Lagmansgatan 2

Bilder

 • Lagmansgatan 2 med garage med plats för två bilar på längden
 • Entré
 • Uteplats i trädgård med eftermiddag
 • Hall

Utgångspris

5 950 000 kr

Bevaka slutpriset

Lagmansgatan 2 , Ängavången , Ängelholm

I det mycket populära och mysiga området Ängavången, endast en kort promenad från Ängelholms centrum, finns möjligheten att bli ägare till ett nyuppfört och påkostat Haaks stenhus från 2006. En vacker och rejäl villa med vitputsad fasad som mer än väl uppfyller de estetiska kraven att passa in i de äldre genuina kvarteren på Ängavången men där denna villa sticker ut från mängden och erbjuder en modern insida med alla dagens behov av utrustning, kvalitet och bekvämlighet.

En lättskött och insynsskyddad trädgård i soligt sydvästläge. På uteplatsen når solens strålar från lunchtid och framåt sen kväll. Växthus och trädgårdsförråd. Fullisolerat garage med plats för två bilar på längden. Rakt igenom en fräsch och mycket trevlig fastighet som vårdats med varsam hand under de gångna 12 åren. Ett tillfälle för dig som funderar på att bygga nytt men istället kan få en lummig och prunkande trädgård i ett redan uppvuxet område direkt vid inflytt. Välkommen på visning!

185 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
185 kvm
Biarea:
53 kvm
Tomtarea:
964 kvm
Byggår:
2006
Driftskostnad:
3 657 kr/månad
Utgångspris:
5 950 000 kr

Mer information

Visningar

 • Lör 19 jan 10:30-11:30

  Boka här

  Onlinebokning via HusmanHagbergs hemsida!

 • Mån 21 jan 17:00-18:15

  Boka här

  Onlinebokning via HusmanHagbergs hemsida!

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

185 kvm

Biarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

I det stadsnära och mycket trevliga området Ängavången, en kortare promenad från stadens centrum och med Rönneå slingrandes runt hörnet, ligger villor uppradade med byggnadsår från tidigt 1900-tal. Med tiden har området utvecklats så äldre och nyare villor finns i blandad form och ålder.

Villan belägen på Lagmansgatan 2 är nyuppförd från 2006 på en fastighet där Sjöstrands bageri tidigare låg. En vacker och rejäl villa uppförd i regi av Haaks stenshus, med vitputsad fasad som mer än väl uppfyller de estetiska kraven att passa in i de äldre genuina kvarteren på Ängavången. Här får man det bästa från två världar med en rejäl villa i ett uppvuxet äldre område men som istället bjuder på en modern insida med alla dagens behov av utrustning, kvalitet och bekvämlighet. Här finns också en lättskött och insynsskyddad trädgård i soligt sydvästläge. På uteplatsen når solens strålar från lunchtid och framåt sen kväll. Växthus med isolerat golv gör att denna plats går att nyttja som en vinterträdgård. Fullisolerat garage med plats för två bilar på längden som mynnar ut i ett förråd. Rakt igenom en fräsch och mycket trevlig fastighet med tillhörande byggnader som vårdats med varsam hand under de gångna 12 åren.

Entréplan

Hall med klädavhängning och två garderober. Klinkergolv och ingång till badrum. Hallen löper vidare in i en inre hall med viss möbleringsmöjlighet och där trappan leder upp till det övre planet. OBS! Vinkylen som står i denna hall kommer medtagas av säljaren vid avflytt och ingår således ej i detta köp.

Badrum
Badrum i avskild del av huset med direktkontakt till entrén. Perfekt gästbadrum i ljusa fina färger. Helkaklat med grått golv och vita väggar. Vädringsfönster i två väderstreck. Utrustat med WC, tvättställskommod och dusch.

Tvättstuga
Med ingång från den inre hallen ligger tvättstugan med groventré med utgång mot gaveln. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin -16, mindre vägghängd torktumlare -14, torkskåp, fjärrvärmecentral, tvättho och diverse skåp. Klinkerlagt golv. Plats finns för att sätta in ännu fler skåp eller med bänkyta.

Kök
Till vänster från hallen ligger ett stort och härligt kök med inredning från Ballingslöv. Då takhöjden i huset är 2,70 så känns köket väldigt luftigt. Klinkerlagt golv även i köket för en praktiskt vardag. Påkostad köksinredning i form av ekluckor med vitpigment som kombineras med vitrinskåp och bänkskiva i granit. Plats för matbord intill ett stort fönster med extra höjd och djup fönsternisch placerat mot framsidan av huset. Köket är utrustat med spis med glaskeramik häll, spisfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Vitvarorna är i rostfritt stål från Husqvarna. Infälld skjutdörr mellan kök och vardagsrum.

Vardagsrum
Ett stort och härligt vardagsrum i vinkel med högt i tak (2,70m) med stora glasskjutdörrspartier ut mot den grönskande trädgården. Den inre vinkeln/delen har en lägre takhöjd med (2,50m), dubbla altandörrar. Ekparkettgolv. Ingång till sovrum 1.

Sovrum 1, entréplan
Ett stort sovrum i den yttre delen av entréplanet. Dubbla altandörrar in mot uteplatsen. Ekparkettgolv.

Övre plan

Allrum
Ett väldigt stort allrum med fyra fönster, två fönster i två olika väderstreck ger ett väldigt ljust och tilltalande rum. Braskamin. Här sitter luckan till vinden.

Sovrum 2
Ett stort sovrum med hel garderobsvägg med skjutdörrar. Fönster som vetter mot baksidan av huset. Ekparkettgolv.

Badrum
Ett väldigt stort badrum med fönster i två väderstreck. Badrummet är utrustat med WC, tvättställskommod i ek, hörnbadkar och duschhörna. Helkaklat med grå klinker och vita väggar. Elektrisk golvvärme. Väggfasta högtalare kommer lämnas kvar.

Litet extrarum
Ett litet extra rum som idag nyttjas som ett minibibliotek. Var planerad som en extra toalett på ursprungsritningen. Kanske nyttjar man det som nuvarande ägare, en extra klädkammare eller kanske ett arbetsrum? Ekparkettgolv och skjutdörr infälld i vägg. Stort fönster mot framsidan.

Sovrum 3, klädkammare
Också ett väl tilltaget sovrum med direktaccess till en större klädkammare med garderober och hängare. Ekparkettgolv i både dessa ytor.

Allmänt:
Vattenburen golvvärme på hela entréplanet med vattenburna radiatorer på övre plan. Elektriskt golvvärme i badrum på övre plan. Huset har extra tjocka väggar än vad man normalt bygger med =extra värmeisolering. Mekanisk frånluft styrs från tvättstugan. Centraldammsugare -18. Nytt larm från Sequritas-17.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med vinkel i 1-plan

Byggnadsår

2006

Uppvärmning

Fjärrvärme, braskamin

Ventilation

Mekanisk frånluft och självdrag

Energideklaration

Beställd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas isoler
Bjälklag: Lättbetong
Tak: Tegelpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Blåklinten 9

Övriga byggnader

Garage
Vidbyggt med huvudbyggnaden finns ett stort och härligt garage. Samma isolering i golv och tak som bostadsdelen men något tunnare väggar men tillräckligt tjocka för att hålla garaget vinterbonat. Förrådsdel mot bakre delen med dörr mot trädgården. I garaget sitter centraldammsugaren.

Växthus
Växthus med stenlagt "golv" och med isolering undertill för att kunna hålla växthuset frostfritt under vinterhalvåret. Ett härligt tillhåll för den med gröna fingrar. Varför inte duka långbord eller läsa en bok i din ensamhet i denna skyddade miljö?!

Trädgårdsförråd
Ett förråd för allt det där man behöver för trädgårdsskötsel. Plattsatt "golv", vägghyllor för mindre förvaring.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

43 893 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 13 448 kr
El: 16 272 kr
VA: 4 265 kr
Renhållning: 3 043 kr
Försäkring: 6 865 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Elförbrukning påverkas av att växthus och garage hålls varmt (5-10 grader) vintertid med hjälp av el-fläktar.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 905 000 kr, varav byggnadsvärde 3 064 000 kr

Tomt

Areal: 964 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En underbar hörntomt i bästa solläge. Omgärdad av blandad växtlighet. Större plattsatt uppfart på framsidan. Tomten ramas in fint med lägre murar med perennrabatter för enklare skötsel. I ena hörnet finns en mysig liten hörna dit morgonens strålar hittar för att avnjuta din sommarfrukost. Vid växthuset finns en annan skyddad hörna, med odlingslådor och mindre trädgårdsland.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

1 juli eller enl ök

Övrigt

OBS! Vinkylen kommer medtagas av säljaren vid avflytt och ingår således ej i detta köp.

Denna husmodell är ett resultat av en arkitettävling som Haaks Stenhus deltagit i. Arkitekt Mats Elgström.

Om området

Ängavången

Ängavången är en stadsdel nära Ängelholms centrum öster om Rönneå. I området finns ett villakvarter där de äldsta husen närmast Ängavångsbron, är patriciervillor i jugendstil, men det finns även en del bostadsrätter. Här har man gångavstånd till centrum med bl a ett stort utbud av butiker, restauranger, härlig natur och en omtyckt hembygdspark.

Kommunikation

Ängelholm/Helsingborgs flygplats inom ca 10 min bilväg med både inrikes- och internationella flyg. Nära till Ängelholms station med goda tåg- och buss kommunikationer. Stadsbuss nr 1 går genom området. Mer info se www.skanetrafiken.se.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte