Tranarpsvägen 16

Bilder

Tranarpsvägen 16 , Åstorp , Åstorp

Bo lantligt med en vidunderlig utsikt över fälten med endast några minuter från Åstorps centrum med tillhörande matvaruaffär, skolor, förskolor och kommunikationer både vad gäller buss och tåg. En fastighet som påkostats med gedigna renoveringar från topp till tå, utförda med äkta fingertopps-känsla. Här har många arbetstimmar och kronor rullat för att skapa den boende- och trädgårdsmagi som idag står redo för nästa ägare. Funktion, kvalitét, tidlös och klassisk design med en lagom portion av innovation ringar in vad du har att vänta av detta hem och trädgård. På denna adress finns också kanske ett av regionens läckraste uterum/orangeri med egenskapad design och som mäter 5 meter i nock. Den här fastigheten ska verkligen upplevas på plats! Välkommen!

137 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
137 kvm
Biarea:
71 kvm
Tomtarea:
1 000 kvm
Byggår:
1939
Driftskostnad:
3 341 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

137 kvm

Biarea

71 kvm

Rumsbeskrivning

Med en vidunderlig utsikt över fälten och med endast några minuter från Åstorps centrum ligger denna välrenoverade kärlekshistoria! En fastighet, som av nuvarande ägare, överösts med kärlek, passion och glädje genom de senaste 14 åren.

Precis som i vilket förhållande som helst ska man vårda sin älskade med både respekt och förståelse för dennes ursprung och skapelse, likaså ska ett förhållande till sin fastighet ses för långsiktighet och låta den naturliga och inre skönheten få blomma och utvecklas med åren som går.

När nuvarande fastighetsägare köpte denna fastighet, hade gnistan från dess förra ägare klingat av sedan lång tid tillbaka, och ett sorgset och nedstämt skal stod med öppen famn redo för ett nytt förhållande. Kärlek vid första ögonkastet och där en inre och ömsesidig vilja att få omhänderta och låta sig omhändertas, där vårdande händer fick sätta kraft till att skapa och bygga upp det förgångna och rusta för framtiden. Likt att rensa ur sin gamla garderob, behöver förbrukade plagg sorteras bort för att ersättas med nya, hela och kanske lite mer tidstypiska kläder men utan att göra avkall från sin ursprungliga stil. Där givetvis de tidlösa klassikerna får hänga kvar, även om några mindre estiska skavanker finns att syna så är det precis skavankerna som gör plagget ÄNNU bättre. Patina är ordet. Och just en väl bevarad patina anses ofta ha en värdeförhöjande effekt både vad gäller estetiska och ekonomiska aspekter.

Nu ska inte denna beskrivning gå överstyr med för flummiga paralleller till mänskliga kärlekshistorier och garderober, men för att försöka förklara på ett djupare plan så är denna fastighet älskad och aktad på ett väldigt vackert sätt. I varenda detalj i detta hus och dess trädgård har det funnits en tanke, och i varje tanke har det funnits en plan och av varje plan har det åstadkommits ett resultat som man kanske inte riktigt förstår vikten utav förrän man upplever det på plats.

Förutom all den kärlek denna fastighet har fått under dessa år så har man och också tillfört en stor portion av kreativitet och nytänk där man tagit vara på outnyttjade delar som tex vinden för att skapa ett sovloft för barn och övernattande gäster, stödbensvindar för förvaring, ett praktiskt källarplan som idag lämpar sig lika väl till bostadsyta och inte minst det fantastiska och helt unika orangeriet som designats, ritats och byggts från den minsta beståndsdel till detta läckra resultat och verk. Värt att notera är att läckra resultat kostar pengar likaså material och inredningsval med kvalitét.

Det här är ett fulländat boende där det verkligen bara är att ta sitt pick och pack och flytta rakt in, ställa sina saker där man önskar och sedan tillåta sig själv att bara njuta.

För att sätta lite mer fakta till helheten så har nuvarande ägare grävt ur hela grunden, lagt nya underliggande massor i form av makadam, isolering och ny gjuten grundsula där det ligger vattenburen golvvärme i källarentrén, toaletten, tvättstugan och förberett för golvvärme i förrådet mot baksidan. Vidare ligger det vattenburen golvvärme på entréplanet. Övriga radiatorer i huset är vattenburna och nya och där i stort sett samtliga vattenledningar i huset är utbytta. Man har också satt en ny ventilationsanläggning med mekanisk till- och frånluft, nytt värmesystem i form av luft/vatten, spolade dräneringsrör runt huset och tillsatt Isodränskivor runt i stort sett hela huset. (Ej vid entrétrappa och inte heller på den sida där det fantastiska päronträdet står, där man istället valt att bespara trädet då det på denna del redan satt en Platonmatta.)

Man har också lagat och målat fasad. Samtliga fönster i huset är utbytta från -06 och framåt och där källarfönstren inte är äldre än några veckor. Då innertaket rests på det övre planet för att synliggöra de vackra takbjälkarna och inreda ett sovloft så tilläggsisolerades taket från insidan och Mögelstoppers installerades i takkonstruktionen. Det yttre taket är dock ej utbytt.

Utöver dessa mycket utförliga och tyngre renoveringar har man också ändrat planlösning, öppnat upp vägg med framknackat originaltegel, nytt kök med tillhörande vitvaror och där den gamla vedspisen bevarats, nya toaletter på entréplan och i källare samt badrum på det övre planet. Man har också installerat en kamin, ändrat fönstersättning vid kök, dragit om elen, slipat och behandlat de gamla plankgolven med lut, nytt parkettgolv i vardagsrummet, byggt balkong med nytt räcke, byggt uteplats med det tillhörande orangeriet "Àla Per i Grytevad". (Säljaren själv)

Ja listan kan verkligen bara fortsätta.
Värt att nämna är också den fantastiska och prunkande trädgården där nuvarande ägare lagt åtskilliga timmar för att sänka ned uteplatsen på gaveln intill orangeriet, planterat nytt men också vårdat vad som funnits kvar från förr för att skapa platser att nyttja vid alla vädervariationer vår nations oberäkneliga klimat har att erbjuda, så de lediga dagarna kan nyttjas trots du drog "nitlotten" i ditt semesterval. Sitt ute i det fria, på uteplatsen, på balkongen, på baksidan av garaget, på trappan vid entrén, vid den nedsänkta uteplatsen där det också finns ett platsbyggt "tält" för sammankomster som student, dop, 50-årsfest, bröllop - you name it, eller förläng säsongen och mätta dina gröna fingrar i kanske ett av regionens absolut läckraste uterum eller bättre kallat "orangeri". Egendesignat med unik konstruktion där det bla växer ett praktfullt körsbärsträd med den vackraste blomningen, vinrankor med de sötaste och maffigaste vindruvsklasarna. Där arbetsbänken med tillhörande vattenkran står redo för omplanteringar och "slapparplatsen" står med öppen famn när du vill känna "vårsolen" redan under vintern.

Kom till visning och låt dig förföras och falla för, och med, detta boende och hem!
Välkomna!

Entréplan

Hall
En stor och rymlig hall med en mindre skrubb direkt till vänster för förvaring. Plats för den snabba klädavhängningen finns runt vinkeln i rummet. Trappa till källaren bakom den snyggt och lite "gömda" dörren under trappan till det övre planet. Klinkerlagt golv med vattenburen golvvärme. Samma klinkergolv fortsätter in mot köket.

WC
I hallen finns en vardagstoalett som också är nybyggd när övriga ytor renoverades på detta plan runt 2006. Vattenburen golvvärme. Infällda väggskåp ger extra utrymme. Runt fönster mot framsidan.

Kök
Lantligt och stilrätt kök med inredning från -06 med tillhörande vitvaror från samma tid, förutom inbyggnadsugn. Klinkergolv med vattenburen golvvärme. Fönster vid matplats och dragit ner hela vägen till golvet i samband med att det gamla elementet togs bort. Framknackat tegel i skiljeväggen in mot vardagsrummet. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, kombinerad kyl och frys, inbyggnadsmikro och inbyggnadsugn -dec 2018, spishäll och fläkt. Den gamla vedspisen har återanvänts för den rätta stämningen och kan användas som ett värmetillskott, dock inget behov.

Vardagsrum
Stort rum med plats för både soff- och matsalsplats. Parkettgolv. Härliga och stora fönsterpartier ger mycket ljus åt rummet. Altandörr leder till uteplats som leder vidare in till uterummet/orangeri. Kamin.

Övre plan

Allrum
Ett otroligt mysigt rum med högt i tak och synliga takbjälkar. Original plankgolv som slipats och lutbehandlats med såpaskurad ytfinish. Utgång till balkong i den nybyggda takkupan. Ingång till badrum. Lofttrappa till sovloft, ett perfekt barntillhåll eller för övernattande gäster.

Badrum
I hörnet av allrummet ligger ett badrum som skapades från grunden 2005. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ med kommod och dusch med glasvikdörrar. Egendesignad och tillverkad handdukstork/element samt väggspegel i samma industriella stil. Kakel och klinker.

Sovrum 1
Sovrum som vetter mot framsidan i den mindre takkupan. Klädförvaring i stödbensvinden. Samma plankgolv som i allrummet.

Sovrum 2
Stort sovrum med förvaring i stödbensvindarna åt båda håll. Samma snygga plankgolv som övriga golv på det övre planet.

Källare
Ett mycket fräscht källarplan. Bra förvaring i hallen i form av matkällarförråd och flertalet garderober. Här står en extra kyl/frys.

Stort rum som är inrett som sovrum med tre garderober.

Tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare. Tvättstugan/badrummet renoverades 2010 då även maskinerna byttes ut. Vid entrén, finns en separat toalett.

Verkstad/ pannrum med plats för det mesta.

Utanförhuset och under altanen finns ett större oisolerat förråd med förberedd golvvvärme. Ett perfekt förråd för cyklar och trädgårdsredskap mm.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1939

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump, kamin

Ventilation

Mekanisk

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 april 2019
Energiklass: E
Energiprestanda: 131 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Gråsten
Stomme: Tegel dubbel med luftspalt
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas, 3-glas
Bjälklag: Gjutet valv/trä
Tak: Betongpannor, eternit undertill
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:

-Totalrenovering av övre plan med byggnation takkupa mot baksida, rest tak, inredning vindsloft, isolering av vind, mögelstoppers, slipning av befintliga plankgolv -05
-Byggnation balkong och altan med tillhörande räcken -05
-Ny el i hela huset -06
-Nya fönster övre plan -06
-Mekanisk ventilation i huset -06
-Centraldammsugare m sockeldammsugare i kök -06
-Ny köksinredning med tillhörande vitvaror -06
-Installation av kamin entréplan -06
-Nytt badrum övre plan -06
-Ny luft/vatten värmeanläggning -07
-Dränering spolad -10, isodränskivor -10 (på alla väggar utom vid entrétrappa och gaveln med päronträdet)
-Renovering av tvättstuga -10 samt toalett (grävt ur grund, isolerat, vattenburen golvvärme och ny betong)
-Ny fönster entréplan -11
-Byggnation uterum/orangeri -10/11
-Förråd under altan förberett med golvvärme (isolerat under det gjutna golvet)
-Målat fasad -16
-Nya källarfönster -19

-Yttertaket är omlagt av förra ägaren men man vet ej exakt när. Eternit under betongpannorna.

Fastighetsbeteckning

Björnekulla 16:22

Övriga byggnader

Garage/förråd med enklare vedskjul mot baksida. Ej renoverat på många år.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

40 098 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 32 000 kr
VA: 3 921 kr
Renhållning: 3 853 kr
Sotning: 324 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Nuvarande ägare förbrukar 25300 kWh/år. Utejaccuzzi igång året runt, biluppvärmning samt uppvärmning av Orangeri året runt. Försäkringskostnad via Länsförsäkringar på 3824 kr /år samt fastighetsavgift 7628 kr/år tillkommer till driftkostnaden.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 017 000 kr, varav byggnadsvärde 837 000 kr

Summa pantbrev

1 093 000 kr

Tomt

Areal: 1 000 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En prunkande och insynsskyddad trädgård med innehåll av flertalet uteplatser och en stor varibel av växter och träd. Här finns bl aBigarå-träd, flera olika typer av äppelträd, två olika sorters plommonträd, körsbärsträd både ute i trädgården och i orangeriet, vinrankor som snirklar sig inne i Orangeriets växthusdel.

I övrigt finns Rhododendron, klätterväxter och andra dekorotiva buskar och träd. Vattenbad för fåglar på framsidan. På gaveln mot den nedsänkta plattsatta uteplatsen finns ett päronträd som klippts och formats till en dekorotiv "tavla" mot fasaden, otroligt vackert. Vissa år ger detta träd rikligt med frukt.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Vattenledning ut till gatan är utbytt.

Tillträde

Efter överenskommelse.

Övrigt

OBS! Robotgräsklippare och lös jacuzzi tar ägaren med vid avflytt.

Specialdesignat "tält" för uteplatsen på gaveln ingår i försäljningen.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostad innebär att säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Karta

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad