Östergatan 12

Bilder

Utgångspris

6 750 000 kr

Bevaka slutpriset

Östergatan 12 , Centrum Ängelholm , Ängelholm

Söker du en äldre och charmig fastighet i centrala Ängelholm med Å-läge? Ja då kan du nu sluta leta!
Här finns gott om utrymme, gedigna fiskbensparkettgolv, högt i tak, kakelugnar, vackra fönster och innerdörrar, verandor, skyddad trädgård med å-tomt och dessutom med en separat lägenhet för uthyrning. Mycket stort uterum där både vinterförvaring av växter, utemöbler och ja -faktiskt bilar om så önskas får plats. Ett läge som inte växer på träd så missa inte chansen att boka dig till visning! Välkomna på visning!

230 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
230 kvm
Biarea:
164 kvm
Tomtarea:
855 kvm
Byggår:
1912
Driftskostnad:
4 239 kr/månad
Utgångspris:
6 750 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 sovrum

Boarea

230 kvm

Biarea

164 kvm

Rumsbeskrivning

I en av Ängelholms mest centrala delar tar Rönne å en skarp sväng, i denna sväng ligger ett vackert villakvarter med pampiga villor med en blandning av byggnadsår från tidigt 1900-tal till sent 40-tal. Trots dess centrala läge erbjuder omgivningarna lugn och harmoni i en otroligt härlig villa- och bostadsmiljö. Från denna plats tar du dig med några raska steg ner till Ängelholms shoppinggata och Stortorget. Lika nära har du också till Ängelholms sjukhus och Hälsostaden eller om det är busshållplatsen du har tagit sikte på. Med någon minuts extra promenad så har du dessutom tagit dig till Tågstationen. Kort och gott -här bor du mitt i stan med allt du behöver runt husknuten!

Östergatan 12, också kallad "Villa Suhr", namnet efter familjen som lät uppföra fastigheten eller åtminstone de första som bodde i huset. Nu var nog familjen inte särskilt "suhra" utan faktiskt väldigt glada över sin fantastiska fastighet med dess centrala och härliga läge vid Rönne Å där hela familjen kunde få plats, i vad som då, var tre olika lägenheter med en gemensam källare för bad, tvätt och förvaring.

Året var alltså 1912 när denna byggnad uppfördes, med en pampig utsida med kanske en av Ängelholms vackraste takkupor. Från 1981 har fastigheten varit i nuvarande ägares händer, där barn fått växa upp och också flyttat ut, och nu står redo för en ny familj att flytta in och njuta av nästkommande 30-40 år. Idag bor man på två våningsplan + källare och hyr ut vindsplanet, som är en liten 2:a, för extra intäkter. Då det finns ett separat trapphus skulle man kunna skapa en lägenhet för varje plan, så som det en gång faktiskt byggdes. En "möjligheternas villa" för dig som vill bo själv med många kvadratmeter, ett generationsboende, för dig med egen verksamhet eller för rent kommersiellt syfte och göra lägenheter för uthyrning. Oavsett vilken boendemodell du väljer, så kommer bostaden/bostäderna vara attraktiva med tanke på dess placering både vad gäller det centrala läget, placeringen vid Rönne Å och i kombination med stil och stämning i huset där interiören skapar hög trivselfaktor i form av högt i tak, fiskbensparkettgolv, kakelugnar, pardörrar i äldre stil, vackra fönster osv osv...

Interiört är huset moderniserat och förändrat genom åren, men utan att förstöra dess ursprung och original. Bla har en trappa placerats inne i den stora "lägenheten" för att sammankoppla de första två våningsplanen utan att behöva gå via trapphuset. Placeringen av de olika funktionerna i hushållet såsom kök och badrum har också förändrats och på gaveln med utgång från köket har ett stort inglasat uterum byggts.

Praktfullt, elegant, gediget, trivsamt och mycket läckert är samtliga ord som väldigt väl beskriver denna fantastiska fastighet! Den skyddade och uppvuxna trädgården ligger på höjden med utsikt över Rönne å och med några trappsteg ned för trädgårdstrappan når man åkanten där en otroligt härlig plats finns att avnjuta lata dagar betraktandes vad som händer på ån eller faktiskt själv befinna sig i en kanot eller båt med en tur till Skälderviken och tillbaka.

Välkomna!

Interiör

Med ingång från baksidan, möter man först ett trapphus som leder från källare hela vägen upp till vindsplanet. På varje plan finns en ingång. Vackert tidstypiskt stengolv ligger i hela trapphuset intill de vackra och bevarade dubbeldörrarna.

Entréplan
Några trappsteg upp och här nås den första dubbelpardörren som idag används som huvudentré.

Hall, WC
Hall för klädavhängning. Ekparkettgolv. Ingång till mindre gäst WC utrustat med WC och ett gulligt litet hörntvättställ. Klinkergolv. Vidare in runt hörnet leder trappan upp till det övre planet.

Badrum
Badrum med schackrutigt klinkergolv och vita väggar. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ och duschkabin.

Vardagsrum/matrum i fil
Vidare in möts man av två härliga rum i fil som vetter ut mot Östergatan. Stora spröjsade fönster, högt i tak, fiskbensparkett och en vacker kakelugn står i gränslandet mellan dessa två rum, (dock ej i bruk). Utgång via vackra pardörrar till en veranda med klinkergolv och utgång till trädgård mot framsidan.

Kök, uterum
Stort kök med bra arbetsytor, många skåp och rejäl matplats. Här låg ursprungligen två mindre sovrum när nuvarande ägare köpte fastigheten i början på 80-talet. På gaveln finns en altandörr som leder ut till ett större uterum som byggts av nuvarande ägare. Klinkerlagt golv med glasskjutdörrar både mot fram- och baksida.

2:a plan

Våning 2 består av mer eller mindre en identisk planlösning mot entréplanet men med några mindre skillnader. De två stora rummen i fil finns även här men istället med utgång till en balkong. Värt att notera är det oerhört fina fönsterpartiet vid balkongen.

Där köket på entréplanet ligger finns på detta plan istället ett stort sovrum med ingång till det ursprungliga badrummet med badkar och tvättställ. Innanför detta sovrum finns ett mindre sovrum som idag används som kontor.

En kakelugn finns även kvar i det stora rummet och här sitter de vackra pardörrarna kvar mellan rummen. Det första rummet skulle kunna delas på två då det finns en "dold" dörr som kan öppnas upp om fler sovrum står på önskelistan. WC finns i mer eller mindre identisk stil och skick med samma placering som på entréplanet.

Vindsplan
Med egen ingång via det gemensamma trapphuset, finns högst upp i huset en charmig vindslägenhet med 2 rum och kokvrå. Plankgolv i hall, sovrum och vardagsrum. Ett mindre badrum och en kokvrå med enklare inredning och utrustning. Från vardagsrummet finns utgång mot framsidan till en indragen och skyddad balkong med kanske husets härligaste plats när kvällssolen ljumma strålar når denna del av huset. Härlig utsikt över närområdets takåsar. Utanför lägenheten finns ett förråd så för den som vill öka lägenhetens storlek finns fler kvadratmeter att tillgå.

Källarplan
Längst nere i huset finns en fräsch källare med bra ytor för både tvättstuga, extra utrymme för förråd, arbetsrum/gästrum och hobby. Vissa rum med målat betonggolv medan tvättstuga och ett av förråden är klinkerlagda.

Byggnad

Byggnadstyp

2½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1912

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 september 2017
Energiklass: D
Energiprestanda: 84 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Fönster: 2+1 -glas samt 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:

-Installerat invändig trappa -82
-Köksinredning från -83 (vitvaror i blandad ålder ca 10 år)
-Badrum -83 men uppfräschning av ytskikt -12
-Renoverat fösnter -85
-Tillbyggnad uterum -97
-Installerat fjärrvärme -99

Fastighetsbeteckning

Tordmulen 3

Övriga byggnader

Garage/förrådsbyggnad. Bakom denna byggnad finns en av nuvarande ägares favoritplatser i trädgården. Här sitter man vindskyddat på höjden med bra utsikt över ån.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

50 878 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 26 200 kr
El: 12 116 kr
VA: 3 754 kr
Renhållning: 3 500 kr
Försäkring: 5 308 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 365 000 kr, varav byggnadsvärde 1 921 000 kr

Summa pantbrev

307 700 kr

Tomt

Areal: 855 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En alldeles underbar trädgård med åtomt där du äger tomten hela vägen ner till ån. En övre platå närmast huset med gräsmatta som skyddas naturligt av de inramande och grönskande trädgården som vuxit sig praktfull under de dryga 100 åren som passerat. Från den övre platån leder en trädgårdstrappa ner till en nedre yta nere vid ån. Här kan man anlägga sin egen brygga om man så önskar vilket många av de närliggande grannarna redan gjort.

I trädgården finns ett varierat utbud av växter och träd med många godsaker såsom Björnbär, krusbär, röda- och svartavinbär, plommonträd, körsbär och mycket mycket mer.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tillträde

Efter överenskommelse.

Övrigt

Det finns två kakelugnar som för tillfället har eldningsförbud. Lösningar finns för att få dem i bruk igen. Fråga fastighetsmäklaren för mer info.
Taket har omläggningsbehov i närtid.

Om området

Centrum Ängelholm

Ängelholm är en vacker småstad vid kusten av Skälderviken. Centrum av staden har ett stort utbud av shopping och restauranger på gågatan, fin natur, kultur och nöje. Rönne Å slingar sig genom centrum vilket erbjuder fina promenadstigar, kanotpaddling eller varför inte en tur med båten Laxen längs ån under sommaren.

Kommunikation

Här har man nära till stationen med både buss- och tågförbindelser. Ängelholm/Helsingborg airport finns inom ca 10 min bil

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad