Dammvägen 20

Bilder

  • Såld!

Dammvägen 20 , Förslöv , Båstad

Letar ni efter ett boende med känsla och ett läge där man får såväl en avkopplande lantlig känsla som närheten till all service i Förslöv. Alldeles i utkanten av byn ligger denna fina bostad som renoverats med en känsla av forna tider, nuvarande ägare har gjort många medvetna val vilket bevarat husets själ på ett fint sätt. Egentligen rör det sig om två fastigheter som nyttjas som en, här får man en underbar prunkande trädgård bland annat med mängder av fruktträd - här finns allt från äppelträd till persikoträd! Med en damm som övergår till en bäck som rinner i tomtgränsen förbi den gamla möllan som ännu finns. Söker ni boende som kan kombineras med verksamhet finns det dessutom ekonomibyggnader som kan nyttjas till verkstad och enklare förråd. Tidigare har en tanke funnits om att skapa ett nytt hem i möllan - det finns till och med färdiga ritningar framtagna för detta.
Här kan man verkligen koppla av i sin hemmiljö - en otroligt spännande bostad som kan anpassas väl efter nästas behov, till exempel kan man få upp till sex sovrum för de som behöver många rum, det sjätte är ett stort loft som kan passa tonåringen eller kanske ett hemmakontor.
Varmt välkomna att boka in er på visningen!

138 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
138 kvm
Biarea:
102 kvm
Tomtarea:
7 224 kvm
Byggår:
1909
Driftskostnad:
2 572 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

138 kvm

Biarea

102 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Dammvägen 20 - ett boende som egentligen består av två fastigheter, här kan du kanske i framtiden skapa två boende genom att renovera den gamla möllan som ännu finns. En tomt som erbjuder det mesta - allt från vacker grönska till en damm där en bäck rinner bort förbi möllan. En alldeles egen oas! Bostaden har nuvarande ägare med varsam hand skapat till ett modernt hem i en stil och med material som bevarat bostadens själ.

Vi stiger in genom huvudentrén som ligger på baksidan
Innanför dubbeldörrarna kan vi hänga av oss. På golvet ligger ett vackert massivt plankgolv som fortsätter genom bostaden. Vi når först ett vardagsrum där en gjutjärnsspis värmer gott, dubbeldörrar delar av mot det som idag används till matrum, med välvt tak och fina detaljer. Från vardagsrum och matrum ligger två rum som kan nyttjas som sovrum i fil med varandra, i det ena finns ytterligare en gjutjärnsspis.
Från matrummet leder en passage till vänster oss vidare till köket. På vägen dit passerar vi den målade trappan till övre planet samt en liten, kaklad gästtoalett. Köket ligger i centralt i hemmet och är renoverat i en stil som stämmer väl in med den fina karaktär man velat bevara. Det är platsbyggt i massiv björk och kaklet som klär väggarna är dekorerad av konstnären Birgitta Faber. I anslutning till köket finns en mindre matkällare. Köket är utrustat med spis med häll, fläkt samt kyl.
Fortsätter vi förbi köket ligger loftet en halvtrappa upp - ett stort härligt rum som passar tonåringen perfekt. Eller för att bedriva verksamhet så går det utmärkt att dela av här och en egen ingång till denna del av bostaden. En halvtrappa ned till vänster så hittar vi istället en groventré med riktigt gott om plats och förbi entrén ligger tvättstugan där det förutom tvättmaskin, torktumlare och tvättho även finns en frysbox.

Inne i husets vinkel, skyddat av tre husväggar finns en riktigt härlig uteplats med söderläge!

Övre plan
Vi tar den fina målade trappan upp till det övre planet. Här finns det tre sovrum, alla med helt olika karaktärer och utformningar, det tredje har dessutom en mysig balkong med blick ut mot baksidan i söder. Här uppe finns även ett stort kaklat badrum, inrett med dusch, toalett och tvättställ. Här finns elgolvvärme och platsbyggd inredning i massiv al och teak.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1909

Uppvärmning

Kombipanna pellets/spån

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 oktober 2019
Energiklass: F
Energiprestanda: 176 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Torpargrund, betongplatta och källare
Grundmur: betong/natursten
Stomme: sten/trä
Fasad: Tegel och puts
Fönster: Kopplade 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegelpannor och papp

Övrigt

Fastigheten Båstad Vistorp 8:29 är taxerad som typkod 220, d v s småhusenhet, bebyggd. Taxering småhusbyggnad 723.000, småhusmark 367.000.
Fastigheten Båstad Vistorp 8:42 är taxerad som typkod 411, d v s industrienhet, tomtmark. Taxeringsvärde 123.000.

Renovering under senaste 20 åren.
1998 Installation av lösbränslepanna och värmekulvert mellan boningshus och verkstad. Massivt trägolv, nya ytskikt samt isolerat tak i verkstad.
1999 Anslutit till kommunalt vatten och avlopp. Installation av gjutjärnskaminer samt slangdragning av två skorstenspipor till dessa. Ny port till verkstad, nya fönster lilla verkstaden
2000 Ny panel lilla verkstaden tilläggsisolerat väggar och tak samt ny dörr.
2001 Gästtoalett på entréplan
2005 Badrum på övre plan
2006 Ny skorsten till pannan
2007 Byggt loft
2009 Målning stora och lilla verkstaden exteriört
2011 Renoverat kök, ny skorsten samt installerat gjutjärnsspis i kök.
2012 Norrsida på verkstad dränerad
2013 Grävt ut bäck (extra fåra)
2017 Trädäck
2014-2018 Nya tak på hela boningshuset.
1998-2019 Successiv renovering av boningshus med tilläggsisolering i väggar och golv, nya massiva trägolv i gran och furu. Nya fönster i originalutförande i massiv furu.

Fastighetsbeteckning

Vistorp 8:29 samt Vistorp 8:42

Övriga byggnader

Äldre vattenmölla - ritningar finns framtagna tillsammans med arkitekt Lena Rosén på att inreda som bostad. Möllan är ej brukbar idag utan behöver omfattande renovering för att kunna nyttjas oavsett syfte.
Äldre verkstad (tidigare snickeri) viss isolering finns. Värme finns indraget via kulvert från bostaden, även kallvatten är utdraget. Luft/luft värmepump.
Förråd - tidigare "lillsnickeri" enklare byggnad med viss isolering, ingen värme.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

30 865 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 6 000 kr
El: 10 565 kr
VA: 3 364 kr
Renhållning: 3 194 kr
Sotning: 1 240 kr
Försäkring: 6 502 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Nuvarande ägare har en gårdsförsäkring.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 213 000 kr, varav byggnadsvärde 723 000 kr

Summa pantbrev

1 961 000 kr

Tomt

Areal: 7 224 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt samt naturtomt

Tomtbeskrivning

Otrolig tomt där det mesta kan växa och frodas! Sannolikt är det gammal åbotten - detta är en sann dröm för den trädgårdsintresserade!
Här finns allt från damm, till en porlande bäck, små oaser, underbara gömställen för barnen till avkopplande uteplatser. Idag växer det allt från flera sorters äppelträd till körsbärsträd och persikoträd.
Utöver det finns kan ni plocka era egna hasselnötter och fikon! Här nedan följer en liten inventarielista på en del av det som finns idag:
-flertalet sorters äppelträd
-plommonträd
-två olika slags päronträd
-kvitten
-mullbärsträd (svarta)
-två körsbärsträd
-klarbärsträd
-persikoträd
-fikonbuske
-gröna vindruvor
-svarta, röda och vita vinbär
-krusbär
-tre sorters blåbär
-slånbär
-rönnbär
-hägg
-fläder
-aronia
-björnbär
-hasselnötsträd
-valnötsträd
-smultron
-jordgubbar
-hallon

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Samfällighet, servitut etc.

Nyttjanderätt Väg

Om området

Förslöv

Förslöv som tidigare hette Förslövsholm, är en tätort i Båstads kommun och kyrkby i Förslövs socken i Skåne. Man har nära till flera fina stränder och det finns bra serviceutbud och skolomsorg.

Kommunikation

Förslöv ligger bra till även när det gäller pendling. Ängelholms flygplats ligger ca tio minuter bort och det är lika nära ut på E6:an.

Närservice

I Förslöv finns Förslövs kyrka en idrottsplats och även en idrottshall där innebandy är mycket populärt. I Förslöv finns det mesta som behövs i vardagen - här finns bl a matbutik, charkuteri, restaurang/pizzeria, vårdcentral, bensinmack med bilverkstad och en handelsträdgård.

Karta

Hör av dig till Eva Holmberg för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad