Vikingagatan 6

Bilder

  • Såld!

Vikingagatan 6 , Kungsgården , Ängelholm

Varmt välkomna till Vikingagatan 6-Ljus familjevilla som löpande renoverats sedan 2012 med nytt tak, kök och badrum. Interiören har en stilfull röd tråd med genomtänkta och sobra materialval. Entréplan erbjuder tre sovrum samt stora sociala ytor. Källaren är fräsch med sovrum, större gillestuga och renoverad relaxavdelning med både badkar och dusch! Uppväxt trädgård med stensatt uteplats, trädäck och vinterträdgård i söderläge. Både skola, förskola och vårdcentral finner ni en kort nästintill bilfri promenad bort. Låter det inte perfekt? Varmt välkomna att hitta hem!

111 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
111 kvm
Biarea:
92 kvm
Tomtarea:
822 kvm
Byggår:
1965
Driftskostnad:
3 450 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

111 kvm

Biarea

92 kvm

Rumsbeskrivning

Vikingagatan 6-På populära Kungsgården finner vi denna gedigna enplansvilla med källare. Villan byggd 1965 har fullt med 60-talets charmiga arkitektur så som burspråk och stora rektangulära fönster där ljuset kan flöda in. Löpande renoverats sedan 2012 med nytt tak, kök, badrum och nya ytskikt. Entréplanet har till stor del nylagd ekparkett som snyggt smälter samman med matsalens vackert bevarande stavparkett av ek. Entréplanet har en privat del med tre sovrum samt badrum och en social del med kök, matsal och vardagsrum i fil med delvis öppen planlösning. Från vardagsrummet når man vinterträdgården med vacker Cumarutrall. Fräsch källare som erbjuder stor relaxavdelning, gillestuga, gästtoalett, tvättstuga samt sovrum. Från vinterträdgården når vi genom stora glasskjutdörrar trädäcket i soligt söderläge. Stensatt uteplats med morgonsol erbjuder även denna uppväxta trädgård. Trädgården omgärdas av hög tujahäck. Övriga attribut i trädgården är liten damm, odlingslådor, biluppställningsplats, flertalet bärbuskar och stora vackra rhododendron.

Entré
Vi kliver in på ett klassiskt Höganäs klinker. Entrén mynnar ut i en inre hall med ekparkett. Vid entrén finner vi trappan ner till källaren. Från hallen är det ingång till sovrum och badrum till vänster, rakt fram matsal och till höger kök. I hallen finns en klädkammare.

Kök
Gediget kök i vitt ifrån Haga köket. Ytskikten renoverades samt ett nytt kök sattes in 2014. Utrustat med uteluft ventilerat skafferi, spishäll, diskmaskin, spisfläkt, kombinerad kyl/frys samt stapel med ugn och mikro. Ekparkett, sobert målade väggar och infälld belysning. Härligt ljusinsläpp ifrån det tidstypiska burspråket vid matplatsen.

Matsal/Vardagsrum/Vinterträdgård
Ljusa rum i fil med mycket ljusinsläpp ifrån stora rektangulära fönster. Vardagsrummet samt vinterträdgården är tillbyggda på 70-talet och ligger två trappsteg ned ifrån matsalen. Vardagsrum med ljus högblank klinker och vinterträdgården har Cumarutrall. Vinterträdgården värms upp av en egen luft/luftvärmepump. Trädäcket även det i Cumarutrall ligger i söderläge och det når vi via stora skjutpartier av glas.

Badrum
Snyggt helkaklat med svart klinker och vitt kakel. Dusch med duschdörrar, högskåp, tvättställ, spegelskåp samt spegel med belysning, handdukstork toalett och vädringsfönster.

Sovrum 1
Sovrum med fönster i svalt norrläge. En platsbyggd garderob.

Sovrum 2
Sovrum med fönster in mot vinterträdgården. Det största av de fyra sovrummen. Fyra stycken platsbyggda garderober. Varma sommarkvällar kan man använda ac:en på luft/luftvärmepumpen alt öppna skjutpartiet i vinterträdgården för att få in svalka i sovrummet.

Sovrum 3
Sovrum med tre platsbyggda garderober och fönster ut mot vinterträdgården.

Källarplan
Vi tar trappan ner och mötts av en fräsch källare. Ljus klinker på golvet. Från hallen når vi en matkällare, ett sovrum, gillestuga, relaxavdelning, tvättstuga och gästtoalett. Gästtoaletten med svart klinker och vitmålade väggar.

Sovrum 4
Målade väggar samt målat betonggolv. Används idag som gästrum.

Gillestuga
Klassisk gillestuga med trägolv och träpanel. För den som har behovet kan gillestugan göras om till fler sovrum.

Relaxavdelning
Stort härligt avslappnande rum med ljus klinker och både badkar och dusch. Genom en glasdörr når vi trädgården.

Tvättstuga/Pannrum
Tvättstuga med målat betonggolv och ingång till pannrum som idag används som torkrum. I pannrummet finner vi fjärrvärmepannan. I tvättstugan finns vask, tvättmaskin (-12) och en extra kombinerad kyl/frys.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1965

Uppvärmning

Fjärrvärme & luft-luft värmepump till vinterträdgården

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 april 2012
Energiprestanda: 117 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare, betongplatta
Stomme: Lättbetong
Fasad: Tegel
Fönster: Kopplade 2-glas, 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor/Papp
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Fjärdingsmannen 3

Övriga byggnader

Vidbyggt äldre garage som idag används som förråd. Tillbyggt på 70-talet. För den som vill utöka sin boyta kan förslagsvis förrådet göras om.

Renoveringar- Renoveringarna är utförda av fackman

2012-Lagt om taket med ny rå spont, papp, läkt och betongpannor
2012-Nytt papptak över vardagsrum och vinterträdgård. Samt nya takfönster,
2012-Ekparkett på stor del av entréplan
2012/13-Badrum entréplan
2013-Gästtolaett
2013-Relaxavdelning
2013-Klinker källare
2014-Kök
2014-Vardagsrum/Vinterträdgård/Trädäck
2014-Luft/luftvärmepump till vinterträdgården
2017-Fiber

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

41 407 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 32 000 kr
El: 4 592 kr
VA: 2 115 kr
Renhållning: 2 700 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Nuvarande ägare har en son med speciella behov som duschar och badar ofta och länge. Kostnad för försäkring tillkommer. Nuvarande ägare betalar 5 914 kr/året.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 754 000 kr, varav byggnadsvärde 1 119 000 kr

Summa pantbrev

1 875 000 kr

Tomt

Areal: 822 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

enligt överenskommelse

Om området

Kungsgården

Kungsgården är ett centralt och populärt område som lämpar sig både till äldre och yngre familjer. Här finns det mesta att önska, nämligen bra kommunikationer, cykelvägar, skolor och förskolor samt närhet till Brännborns centrum med bla stora livsmedelsbutiker.

Kommunikation

Stadsbuss nr 1 går i området ca 2ggr/timmen dagtid och vardagar. se http://www.skanetrafiken.se/P4W/Stadsbuss/121209131214/StadsbussAngelholm1121209131214.pdf
Endast 5-10 minuters bilväg till Ängelholms/Helsingborgs flygplats.

Närservice

Gång- och cykelavstånd till Centrum, Ängelholms Hembygdspark med tillhörande strövområden och Brännborn centrum med bland annat Ica Maxi och Willys. Intersport, Matz skor, Home, Apoteket, Linnea & Basilika, Leksaksmagasinet, ÖoB, Blomsterlandet, NP Nilssons, Sko Kanonen och många fler.

Karta

Hör av dig till Anna Berg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad