Kungsnäs 146

Bilder

  • Såld!

Kungsnäs 146 , Selånger , Sundsvall

UNIKT TILLFÄLLE att kunna förvärva denna härliga fastighet med det bästa från flera världar:
-Toppläge med närhet till Sundsvall city
-Naturen som en av närmsta grannar
-Magnifik utsikt
-Låga driftskostnader med bergvärme
-Insynsskyddad tomt

Huset har genomgående en karaktäristisk och pittoresk atmosfär som matchar husets lantliga läge och anda väl. Nära till busshållplats där bussen tar dig till Sundsvalls citykärna på endast 24min samt så finner du Coop Nära på endast ca 10 minuters promenadavstånd. Tryggt köp då huset är förbesiktigat med ansvarsförsäkring för besiktningsman samt försäkrat mot dolda fel!

Varmt välkommen på visning!

98 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
98 kvm
Biarea:
30 kvm
Tomtarea:
1 181 kvm
Byggår:
1944
Driftskostnad:
2 702 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

98 kvm

Biarea

30 kvm

Rumsbeskrivning

-ENTRÉPLAN-

ENTRÉ
Mycket luftig stor hall med rejält ljusinsläpp och ordentlig plats för avhängning. Golvet är av praktiskt klinker som går lätt att torka av och värms upp av golvvärme. Väggarna är av trendig liggande panel målade i vitt.

INRE HALL
I den inre hallen är golvet av laminat och väggarna klädda med en karaktäristisk bröstpanel, målad i grått.

BADRUM
I badrummet är golvet av våtrumsmatta och väggarna klädda med våtrumstapet. Här finns WC, handfat i kommod med spegel och belysning ovanför, duschkabin, gott om förvaringsmöjligheter genom praktiska hyllor på väggen, två vägghängda skåp samt ett medicinskåp.

KÖK
Modernt kök från 2010 med vita luckor och handtag i borstat stål. Väggarna är av samma gråmålade bröstpanel som i hallen och golvet är i laminat. Köksö med sittdel, arbetsytor i laminat med nerfälld diskho och stänkskydd bestående av vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av häll och inbyggnadsugn, kyl med frysskåp, frihängande centralfläkt samt diskmaskin. Alla vitvaror är från 2010 förutom kylen som är av äldre modell.

VARDAGSRUM
Slående vardagsrum med härlig atmosfär genom den genererösa takhöjden och det fina ljusinsläppet från tre väderstreck. Golvet är av parkett och väggarna är målade i vitt med en blå målad fondvägg. Från vardagsrummet finns också utgång till altanen.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med utgång till altan. Här finns 5 garderober, golvet är av laminat och väggarna är målade i en neutral beige kulör.

SOVRUM 2
Ett perfekt barnrum där det tidigare funnits en dörr direkt från det stora sovrummet och som idag är igensatt. Väggarna är målade i grått och golvet är av laminat samt finns här en garderob.

TRAPP
Vitmålad trapp, klädd med grå filt på stegen.

- NEDERVÅNING-

HALL
Hallen nedanför trappen har golv av klinker och väggarna är klädda i en ljus tapet. Under trappen finns utrymme för förvaring.

SOVRUM 3
Golvet är av laminat och väggarna är tapetserade med motiv av liggande panel samt en målad vit fondvägg. Här finns även en garderob.

KONTOR/SOVRUM 4
Rum perfekt som kontor eller som ytterligare sovrum. Här finns en groventré och en garderob, väggarna är målade i vitt och golvet är av laminat.

TVÄTTSTUGA & FÖRRÅD
Bra utrymme och gott om förvaringsmöjligheter. Golvet och väggarna är av betong. Tidigare har här funnits toalett. I förrådet finns även en frysbox.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källarvåning

Byggnadsår

1944 ombyggt 1998

Uppvärmning

Bergvärmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 12 april 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 87 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Stomme: Trä
Fasad: Stående träpanel
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Trädäckad terass med sol hela förmiddagen samt en bit in på eftermiddagen. Senare på eftermiddagen samt på kvällen lyser solen på den insynsskyddade uteplatsen intill entrén.

Fastighetsbeteckning

Kungsnäs 1:40

Övriga byggnader

Fint uthus som värms upp med braskamin. Kan användas som ett sällskapsrum för de större sällskapen eller som gästhus.

Rymlig carport med varmförråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

32 428 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 20 278 kr
VA: 4 620 kr
Renhållning: 1 794 kr
Försäkring: 5 736 kr

Kommentar

Huset värms upp med bergvärme och hushållselen är inbakad i angiven uppvärmningskostnad.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 034 000 kr, varav byggnadsvärde 637 000 kr

Summa pantbrev

1 200 000 kr

Tomt

Areal: 1 181 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt plus naturtomt

Tomtbeskrivning

Tomten är beläget på en bergsknall, och har viss del plan tomt med gräs och viss del lutande tomt. På tomten finns ett fint uthus som värms upp med braskamin som kan användas som finare sällskapsrum för det större sällskapet eller som gästhus. På tomten finns även en carport med varmförråd.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Tillträde från 1:a juni

Om området

Selånger

Selånger är ett populärt huvudsakligt villaområde ca 6 km väster om Sundsvall och söder om Selångersån. Hela Selångers distrikt kan delas upp i en större tätort och fem småorter, där Sundsvall utgör tätorten och Hov, Knävland/Påläng, Kungsnäs/Nävsta/Selånger, Töva och Västerro/Lillro utgör de fem småorterna. Selånger är mycket känt tack vare den populära marknaden som anordnas vecka 33 varje år och som lockar 100.000-tals besökare. Marknaden har ett flertal gånger utsetts till Sveriges bästa marknad av knalleorganisationen Tomer.

Kommunikation

De två närmaste busshållplatserna där huset är beläget i Kungsnäs är hållplats "Selånger prästtjärn" med linje 132, dit är det ca 190m, samt "Selångergården" med linje 1, dit är det ca 700m. Med linje 1 tar du dig till Navet (Sundsvalls busstation) på 24 min.

Närservice

Coop Nära Bergsåker med postombud finns på ca 900 meter från bostaden. Närmaste förskola är Spelevinken förskola som ligger alldeles intill Coop Nära och närmaste grundskola är Bergsåkers skola med årskurs 3-9. För årskurs F-2 är det Österro skolan, dit är det ca 2km.

Karta

Hör av dig till Mariette Boström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad