOCKHOLM

Välkommen till ett trivsamt välplanerat BR radhus i två plan. Låg månadsavgift på 3 914 kr/mån med TV/Internet och tillhörande P-plats inkluderat. Ekonomiskt stabil förening, Brf Flyghallen. Här bor du i ett mycket barnvänligt område med närhet till skolor, kommunikationer och natur. Byggnadsår 2012, gott skick med modern och stilren inredning.

Närhet till Nackareservatet med bland annat motionsspår, golfbana och badsjöar. Endast en kort cykeltur till Flatenbadet!

Ett citynära boende då du når T-centralen på endast 20 minuter, även goda bussförbindelser precis utanför.

126 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
3 914 kr inkl P-plats, INTERNET (100/100) och TV (via Ownit), sophantering och möjlighet att låna trädgårdsredskap.
Typ:
Radhus
Boarea:
126 kvm
Biarea:
0 kvm
Byggår:
2012
Driftskostnad:
1 450 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

126 kvm

Rumsbeskrivning

Entré till huset från den inhägnande gården. Härifrån kan du ha uppsikt över gårdens gemensamma lekplats. Möblerbar uteplats med praktiskt cykelställ placerat. Intill ligger ett större förråd för förvaring.

Funktionell HALL med avhängningsmöjligheter direkt innanför dörren och förvaring i platsbyggda garderober med skjutdörrar. Mörkt klinkergolv med värmeslingor under, följt av parkettgolv tillsammans med vitmålade väggar och mönstrad fondvägg.

Stort helkaklat BADRUM med badkar, handdukstork, wc, handfat med praktisk kommod och spegelskåp ovan. Härlig golvvärme under klinkergolv. Tvättmaskin och torktumlare finns med arbetsbänk ovan och förvaringsskåp. Här finns frånluftsvärmepumpen placerad.

Fullt utrustat KÖK med plats för matbord upp till 4-6 sittplatser. Klassiskt vitt kakel ovan bänkskiva och diskbänk i rostfritt stål. Lättskötta ytor att hålla rent. God förvaring i bakom ljus skåpsinredning, i både skåp och praktiska lådor. Separat kyl och frys, induktionshäll och fläkt ovan (ny från 2018). Integrerad ugn, micro och diskmaskin. Här finns allt du kan tänkas behöva för att laga goda middagar till familj och vänner.

Rymligt VARDAGSRUM med plats för en större matsalsmöbel tillsammans med en sitthörna där tv kan placeras om så önskas. Mönstrad fondvägg tillsammans med vita väggar möter fint det välvårdade parkettgolvet, härligt ljusinsläpp från många fönster ut mot uteplatsen. Utgång till UTEPLATS med stort trädäck mot härligt sydväst, goda solchanser hela dagen sent in på kvällskvisten. Optimalt läge för härliga grillkvällar till sommaren, privat läge. Intilliggande förråd även på denna sida.

Städskrubb och ytterligare förvaringsutrymme finns under trappan upp till husets övre plan.

ÖVRE PLAN
Trappen upp tar er till det övre planet med 3 sovrum och ett perfekt sällskapsrum. I och med gavelläget finns ett extra fönster placerat här med rikligt ljusinsläpp. Sällskapsrummet går att bygga om till ytterligare ett sovrum om så önskas. Badrum med dusch, handdukstork, handfat med spegelskåp ovan och WC. Flertalet garderober finns på detta plan och en kompletterande klädkammare. Ett perfekt plan för sovrum med minimal insyn, här kan familjen sova gott om natten!

Sammantaget är detta en oerhört tilltalande och modern bostad med få motstycken. Närheten till såväl kommunikationer mot City som härliga naturupplevelser gör att du får det bästa av två världar. Varmt välkommen!

ÖVRIGT
Till lägenheten finns två förråd, intill huset på fram och baksida.
TV och Internet ingår i avgiften, gruppanslutning till Ownit via fiber. TV, telefoni (via IP-telefoni) och bredband hanteras centralt i husets kommunikationscentral, två nätverksuttag i varje rum
En P-plats per hushåll ingår i avgiften, finns intill radhuslängorna. Utöver det förekommer fri parkering i mån av plats på gatan strax utanför. (delvis med p-skiva)
Förutom månadsavgiften debiteras ca. 220 kr per månad för vatten, en summa som justeras årligen mot den faktiska förbrukningen. Finns inräknat under driftskostnader.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1+2 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 914 kr inkl P-plats, INTERNET (100/100) och TV (via Ownit), sophantering och möjlighet att låna trädgårdsredskap.

Driftskostnad

17 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 12 000 kr
VA: 2 400 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 5

Kommentar

Driftskostnaderna innehåller schabloniserade värden. El kostnaden innefattar nuvarande ägares hushållsel och husets uppvärmning. Posten VA står för debiterad vattenkostnad 220 kr/mån, en summa som justeras årligen mot den faktiska förbrukningen.

Andel i föreningen

2,941%

Andel av årsavgiften

2,94118%

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansradhus

Byggnadsår

2012

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 december 2016
Energiprestanda: 58 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Flyghallen 2

Förening

Namn

Brf Flyghallen

Om föreningen

På fastigheten Flyghallen 2 i Skarpnäck, Stockholm finn 34 stycken radhus uppförda i bostadsrättsform (2011). Varje bostad är 126 kvm i två plan och finns på adresserna Horisontvägen 70-104, Flygfältsgatan 17-47

Uppvärmning av bostäderna sker individuellt med frånluftsvärmepump vars drift belastar hushållselen, även värmepumpens underhållskostnader vilar på bostadsrättshavaren. Varje hushåll tecknar enskilt avtal om hushållsel.

Byggnaderna är anslutna till allmänt ledningsnät för vatten, avlopp och el. Till varje lägenhet hör en elmätare. Dessutom finns elmätare för fastighetsel samt huvudmätare för teknikutrymme.

Brf Flyghallen är en trivsam förening med gott engagemang för sina medlemmar, från start placerades husen så att en ändamålsenlig samverkan kan ske mellan bostadsrättshavarna. Husen är relativt nya och har efter slutbesiktningen från byggherren inga större planerade förändringar eller kommande renoveringar på många år.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

34

TV och Bredband

Radhusen är gruppanslutna till Ownit via fiber. TV, telefoni (via IP-telefoni) och bredband hanteras centralt i husets kommunikationscentral. I månadsavgiften ingår bredband 250/100 Mbit, men man kan teckna upp till 1 Gbit direkt hos Ownit mot avgift. Ownits kundservice

Parkering

36 platser, en parkering ingår till varje hushåll plus gästparkering.

Renoveringar

Föreningen har upprättat en underhållsplan som sträcker sig till år 2030.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar marken med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal löper från 2011-04-01 till 2021-03-31.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

E-post

styrelsen@brfflyghallen.se

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad