Luftskeppsgatan 5

Bilder

  • Såld!

Luftskeppsgatan 5 , Skarpnäck , Stockholm

Unik bostad till salu med både solig balkong 1 trappa upp och utgång till uteplats vid föreningens lummiga innergård. Bostad i väldigt gott skick så som nyligen renoverat Kök (Marbodal) och badrum (kvalitetsdokument finns). En rymlig 3:a med optimal planlösning där en klädkammare kan göras om till ett arbetsrum eller mindre sovrum. Parkettgolv i alla rum, bra förvaring med flertalet garderober tillsammans med den inredda klädkammaren. Tillhör en förening med bra förmåner för de boende, fiber installerat och ingår i avgiften.

Bostaden ligger lugnt placerat vid en återvändsgränd, skärgårdsskogen som granne och härliga naturområden som Nackareservatet runt husknuten. T-bana endast ett par minuters gång från lägenheten. Här finns också bussförbindelser intill.

Flexibelt tillträde för den som köper. Välkommen att ta kontakt med ansvarig mäklare inför visning och för mer information.

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 067 kr inkl värme, VA och TV och Internet (Fiber)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
10
Byggår:
1988
Driftskostnad:
301 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

De första kliven in från ett nyligen renoverat trapphus har en välkomnande känsla. HALL med mörkt klinker på golv vid entrén och i förlängningen parkettgolv som fortsätter vidare in i köket. I hallen finns det bra med utrymme för förvaring av ytterkläder och skor direkt till höger (garderoberna stannar kvar vid köp, ingår i priset) samt en kompletterande garderob längre in. Till lägenheten hör ett VINDSFÖRRÅD.

Fantastiskt fint renoverat KÖK (Marbodal) utrustat med allt man kan tänkas behöva för att laga goda middagar till både vänner och familj. Här finns separat kyl och frys, integrerad ugn och mikrovågsugn, diskmaskin och induktionshäll med fläkt ovan. Snyggt ljusgrått kakel ovan en väl tilltagen arbetsbänk, en kombinerad ekbänkskiva tillsammans med en trendig rostfri diskbänk. Flertalet skåp och lådor för bra förvaring. Gott om plats för matbord framför ett generöst fönsterparti, sittplatser för 4-6 personer. Målade väggar och parkettgolv. Här finns en utgång till ett gemensamt trädäck mot föreningens innergård.

Från hallen nås lägenhetens BADRUM. Ett totalrenoverat och fräscht badrum med stilrena materialval och färger. Mosaikkakel i duschdel med vikbara glasväggar, i övrigt vitt kakel på vägg och golv. El-buren golvvärme under?. Tvättmaskin med arbetsbänk ovan och praktiskt förvaringsskåp intill, WC, handdukstork ovan, tvättställ med kommod och spegelskåp. Gemensam tvättstuga finns också på gården.

I det rymliga VARDAGSRUMMET kan du enkelt möblera med stor soffgrupp, soffbord, mediamöbel och andra förvaringshyllor. Fantastiska ljusinsläpp från stora fina fönster med grönskande vy utanför. Målade väggar och nytt slipbart parkettgolv som passar med resterande golv i övriga rum.

Bostadens SOVRUM ligger i anslutning till vardagsrummet samt ett från köket, mellan dessa finns en praktisk klädkammare (en perfekt walk-in closet). Garderobsinredningen som finns idag ingår i köpet! Båda sovrummen är storleksmässigt lika och rymmer större säng och andra förvaringsmöbler. Alternativt så som det är inrett idag i ena sovrummet, ett rofyllt arbetsrum.

Sammantaget är det här en välrenoverad bostad med soligt och lugnt läge på balkong i och med återvändsgatan strax utanför. Lummig natur omkring men ändå nära torget med restauranger, matbutik och kommunikation med både buss och tunnelbana. Skarpnäck är ett naturnära och familjärt område. Välkommen hem!

ÖVRIGT
Vindsförråd finns till lägenheten. Nås från trapphuset.
Fiberanslutning via Bahnhof, INGÅR i avgiften. Även TV-anslutning om eget abonnemang tecknas. Fria kanaler ComHem INGÅR så länge installationen finns kvar (Basutbudet).
Populär och välanvänd föreningslokal/festlokal finns att hyra.
Tvättstuga finns i gårdshus på innergården (renoverades 2005).
Möjlighet till parkeringsplats finns i närliggande garage på Pilotgatan där ledig plats finns, närmsta garaget på Luftskeppsgatan är det fn kö (förvaltas av Parkando).

Utöver månadsavgiften debiterad också el (individuell mätning) och varmvatten (individuell mätning) via föreningen. Ett förmånligt, kostnadseffektivt och miljövänligt gruppavtal.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Avgift

5 067 kr inkl värme, VA och TV och Internet (Fiber)

Driftskostnad

3 620 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 620 kr
VA: 200 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Föreningen debiterar varje boende för förbrukat varmvatten (miljö och kostnadseffektivt tänk). De har även ett gruppavtal för el vilket är förmånligt för de boende.

Andel i föreningen

1,12754%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Flexibelt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1988

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 juni 2010
Energiklass: -

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Flygledaren 4

Övriga byggnader

Gårdshus med tvättstuga, trivsam och populär föreningslokal och källsorteringsrum.

Förening

Namn

BRF Flygledaren

Om föreningen

BRF Flygledaren är en mycket trevlig förening som innefattar adresserna Pilotgatan 16, Pilottorget 4-14 samt Luftskeppsgatan 5-15 och 19-21. Byggnaderna uppfördes under åren 1986-1988. Föreningen köpte fastigheten 1 mars 2005. Det finns 86 lägenheter varav 78 är bostadsrätter och 6 hyresrätter samt 14 lokaler som genererar goda intäkter - alla uthyrda.
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Storholmen Förvaltning AB.

Det finns sopnedkast på varje våning i alla trappuppgångar. Grovsoprum finns bredvid tvättstugan.
Tvättstugan har genomgått en totalrenovering under 2005 som ligger i ett fristående hus på gården.
Föreningen har även en festlokal som går att hyra, bokas via föreningens styrelse.
På innergården finns även en grillplats med fast grill, sittplatser allt under tak.

Det finns ett gott samarbete med grannföreningen gällande gemensamhetsanläggning för värme och vatten samt andra avtal.

Det finns för närvarande inga inplanerade avgiftsförändringar.

Föreningen har en trevlig och informativ hemsida klicka in här för mer information: www.brfflygledaren.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

86

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

14

TV och Bredband

Styrelsen har tecknat gruppavtal för internetanslutning med Bahnhof som ingår i avgiften. Boende kan via IP-Only teckna privata avtal med flertal digital TV leverantörer. Comhem basutbudet ingår i avgiften för tv.

Parkering

Närliggande garage finns, förvaltas av Parkando

Renoveringar

Utförda arbeten under åren:
Stamspolning 2012, och 2016
OVK besiktning
Radonmätning med godkända värden.
Kontroll av hissar.
Nytt portkodssystem.
Grind uppsatt mot torget.
Indraget fiber i alla lägenheter
Renovering av trapphusen
Renovering av hissar utfört
Varmvattenmätare och elmätare ska installeras, man betalar därefter efter egen förbrukning.
Från och med januari 2019 debiteras varmvatten och el att särdebiteras respektive lägenhetsinnehavare, kvartalsvis.

Planerade renoveringar och förbättringsåtgärder:
Inhägnad av innergården planeras och trädgårdsarbete underhåll- och förbättringsarbete för en mer trivsam innergård.
Renoveringsarbeten på taken, taksäkerheten ska förbättras.

Ekonomi

Det finns för närvarande inga inplanerade avgiftsförändringar.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar marken via tomträtt. Avtalet löper till och med 2025-09-30.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Skarpnäck

Skarpnäck är en grönskande stadsdel i sydöstra Stockholm som gränsar både till vackra Nackareservatet och Flatens naturreservat med ett stort utbud av friluftsliv och naturupplevelser. Just Skarpnäck är en av de viktiga entréområdena till den lummigare delen av Nackareservatet där det bland annat finns en 9-håls golfbana och motionsslingor med elljusspår. Fina bad- och rekreationsmöjligheter finns både vid Söderbysjön och vid Flatenbadet med vacker natur, motionsslingor, utegym och flera stränder.

Orhems gröna koloniområde ligger mellan Dreviken och Flaten, där man både kan ha egen kolonilott eller sommarboende i en kolonistuga. På lämpligt skogspromenadavstånd finns också Kaffestugan Torpet, som är ett bohemiskt fik i Orhem som serverat hembakad mat och fikabröd sedan 1940-talet.
På vintern plogar kommunen upp ca 2 mil lång rundisbana på Drevviken, ett paradis för dig som älskar långfärdsskridskor. Efter en lång tur på isen är det gott med lite värmande fika på Café Kristinahuset i natursköna Sköndal.

Skarpnäck är ett barn- och ungdomsvänligt område med gröna gårdar, flera fina lekplatser, Skarpnäcks sportfält och ungdomsgårdar.
Skarpaby Parklek har bl a plaskdamm och djurstall med kaniner och getter. Där finns även basket- och fotbollsplan och skateboardramper och på vintern en isbana.

Det finns gott om skolor i området att välja på, både kommunala och fristående grundskolor. Här hittar man bl.a skolorna Skarpatorpskolan, Tornadoskolan och Filosofiska i Skarpnäck, Åk F-9.

Kommunikation

Bra kommunikationer med bara några minuters promenad till gröna linjens T-bana, endast 19 minuters resväg till city. T-bana till Skanstull tar endast 10 minuter. Eller varför inte ta cykeln in till stan? Via fina cykelbanor når du Södermalm på en halvtimma! Ett flertal bussar trafikerar området, varav 172 går till Hökarängen Huddinge, Norsborg. 173 till Bandhagen och vidare till IKEA i Kungens kurva. Buss nr 180 och 181 går till Kärrtorp och Farsta samt buss 816 som går mot Gullmarsplan. Biltrafiken i området är låg och stora ytor är helt bilfria.

Närservice

I Skarpnäck finns flera restauranger, apotek, konditori, frisör, bibliotek, vårdcentral, skomakare, livsmedelsbutiker mm. Det finns en ICA butik och Coop i närheten. För den som vill storhandla finns dessutom Hemköp en bit bort med generösa öppettider, chark- och fiskdisk och ett stort varierat sortiment. Det finns bankomat vid T-banan. En ny handelsplats med bla Willys och Systembolaget planeras vid korsningen Nynäsvägen/tyresövägen i Sköndal och beräknas stå klart i slutet av 2019.

Parkering

De som har bil och är i behov av parkeringsplats erbjuds parkering i flertalet parkeringshus/garage i området.

Karta

Hör av dig till Anna Isaksson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad