Vaktgatan 30

Bilder

  • Såld!
  • Vaktgatan 30
  • Severingsgång med bevarade skåp. Vy mot hall och kök
  • Välkommen in till denna vackra pärla!
  • En 20-tals drömvåning!

Vaktgatan 30 , Centrum , Ängelholm

En trappa upp i den vackra byggnaden från 1928, belägen centralt på Vaktgatan 30, ligger denna fantastiska våning på närmare 100 härliga, charmiga och samtidigt pampiga kvadratmeter. En sådan där bostadsrätt som är både svår att finna och till antalet få. Här finns attribut såsom högt i tak, spröjsade fönster, bevarade och omhändertagna plankgolv, vackra dörrar och beslag, serveringsgång och mycket mycket mer. Förutom en rad charmiga detaljer finns också ett nyrenoverat kök från 2016 i ett stilrätt utförande samt ett fräscht helkaklat badrum. Gemensam innergård med utemöbler och grillplats -en undangömd oas mellan husen dit solens strålar hittar hela eftermiddagen och kvällen. En riktig pärla som du inte får missa! Varmt välkommen på visning!

92 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 869 kr inkl. värme, VA och kabel-Tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
92 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
2002
Byggår:
1928
Driftskostnad:
366 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

92 kvm

Rumsbeskrivning

Med centralt läge i en av Ängelholms äldre fastigheter och kvarter finns en mindre bostadsrättsförening vid namn Brf Hägern. En mysig och genuin liten förening med endast sju bostadsrätter med härlig grannsämja och låga avgifter. Tillsammans disponerar man en rogivande innergård med utemöbler och grillplats inbäddad i mysig grönska där man också kan finna egenodlade jordgubbar, örter, äpplen och annat gott. Till denna undangömda lilla innergård hittar solens strålar hela eftermiddagen och kvällen under årets varma månader.

Med några raska steg är man uppe för den enda trappa som krävs för att nå entrén med de vackra dubbeldörrarna väl bevarade från tiden när denna byggnad uppfördes. Det begränsade utbudet av denna typ av bostad i vår lilla stad Ängelholm gör det kanske ännu mer speciellt att få uppleva en lägenhet som denna. Intryck som framkallar känslor av att "känna sig som hemma", värme, genuinitet och trygghet, sådant som är svårt att sätta fingret på. Viktiga detaljer att bejaka i sitt val av bostad, medvetet eller omedvetet.

En charmig och äldre bostad med faciliteter som väl möter 2000-talets krav ur ett rent praktiskt och bekvämlighetsmässigt perspektiv. Charmiga detaljer såsom plankgolv, vackra dörrar -både enkla såväl pardörrar, snygga beslag, söta små skrubbar, högt i tak, två sällskapsrum i fil, serveringsgång, spröjsade fönster med djupa fönsternischer kombineras med ett nyrenoverat kök med en modern maskinell utrustning, ett stort helkaklat badrum med dusch och ett sovrum där man verkligen har maxat förvaringsmöjligheterna. Här har man det bästa ur två tidsepoker.

Planlösningen är flexibel då rummen är så pass stora att man kan kombinera både soff- och matsalsmöblemang i det stora rummet för att ha ett till stort sovrum i rummet längst in. Rummet som dubbelsängen står i idag är också väldigt stort till ytan och som nuvarande ägare också kombinerat som arbetsrum. Här finns inte mindre än tre dubbelgarderober, två enkelgarderober samt två större platsbyggda garderober från byggnadsåret. Innanför köket finns ett mindre sovrum men som är fullgott som sovrum med en större säng. Här har nuvarande ägare tidigare haft en säng som mätte 120 cm. För den som önskar ett större kök kanske rent utav undersöker möjligheten att slå ner denna vägg eller öppnar upp delar av den för att skapa ett större kök och matplats. Eller varför inte bara behålla lägenheten precis som den är idag, flyttar in, lägger fötterna upp på soffan och bara låta dig njuta av ett fullkomligt fantastiskt hem?!

Välkommen!

Hall, badrum
Dubbeldörrar med råglas. Plats för avhängning. Plankgolv. Inbyggd skrubb/garderob. Ingång till badrum via hallen.
Helkaklat badrum som sannolikt renoverades i samband med stambytet 1998. Badrummet är utrustat med WC, tvättställ, duschhörna och ett mindre högskåp.

Vardagsrum, matrum/sovrum 3
Till höger ligger ett stort vardagsrum med stora och härliga fönster. I detta rum får både ett matsalsmöblemang samt soffgrupp plats. Vackra dubbeldörrar leder till nästa rum som ligger i fil med detta. Rummet längst in går fördelaktigt att använda som et sovrum. Nyligen slipade golv i båda rummen. Med ingång från matrum och hall finns den gamla serveringsgången bevarad med de charmiga skåpen intakta.

Sovrum 1
Väldigt stort sovrum med samma snygga och charmiga plankgolv. Hel garderobsvägg med nya garderober, tre dubbelgarderober, två enkla samt de två platsbyggda skåpen i hörnorna och som ramar in sängplatsen väldigt fint. Vacker fondvägg.

Kök
Nyrenoverat kök från 2016, IKEA. Vita luckor kombineras med svarta vitvaror och snygg bänkskiva i trä. Köket är utrustat med kombinerad kyl och frys, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn- och mikro samt diskmaskin. Mörkt parkettgolv. Plats för ett mindre matbord med plats för ca 4-6 personer.

Sovrum 2
Mindre sovrum med plats för säng på 120 cm. Perfekt barnrum, kontor eller för gäster. Plankgolv som i övriga delar av lägenheten förutom köket.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 869 kr inkl. värme, VA och kabel-Tv

Driftskostnad

4 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

21,8262%

Tillträde

Efter överenskommelse.

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1928

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 maj 2012
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Hägern 6

Övrigt

Förråd finns i källarplanet.

Tvättstuga finns i källarplanet.

I föreningen hjälps man åt att ställa ut soptunnor vid tömning och andra små sysslor såsom att se över innergård, trapphus, tvättstuga osv.

Andel av årsavgift har ej gått att få fram.

Förening

Namn

Brf Hägern

Organisationsform

Andelsrätt

Renoveringar

Planerade renoveringar är att byta samtliga fönster på vindsplanet. Övriga fönster ska renoveras, offerter tas in för närvarande.

Om området

Centrum

Ängelholm är en vacker småstad vid kusten av Skälderviken. Centrum av staden har ett stort utbud av shopping och restauranger på gågatan, fin natur, kultur och nöje. Rönne Å slingar sig genom centrum vilket erbjuder fina promenadstigar, kanotpaddling eller varför inte en tur med båten Laxen längs ån under sommaren.

Kommunikation

Här har man nära till stationen med både buss- och tågförbindelser. Ängelholm/Helsingborg airport finns inom ca 10 min bilväg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Faten Frukt o Grönt
490 m
Ostbutiken
680 m
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Blåhakens Förskola Fritidshem
350 m
Tegelgården Förskola
370 m
Grundskolor
Ängavångens hemsjukvård
360 m
Törnskogens Förskola och Skola
390 m
Gymnasium
Nybroskolan
640 m
Banker
Swedbank
460 m
SEB
510 m
Golfbanor & Golfklubbar
Wegeholms Golf AB
750 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Ängelholms Bowlinghall
760 m
Ängelholms Tennisklubb
970 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte