Tåstarps Byaväg 85

Bilder

  • Såld!

Tåstarps Byaväg 85 , Tåstarp , Ängelholm

Balsam för själen - det är svårt att med andra ord beskriva denna bostads läge! Detta är definitivt ett unikt tillfälle som sällan kommer igen att förvärva en riktigt sjönära fastighet! En välskött bostad med upp till tre sovrum i en plan, stora sociala ytor och flera uteplatser! Här finns dessutom ett gästhus som kan erbjuda självhushåll och har en egen uteplats mot sjön! Tomten går längs sjön och man har medvetet tillåtit en del växtlighet för att skapa en avdelad känsla mellan gästhus och bostad. Utöver detta finns det ett fint dubbelgarage, fiskebod och förråd.

148 kvm, 3 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
148 kvm
Biarea:
64 kvm
Tomtarea:
1 752 kvm
Byggår:
1956
Driftskostnad:
2 945 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

148 kvm

Biarea

64 kvm

Rumsbeskrivning

Vem drömmer inte om en bostad med ett läge likt denna? Nu finns en unik chans att drömmen får slå in! Tveka inte - boka in er på visning på denna pärla!

Vi stiger in i en hall med plats för avhängning, här finns ett äldre badrum med dusch, toalett, tvättställ samt handdukstork. Redan innanför hallen skymtar magin! Stora fönsterpartier från golv till tak släpper in såväl ljus som vackra vyer från trädgården och glimtar av sjön! Vi stiger alltså in husets hjärta - vardagsrummet. Ett stort rum där det finns gott om plats för både matsalsdel och samvaroytor. En eldstad är ganska centralt placerad och ger förutom trevnad ett tillskott till uppvärmningen. Viker vi av åt höger passerar vi några större fönsterpartier som vätter ut mot en stensatt uteplats som har skydd från bostaden om vinden ligger på. Här finns även ett sovrum samt ett förråd/klädkammare. Vidare når vi köket och här slås vi på riktigt över bostadens makalösa läge vid sjön! Det stora fönstret blir som en tavla som ändrar motiv beroende väder och årstid! Om vardagsrummet är hjärtat hittar vi själen här! Själva köket är ett äldre kök utrustat med kyl, frys, ugn, diskmaskin samt spis och fläkt. Det finns gott om plats för en matsplats och dessutom en allrumsdel som enkelt kan ovandlas till ytterligare ett sovrum om behovet finns.
Från köket når vi en mindre överbygd uteplats där man kan sitta och blicka över vattnet och ladda själen i rofylld miljö. Utanför, vid en liten brygga kan man lägga till en mindre roddbåt. Blickar vi bort i trädgården skymtar vid gästhuset som delvis skärmas av med buskar och träd.
Från köket når vi även den vindskyddade stensatta uteplatsen mellan husets två vinklar, här finns även en nedgång till källaren.
Från vardagsrummet, till vänster om eldstaden finns utgång till en vinterträdgård, med stora fönsterpartier från golv till tak och ett skjutparti kan öppnas upp mot trädgården är även detta en plats för avkoppling. Här finns också en eldstad för värme och mys under den mörkare tiden på året. 2006 byggdes huset till senast - då utökade man med ett stort sovrum som nås härifrån. Sovrummet har dessutom ett eget större badrum, i båda rummen ligger ett klinker på golvet och det finns förvaring i form av garderober med skjutdörrar.

Källaren kan nås från såväl utsidan som från köket. Tar vi sistnämnda vägen ner kommer vi till ett stort rum, ett rum som kan fungera som ett svalt sovrum, allrum eller hobbyrum. Här ligger klinker på golvet som även fortsätter vidare till tvättstuga och groventré. Utöver dessa utrymmen finns även ett större förråd.

Gästhus
På fastigheten - längs sjösidan - finns ett litet gästhus, man stiger in via en stensatt uteplats vid sjön. Med tak ochh skydd för vinden sitter man gärna hör ute och intar middagen en vacker stillsam miljö. Vi stiger in i ett rymligt rum med köksinredning längst in, det finns en äldre kombinerad kyl/frys, ett par kokplattor samt vask. Ett matbordsmöblemang får utan problem plats här. Viker vi av åt höger når vi ett härligt allrum/sovrum med stora skjutpartier från golv till tak med sjön utanför. I anslutning till gästhuset finns en mulltoa samt ett större förråd, båda med klinker på golvet, dessa rum skulle med fördel kunna göras om till ett stort badrum!

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1956 tillbyggt 2006

Uppvärmning

Kombipanna, går på el idag, luft/luft värmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd.

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare/platta på mark
Stomme: Betong
Fasad: Tegel
Fönster: kopplade/isoler
Bjälklag: Gjutet valv
Tak: Tegelpannor

Övrigt

Här finns flertalet uteplatser att tillgå! Med utgång från köket finns en mindre uteplats med tak och endast ett par meter från sjön - det är sannolikt den mest nyttjade. Tänker er själv att sitta med kaffet och blicka ut över sjön och lyssna till fåglarna.
Med skydd från tre håll av bostaden finns ytterligare en plats - perfekt om det behövs lä från vinden.

I anslutning till gästhuset finns ytterligare en magisk uteplats med tak och vindskydd - även här direkt vid sjön!

Fastighetsbeteckning

Tåstarp 2:18

Övriga byggnader

Gästhus med allrum samt matrum/kök. Här finns även mulltoa samt ett förråd. För en mer permanent lösning kan man nyttja ytorna av mulltoa samt förråd och inreda ett stort badrum.
Dubbelgarage samt bod med förvaring samt utrymme för fiskaren att rensa sin nyfångade fisk här.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 349 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 28 763 kr
VA: 2 701 kr
Renhållning: 3 725 kr
Sotning: 160 kr

Kommentar

Uppvärmningskostnaden ligger inkluderad i elförbrukningen. Sotning sker var 3:e år. Brandskyddskontroll sker var 6:eår, kostnaden är 800kr. Uppgifter om kostnad för försäkring saknas.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 013 000 kr, varav byggnadsvärde 1 150 000 kr

Summa pantbrev

340 000 kr

Tomt

Areal: 1 752 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En stor härlig tomt med ett helt fantastiskt läge! Här finns gott om plats för lek och avkoppling utan att det ena inverkar på det andra. Tomten som hägnas in av häckar består av, förutom gott om gräsytor, rhododendron, blodbok och fruktträd såsom äppel- plommon- och päronträd!

Vatten/avlopp

Enskilt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Vattentäkt mm, 11-IM5-68/154
Förmån, Avtalsservitut: Avloppsbrunn mm, 11-IM5-68/155
Äldre servitut - behöver förnyas senast under utgången av 2018 för att de ska finnas kvar, se förnyelselagen på lantmäteriets hemsida www.lantmateriet.se

Övrigt

Vinterträdgård byggdes för ca 15 år sedan.
Vattenburen golvvärme i senast tillbyggda delen (sovrum och badrum).

Rördragning finns förberett för att kunna installera en luft/vatten värmepump.

Om området

Tåstarp

Tåstarp är liten by mitt emellan Munka Ljungby och Hjärnarp. Ett lantligt läge med allt man kan önska sig i närservice inom 10 minuters bilväg. Mellan Tåstarp och Gånarp finns ett nyuppfört ridhus och i området finns fina ridstigar. Förskolor och skolor finns både i Munka Ljungby som i Hjärnarp där också matvarubutiker finns. Endast 10-15 minuter bilväg till Ängelholms centrum.

Kommunikation

Busslinje 507 går mellan Ängelholm och Hjärnarp 1-2 ggr/tim vardagar. Mer info se: http://www.skanetrafiken.se/P4W/Regionbuss/101212111210/Regionbuss507101212111210.pdf

Karta

Hör av dig till Eva Holmberg för mer information!

Eva Holmberg

Eva Holmberg

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668077

eva.holmberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad