Dörjaregränd 26

Bilder

Dörjaregränd 26 , Haradal , Ängelholm

Modernt och lättskött boende i renoverat gavelradhus på lugna Dörjaregränd! Med lagom stor tomt och avskild baksida för lata dagar i solen bor man med närhet till det mesta! Man har till exempel promenadavstånd till centrum, stranden och Kronoskogen! För barnfamiljen ligger Hembygdsparken runt hörnet och barnen kan cykla till skolan.
Bostaden är välplanerad med öppna sociala ytor i entréplan och det finns fyra till fem sovrum. För den stora familjen finns dessutom möjligheten att inreda ytterligare en våning på vinden med fullhöjd. Välkomna att boka in er på visning till detta helfräscha hem där de flesta ytor setts över, större delen av entréplanet är endast ett år gammalt och därutöver är de båda helkaklade badrummen också renoverade på senare år.

154 kvm, 6 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
154 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
334 kvm
Byggår:
1978
Driftskostnad:
2 538 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

154 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna in i detta välskötta gavelradhus på Haradal! Ett smidigt och lättskött boende där ni har närhet till i princip allt - bostaden är väl i ordning och erbjuder många möjligheter vad gäller antal sovrum, idag har man tre sovrum och ett fjärde litet sovrum används som klädkammare. Det finns möjlighet att dela det ena sovrummet på övre plan och för ytterligare kvadratmeter kan ni inreda ytterligare ett plan på vinden. Bostaden har renoverats upp interiört under senare år. Bland annat renoverades kök, vardagsrum och sovrum i entréplan förra året.

Vi stiger in genom entrén, den är rymlig och erbjuder yta för avhängning. Här får man en bra överblick över entréplanet med dess fina ytor.
Direkt till höger ligger en mindre tvättstuga som är inredd med tvättpelare (tvättmaskin & torktumlare) och tvättho.
I anslutning till entrén hittar vi det första sovrummet - ett ljust rum med en fräsch fondvägg som ger rummet en skön känsla.
Vi fortsätter in i bostaden som öppnar upp sig med sina rymliga sociala ytor - det är öppet mellan det nya påkostade köket och vardagsrummet. Stilen är tilltalande med färgval som är helrätt. Här finns gott om plats för såväl matplats och soffgrupp. Det finns en utgång från vardagsrummet ut till en stensatt uteplats och från köket nås ett stort trädäck.
När köket renoverades valde man att satsa det lilla extra för att få ett kök med hög standard. Inredningen är från HTH och det är välutrustat med fläkt, bred induktionshäll med många funktioner, bland annat kan de fyra zonerna bli en stor, kyl, frys (kyl och frys är ca 4 år gamla), bred vask, vinkyl, ugn med ångfunktion samt kombiugn med micro/varmluftsugn. En rejäl köksö erbjuder extra förvaring, avlastningsyta och extra matplats.
Badrummet på entréplan renoverades 2016, det är helkaklat med golvvärme, toalett, badkar, handdukstork och tvättställ.

Trappan upp till övre plan är vitmålad med svarta trappsteg. Väl uppe hittar vi ett stort allrum, här kan barnen hålla till om de vill vara för sig själva. På vardera sida om allrummet ligger sovrummen. Initialt, när husen byggdes, inreddes de med fem sovrum här uppe - allrummet var ett och sedan hade man fyra mindre på sidorna med snedtak. Idag har man istället valt att ha ett större sovrum på ena sidan, på andra sidan finns de två sovrummen kvar varav det minsta nyttjas som klädkammare istället. En del har även valt att inreda vinden med ytterligare boarea. På det övre planet finns även ett helkaklat badrum som renoverades 2012. Golvvärme lades in och det är inrett med dusch, toalett och tvättställ.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansradhus

Byggnadsår

1978

Uppvärmning

Takvärme samt luft/luft värmepump

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 augusti 2019
Energiklass: C
Energiprestanda: 53 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: Isolerglasfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Renovering av kök, hall, sovrum samt vardagsrum 2018.
Badrum i entréplan 2016.
Badrum övre plan 2012, båda badrum enligt "Säker vatten".
I samband med golvläggning i entréplan rensades och slipades plattan.
VVB ca 8-10 år.

Fastighetsbeteckning

Slamkryparen 6

Övriga byggnader

Vidbyggt till huset finns förråd om 5 kvm.

Garage samt gemensamma parkeringsplatser i gemensamhetsanläggning, uppställningsplats vid huset.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

30 465 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 18 365 kr
VA: 3 000 kr
Renhållning: 2 500 kr
Väg, samf: 1 300 kr
Försäkring: 5 300 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 198 000 kr, varav byggnadsvärde 1 618 000 kr

Summa pantbrev

2 120 000 kr

Tomt

Areal: 334 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Inhägnad, insynsskyddad baksida med liten täppa och uteplatser.
Med direktaccess från det nya snygga köket når vi ett stort trädäck, en eldstad finns uppmurad men används ej. Det finns ytterligare en stensatt uteplats i anslutning till vardagsrummet.
På framsidan finns även här en liten täppa samt uppställningsplats för en bil.

Garage finns i gemensamhetsanläggningens längor.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Samfällighet: Ängelholm Slamkryparen S:1 avseende gemensamma ytor och garagebyggnader.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Haradal

Haradal är en stadsdel i ytterkant av centrala Ängelholm. Här har man gångavstånd till den populära välbesökta hembygdsparken och till småbåtshamnen i Skälderviken och vidare till sandstranden. Nära in till centrum med stort utbud av shopping, restauranger och nöjen.

Kommunikation

Stadsbuss nr 2 går genom området Haradal. Mer info se www.skanetrafiken.se. Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 10 min bilväg.

Karta

Hör av dig till Eva Holmberg för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad