Kallenbergsgatan 7B

Bilder

  • Såld!

Kallenbergsgatan 7B , Villan , Ängelholm

Nu finns en superfin 2:a på tredje våningen i den populära föreningen Ängelholmshus nr 2. Här finns en stor och fin inglasad balkong med eftermiddags- och kvällssolsläge. Genomgående renoverad med nytt modernt kök inkl vitvaror från 2016, nya golv och stambytt helkaklat badrum.

50 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 236 kr inkl värme, VA, kabel-tv och sophantering (fiber finns)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
19
Byggår:
1956
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50 kvm

Rumsbeskrivning

I den populära bostadsrättsföreningen Ängelholmshus nr 2 finns nu denna moderna och mycket snygga tvåa. Genomgående renoverad med nya golv och fräscha ytor i hela lägenheten. Dessutom totalrenoverades köket 2016 med en ny köksinredning i vitt utförande med stilsäkert svart kakel och inbyggnadsvitvaror i rostfritt stål. Badrummet renoverades i samband med föreningens stambyte 2003 och i denna lägenhet sattes den snyggaste färgkombinationen, vitt och grått, av de olika varianter som representeras i badrummen runt om i föreningens byggnader. Renoveringarna i lägenheten håller en röd tråd där golven går i grå toner som matchas snyggt med vita väggar med svarta inslag i kakel och andra detaljer.

Bäst av allt är den stora inglasade balkongen som både ger den där känslan av ett extrarum och förlänger utesäsongen avsevärt både under vår och höst. Balkongen vetter mot väster så här skiner solen hela eftermiddagen och kvällen där man kan fästa ögonen på trädgården nedanför. Framför denna lägenhet finns ett större träd som också hjälper till att minimera insyn från närliggande grannar. På föreningens grönområde framför huset finns uteplatser att nyttja.

Det här är en lägenhet som passar en ensamstående eller ett par- yngre som medelålders. Då lägenheten ligger på tredje våningen får man en skön vy och utsikt och här uppe bor man tryggt utan insyn från gatunivå.

Hall
In stiger vi i den ljusa hallen där vi direkt till vänster från hallen har det moderna renoverade köket från 2016 med inbyggnadsvitvaror i rostfritt stål. Köket är utrustat med inbyggd ugn och mikro i högskåp, häll, fläkt (kolfilter) och integrerad diskmaskin. Köket har gott om plats där ett matbord för minst fyra personer får plats. Mörkgrått/svart klickgolv laminat som liknar ett klinkergolv. Lättstädad och tåligt. Samma golv ligger in i köket.

Sovrum
Från hallen går vi vidare in till lägenheten där vi hittar det ljusa sovrummet in till vänster med två inbyggda garderober. Mörkgrått laminatgolv med träimitation.

Badrum
Från hallen som ligger centralt i lägenheten hittar vi badrummet rakt fram. Utrustad med tvättställ, WC, handdukstork och duschplats med skjutdörrar som löper hela rummets djup. Kakel och klinker. Badrummet stamrenoverades av föreningen 2003.

Vardagsrum, balkong
Står man i hallen och istället svänger till höger kommer vi in i det mysiga vardagsrummet med bra ljusinsläpp från den stora inglasade balkongen som rummet mynnar ut till. Ljusa väggar med grått laminatgolv med träimitation. Mycket snyggt. Balkongen som föreningen byggde om och förstorade samt inglasade 2009/2010 skapar ett extrarum till lägenheten. I denna lägenhet har man dessutom byggt ett trallgolv i ljust träslag vilket gör golvet både varmare och ger en mer ombonad känsla. Fin och rofylld utsikt över föreningens grönområde nedanför. Större träd på gården ger ett mer privat balkongliv där insyn minimeras.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 236 kr inkl värme, VA, kabel-tv och sophantering (fiber finns)

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,00878%

Andel av årsavgiften

0,96%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Efter överenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadsrättslägenhet

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme, solceller

Energideklaration

Utförd.

Byggnadssätt

Fönster: Isolerglasfönster

Fastighetsbeteckning

Gullvivan 3

Övrigt

Stor inglasad balkong i västerläge

Förening

Namn

Brf Ängelholmshus nr 2

Om föreningen

Föreningen omfattar 4 byggnader med 96 lägenheter, 1 bostadsrättslokal samt 7 lokaler med hyresrätt. Fastighetens adress är Kallenbergsgatan 1, 3, 5 och 7.

Det finns 11 st 1:or, 63 st 2:or och 22 st 3:or. Till föreningen finns 44 st parkeringsplatser, 70 kr/mån och 20 st garage. Separat kösystem.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift och en pantsättningsavgift. Köparen

Antal lägenheter

96

Antal lokaler i föreningen

8

TV och Bredband

Bredband via fiberoptik vilket bostadsrättsinnehavaren själv via Bjäre Kraft väljer bredbandsleverantör och sedan bekostar.

Parkering

Separat kö till parkeringsplatser och garage. Kostnad för parkeringsplats är 70kr/månad.

Renoveringar

2003 - Stambyte och badrumsrenovering
2003 - Byte till säkerhetsdörrar
2006 - Elsanering
2007 - Utbyte av samtliga värmeväxlare
2009-2010 - Ombyggnad balkonger med inglasning
2011 - Fiberkabel installerad
2012-2013 Utemiljö
2014 - Installation av tvättmaskiner
2014 - Markytor
2015 - Tak, rengöring
2016 - Låssystem till entrédörrar mm
2016 - OVK
2018 - Plåtning av vindskivebrädor
2018 - Hörplåtning av utstick gavlar

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Om området

Villan

Villan är ett prisvärt område i ytterkant av Ängelholms centrum som till största del består av bostadsrätter. Nära till gågatan med stort utbud av shopping, restauranger och nöjen. Rönne Å slingar sig genom centrum vilket erbjuder fina promenadstigar, kanotpaddling eller varför inte en tur med båten Laxen längs ån under sommaren. Man har gång- och cykelavstånd till centrum och den långa sandstranden i Skälderviken.

Kommunikation

Här har man nära till stationen med både buss- och tågförbindelser. Ängelholm/Helsingborg Airport finns inom ca 10 min bilväg.

Närservice

Här finns pizzeria, konditori, frisör, matbutik, solarie, Thai restaurang m.m.

Karta

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad