Tåstarps backaväg 2

Bilder

  • Såld!

Tåstarps backaväg 2 , Tåstarp , Ängelholm

Äntligen är det dags för marknadsföring av denna lantliga idyll med anor från tidigt 1900-tal. Ett stort teglat boningshus med många vackra detaljer bevarade så som plankgolv, högt i tak, rum i fil, charmiga fönster och snickarglädje. Ljust och luftigt med 4-5 sovrum och bra ytor för både samvaro och förvaring. Stor tomt om dryga 7000 kvm med en magiskt vacker trädgård inbäddad i frodig grönska. Sidobyggnader om 271 kvm med goda verksamhetsmöjligheter. Glasveranda, stor uteplats med trädäck. Varmt välkommen att anmäla dig till visning redan idag. Du bokar dig enklast själv online via vår hemsida! Ingen förhandsvisning kommer hållas.

168 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
168 kvm
Biarea:
94 kvm
Tomtarea:
7 063 kvm
Byggår:
1913
Driftskostnad:
4 076 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 sovrum

Boarea

168 kvm

Biarea

94 kvm

Rumsbeskrivning

I den lantliga lilla byn Tåstarp, belägen mellan Munka-Ljungby och Hjärnarp strax utanför Ängelholms tätort, ligger en fastighet med adress Tåstarps backaväg 2 som nu ska byta ägare. Dessa omgivningar, med anor från tidig medeltid, håller på mycket spännande historia och med en bebyggelse från synnerligen tidiga år. Vad historien förtäljer så var det smeden Anton Nilsson med sin fru Alfrida som lät uppföra bostadshuset på denna fastighet år 1913. Om smedjan, belägen i grannbyggnaden, redan fanns då förtäljer inte historien. Men att det bedrivits smedjeverksamhet i sidobyggnaden under lång tid, kan vi lätt förstå där det svarta svedda taken och väggarna sätter avtryck från svunna tider. Smedjan är fortfarande i sin forna form där man bevarat de gamla arbetsredskapen, små som stora, som också kommer få följa med fastigheten med nästa ägare.

Nuvarande ägare har varit bosatta på adressen under de senaste 25 åren och är nu redo att låta arvet gå vidare till nästa lyckliga ägare. Det här är fastigheten för den som söker en bostad på landet med vacker arkitektur, idylliska omgivningar i form av öppna fält med milsvida vyer. Där närheten till skog och natur finns i det direkta närområdet och där bostaden ligger avskilt och håller på extra ytor både vad gäller bostad, sidobyggnader och tomtareal men där också smidigheten med närhet till tätorter såsom Munka-Ljungby, Hjärnarp och Ängelholm uppskattas.

Här finns ett vackert bostadshus utsmyckat med tegel i olika färger och formationer, snickarglädje och ett halvvalmat tak. Där nuvarande ägare har varit noga att bevara stilen på huset i takt med att renoveringarna har fått utföras. Taket, som tidigare var ett eternittak, lades om 2011 och ersattes med tvåkupiga betongpannor då också takfönster byttes ut. 2005 öppnades ett sk blindfönster på gaveln och blev utgången till den rofyllda altanen som ligger inbäddad i frodig grönska med klätterväxter, höga buskar och träd och som ansluter naturligt till den oerhört mysiga och privata trädgården. Det vattenburna värmesystemet förbättrades 2013 med en ny modern pelletspanna med elpatron. För ca 10 år sedan byttes köksinredningen ut till ett kök med bättre prestanda men där bla den äldre vedspisen fått stå kvar som ett minne av förgången tid. Det helkaklade badrummet på det övre planet byggdes om från grunden under sent 90-tal. Verandan på gaveln, var ursprungligen husets entré, har byggts om och renoverats. Den nuvarande entrén till bostaden är belägen längs husets långsida via en mindre utbyggnad i träkonstruktion.

Många rum, där vi idag har tre sovrum och badrum på det övre planet och på entréplanet finns hall, kök, matsal med utgång till uteplats, arbetsrum/bibliotek, vardagsrum, veranda, ett stort sovrum samt en toalett. I uthusen finns den gamla smedjan med diverse förrådsutrymmen och vindsloft, ett större utrymme där det tidigare bedrivits bilverkstad med extra takhöjd och gott om plats för den verkstadsintresserade. Vidare in finns en sammanbyggd länga och här finns diverse förrådsutrymmen och ett större rum med många fönster som fördelaktigt skulle kunna inredas som gästavdelning, festlokal eller kanske hemmakontor? I dessa utrymmen finns alla möjligheter att skapa och utforma till vad just din familj behöver. Den stora prunkande trädgården som under många år fått frodas och lumma till sig, gör denna fastighet fulländad. I trädgården finns bland annat ett persikoträd som ger massor med frukt, klätterväxter i många olika former, doftande syrener, en gigantisk honungsros med den ljuvligaste aromen och mycket mycket mer som du istället får upptäcka och uppleva i verkligheten när vi ses på visning.

Blir du nyfiken på mer? Ja glöm då inte att boka dig till visning, då den här fastigheten vill du verkligen inte missa. Välkommen!

Entréplan

Hall
Utbyggd del av huset med ca 6 kvm med plastmatta, vita väggar som kombineras med en blommig fondvägg. Här finns nedgången till källarplanet.

Kök
Kök som renoverades under 2008 men där mer eller mindre samtliga vitvaror är utbytta på senare tid. Härliga arbetsytor med utsikt över den rofyllda trädgården. Här finns en gammal vedspis bevarad men som just nu inte är eldningsbar. Köket är utrustat med ett ek-kök från Ikea med fullstor kyl (Siemens 2016 med 5 års garanti), inbyggnadsmikro (Siemens 2016 med 5 års garanti), inbyggnadsugn (Electrolux 2008), spishäll (Cylinda 2016 med 5 års garanti), spisfläkt och diskmaskin (Bosch 2016 med 5 års garanti). Extra kyl och frys finns i källarplanet (årtal okänt). Ny köksblandare (FMM 2016). Nytt Linoleumgolv i schackrutigt mönster från 2008.

Matsal
Vidare in från köket ligger en ljus och härlig matsal med altandörr som leder ut till den otroligt härliga och rofyllda uteplatsen. Uteplatsen är nuvarande ägares absoluta favoritplats där det totala lugnet infinner sig om kvällarna då endast fågelkvittret från omgivningarna gör sig hörda. I matsalen ligger ett plankgolv som kombineras med tapeter som matchar huset stil och charm.

Kontor
Längs långsidan på baksidan av huset ligger ett stort genomgångsrum med samma plankgolv som i matsalen. Ett perfekt extrarum för kontor eller kanske ett bibliotek.

Vardagsrum
I hörnet mot baksidan av huset ligger vardagsrummet, även detta rum med samma charmiga plankgolv. Här står en Contura-kamin som installerades 2011. Rummet mynnar ut i en genomgångshall som angränsar till veranda, sovrum, toalett och där också trappan till det övre planet går upp. I hallen ligger en nyare mörk linoleummatta.

Veranda
I änden av huset ligger en veranda där ursprungligen huvudentrén till bostaden låg. Klinkergolv och fönster runt om rummet med altandörr till trädgården. Fantastiskt vackra pardörrar avgränsar mellan verandan och hallen innanför. Klinkergolv. Pärlspontpanel på väggar och i tak.

Sovrum
Tillbaka in i hallen, i motsatt riktning, ligger ett stort sovrum med ingång även från entréhallen. Rymligt rum med plats för garderober och annan möblering. Stort fönster som vetter in mot innergården. Även här det charmiga plankgolvet. Strax utanför rummet, under trappan till det övre planet, finns en liten toalett med WC och tvättställ.

Övre plan

En våning upp möter man först ett större genomgångsrum med möbleringsmöjligheter. Panelklätt tak och väggar. Plankgolv. Massor med förvaring i stödbensvinden.

Sovrum 1 övre plan
Till höger ligger ett större sovrum i vinkel. I den innersta delen passar det utmärkt att ha en liten sovalkov, perfekt anpassat för en säng. Dock har nuvarande tjej möblerat rummet på annat sätt idag. Plankgolv och charmig fönstersättning med ett litet vädringsfönster jämte det stora fönstret. Större förvaringsutrymme i stödbensvinden.

Sovrum 2 övre plan
På mitten och baksidan av huset, där den stora takkupan är belägen, finns det största sovrummet på detta vångingsplan. Otroligt ljust och rymligt med plats med både dubbelsäng och övrig möblering. Plankgolv och vitmålat paneltak. Hel garderobsvägg. Här har man den mest hänförande utsikten över de milsvida fälten utanför.

Badrum
Nästa rum i ordningen är badrummet som totalrenoverades 1998. Ett badrum utrustat med WC, tvättställ och dusch. Klinkergolv och klinkersockel, helkaklat i dusch. Övriga väggar sitter målad väv. Sött litet vädringsfönster finns. Här sitter vindsluckan.

Sovrum 3 övre plan
Längst in mot den andra gaveln ligger det sista sovrummet. Det minsta av huset fyra sovrum, med spännande form med en perfekt sovhörna. Även detta rum har det lilla vädringsfönstret bredvid det stora fönstret och som sätter den där lantliga och hemtrevliga känslan.

Källarplan
Med nedgång antingen via hallen vid entrén eller från utsidan når man källaren. En "orörd" källare med alla möjligheter att kunna inredas och nyttjas på annat sätt än bara förvaringsytor. Här finns ett äldre badrum med fint gammalt tegelgolv. Kanske inreder man en alldeles egen vinkällare i någon del av källaren?! Tvättstuga med tvättmaskin (Bosch 2015) och torktumlare (Electrohelios 2008)
Längst in finns ett pannrum där den nyare pelletspannan står med bra ytor för förvaring av pellets.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1913

Uppvärmning

Pelletspanna, kamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 maj 2018
Energiklass: G
Energiprestanda: 191 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Grundmur: Gråsten
Stomme: Tegel
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas, 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:

-Renovering av veranda -93. (Fönster med isolerglas. Revs mer eller mindre, enbart några av takstolarna behölls. Nya takstolar tillverkades efter gamla profiler.)
-Renovering av badrum på det övre planet -98
-Öppning av fönster till altandörr samt byggnation av uteplats -05
-Renovering av tvättstuga -05 (Viebkes bygg utförde arbetet då nytt avlopp drogs, nytt fönster sattes in, nytt betonggolv. Höganäsklinker, nya vattenledningar och ny golvbrunn. Nya stammar av plast)
-Delvis nya 6-luftsfönster med isolerglas i matsal, kontor och vardagsrum, via Jönssons snickerier -03.
-Ny ytterdörr -07
-Ny köksinredning från Ikea -08 (Många nya maskiner är utbytta efter det och står preciserat i rumsbeskrivningen)
-Takbyte från eternittak till tvåkupiga betongpannor. I samband med takomläggning byttes dålig råspont och ny papp, läkt och pannor. -11 (eternittaket är borttaget)
-Nytt takfönster -11
-Nytt trä vid takfot och en delar av snickarglädjen på gavlarna är utbytt (vissa snickerier är endast målat en gång) -11
-Nya plåtar på vindskivor och runt skorstenar -11
-Nya hängrännor och stuprör -11
-Installation av kamin samt isolering och renovering av skorstenen invändigt -11 (Ny pipa in i skorstenen och är isolerad med värmeculit. Kaminen har en egen rostfri pipa, också den isolerad.)
-De små vädringsfönstren på det övre planet fick nya isolerglas -11
-Ny pelletspanna med elpatroner från Aritherm -13
-Delvis nya fönster
-Renovering av veranda

Fastighetsbeteckning

Tåstarp 2:22

Övriga byggnader

Stora uthus/sidobyggnader totalt på 271 kvm. Här finns den gamla smedjan, med ett yttre förrådsrum. Bilverkstad med extra takhöjd och plats för 2-3 bilar. Vidare in finns tre förrådsrum. Längst ut i den röda längan med fönster åt båda hållen finns ett större rum som fördelaktigt kan nyttjas som gästrum under sommartid, festlokal, hobbyrum eller kanske ditt hemmakontor om du bedriver egen verksamhet? Uthusbyggnaderna är sparsamt renoverade på senare tid men där man lät byta ut en hel del panel mellan åren -93-95.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

48 912 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 16 000 kr
El: 18 592 kr
VA: 4 900 kr
Renhållning: 2 020 kr
Sotning: 600 kr
Försäkring: 6 800 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Säljarna har en keramikverkstad med en årsförbrukning på 6000 kWh/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 156 000 kr, varav byggnadsvärde 786 000 kr

Summa pantbrev

1 067 000 kr

Tomt

Areal: 7 063 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Stor lummig trädgårdstomt med många "rum" i trädgården. Utanför den närmaste delen av byggnaderna fortsätter tomten ut i en mer tätbevuxen del, totalt 7063 kvm. I trädgården finns allt för den trädgårdsintresserade med prydnadsbuskar och träd som kombineras med frukträd, bärbuskar, rabarber och mycket mycket mer. Väldoftande syréner och en stor honungsros. Här finns till och med ett stort persikoträd som ger rikligt med frukt varje år.

Större innergård med plats för många bilar. Man kan köra in på tomten från två håll genom att runda den röda längan.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Enskilt avlopp. Trekammarbrunn med infiltrationsbädd. Ca 25 år.

Tillträde

enligt överenskommelse

Övrigt

Larm ingår. Verisure där abonnemang går att ta över.

Om området

Tåstarp

Tåstarp är liten by mitt emellan Munka Ljungby och Hjärnarp. Ett lantligt läge med allt man kan önska sig i närservice inom 10 minuters bilväg. Mellan Tåstarp och Gånarp finns ett nyuppfört ridhus och i området finns fina ridstigar. Förskolor och skolor finns både i Munka Ljungby som i Hjärnarp där också matvarubutiker finns. Endast 10-15 minuter bilväg till Ängelholms centrum.

Kommunikation

Busslinje 507 går mellan Ängelholm och Hjärnarp 1-2 ggr/tim vardagar. Mer info se: http://www.skanetrafiken.se/P4W/Regionbuss/101212111210/Regionbuss507101212111210.pdf

Karta

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad