Espehögsgatan 39

Bilder

  • Såld!

Espehögsgatan 39 , Epadalen , Ängelholm

Nu ska ett av de mycket populära kedjehusen på Epadalen byta ägare. Påkostat, utbyggt, välrenoverat och mycket trivsamt. Här finns bla ett helkaklat badrum kombinerat tvättstuga, nyare kök, stort och fint inglasat uterum intill en mysig och ombonad mindre trädgård. Omlagt tak, indragen fiber, nyare ytskikt i hela huset, öppenspis och mycket mycket mer. Förråd och garage finns. Ett flexibelt boende med en anpassningsbar planlösning och ett hus som rymmer så mycket mer än vad man först kanske tror. "Lagom" stort som passar både för det ensamma paret, barnfamiljen eller den ensamstående som behöver lite extra svängrum. Välkommen på visning!

120 kvm, 5 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
120 kvm
Biarea:
9 kvm
Tomtarea:
295 kvm
Byggår:
1961
Driftskostnad:
2 900 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

120 kvm

Biarea

9 kvm

Rumsbeskrivning

På det mycket populära och barnvänliga området Epadalen finns nu ett riktigt fint och välrenoverat kedjehus som byggts till och moderniserats på senare år och erbjuder en smart planlösning som passar den mindre såväl den större familjen.
Epadalen är ett av "barnfamiljernas" högst rankade områden i Ängelholm. Ett område som du med en kortare promenad- eller cykeltur tar dig till hav, strand, skog och natur, centrum, förskolor, skola och idrottsplats. I närområdet finns också matvaruaffär, kiosk och välbesökta Lindab Arena. Dessutom finns goda bussförbindelser till och från centrum. Ett tryggt område där barnen ofta är ute och leker på gatorna, inte sällan med en landhockeyklubba i handen.

Kedjehusen på Espehögsgatan och Sidogatan ingår i en samfällighet vilket avgiften avser skötsel av gemensamma grönområden samt att vattenkostnaden ingår här. I samfälligheten finns även ett förråd med gemensamma verktyg, stege, släp, partytält osv.
Insidan likväl utsidan är väldigt väl underhållen. Ytorna i huset har ändrats från ursprungsbostaden och nu finns en planlösning som är flexibel utifrån familjens önskemål. Det finns två stora sovrum på det övre bostadsplanet och det rum som idag används som matrum på entréplanet skulle kunna göras om till ännu ett sovrum. Det man också ska veta är att på det övre bostadsplanet kan vägglivet flyttas ut då det finns stora förvaringsytor i stödbensvinden. Flyttar man ut dessa väggar så kan fler sovrum skapas, flera andra i området har redan gjort detta. Dock får man då ändra fönstersättningen på gaveln men möjligheterna finns för den som vill.

Entréplanet är utbyggt med ett stort extra vardagsrum med öppenspis med kassett. Utanför detta rum finns ett inglasat uterum för att förlänga utesäsongen. På denna sida finns en liten gräsyta lagom med plats för att lägga ut en filt för att ta en tupplur i solen. Trevliga planteringar och här finns bl a ett vackert Magnolia-träd som blommar både våren och löpande under sommarsäsongen.

Badrummet på entréplanet totalrenoverades 2012 och här finns också en tvättpelare med nyare maskiner. Utanför badrummet finns ett större förråd som många i området byggt om till tvättstuga. Köket är också snyggt och fräscht där köksinredningen är från 2002 men där de flesta vitvaror är av nyare slag.

Dessutom finns ett garage med ingång från gatan och på baksidan finns även en passage in till garaget från uterummet. Andra trevliga renoveringar som utförts under senare tid är takbyte på både huvudbyggnad och garage, trapprenovering, nya innerdörrar, installation av luft/luft-värmepump, nya golv och ytskikt, indragen fiber, installation av larm, stenläggningar på fram- och baksida och faktiskt mycket mycket mer som ni får komma på visningen och uppleva själva.

Ett riktigt trevligt hus som är så mycket större än vad man kan tro.

Välkommen på visning!

Hall
Klinker närmast dörren och sedan fortsätter hallen med ekparkettgolv längre in. Golven är nya från 2011. Likaså skjutdörrsgarderoben med ny inredning och belysning samt att trappan renoverades med nya eksteg.

Badrum
Direkt in till höger ligger ett nyrenoverat badrum med stilsäkra och snygga inredningsval. Totalrenoverat 2012 med kakel och klinker. Golvvärme, el. Tvättmaskin -12 och torktumlare -14.

Förråd
Innanför badrummet finns en dörr ut till ett större förråd. Utgång mot framsidan.

Kök
Till vänster från entrén sett ligger köket med köksluckor i Björk. Köket är utrustat med kyl och frys -14, ugn och induktionshäll -12, mikro -12, fläkt -13, diskmaskin -04 och vinkyl -16.

Matrum/sovrum 1
Vidare in i huset ligger ett rum som naturligt används som matrum. Men då huset också är utbyggt ges andra möjligheter att ha detta rum som ett sovrum och istället ha matplats i rummet utanför. Ekparkett från 2011.

Allrum
Nästa rum är vad som var det ursprungliga vardagsrummet som blir ett stort och luftigt genomgångsrum. Idag används det som arbetsrum men varför inte ha sitt matrum här? Ekparkettgolv från 2011.

Vardagsrum
I en utbyggd del på 28 kvm finns ett mysigt vardagsrum med öppenspis med kasset med värmespridningsfläkt. Ekparkettgolv. Utgång till uterum.

Övre plan

Mindre hall med ingång till klädkammare och toalett.

WC
Toalett utrustat med WC och tvättställ. Takfönster.

Sovrum 1 och 2
Två stora sovrum åt vardera håll på detta bostadsplan. Djupa förvaringsytor i stödbensvinden. Dessa väggar kan flyttas ut för att skapa större rum med mer golvyta. Går tom med bygga två rum vilket det finns många i området som gjort.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-planskedjehus m utbyggd vinkel i 1-plan

Byggnadsår

1961 ombyggt 1989 (28 kvm)

Uppvärmning

Luft/luft-värmepump , direktverkande el, öppenspis med kassett -93

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 februari 2010
Energiprestanda: 102 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund/platta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong
Fasad: Trä/trä
Fönster: 2-glas, 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:
-Utbyggnad av vardagsrum -89
-Installation av kasset-93
-Byggnation av uterum -98
-Nya fönster i utbyggd del -01
-Nytt kök med stommar och luckor -02 (årtal på vitvaror se rumsbeskrivning)
-Nya fönster i hela huset förutom utbyggd del -05
-Installation luft/luft-värmepump -06
-Stenläggning framsida -10
-Nya innerdörrar -10
-Nya ekparkettgolv -11
-Nytt yttertak -11
-Ny papp garagetak -11
-Trapprenovering med eksteg och ledstänger -11
-Larm -11
-Totalrenovering badrum/tvättstuga -12 (tvättmaskin -12, torktumlare -14)
-Fläkt för värmespridning öppenspis -12
-Plåtkant på förråd/garagebyggnad -13
-Indragning av fiber -13
-Stenläggning baksida -15
-Natursten framsida -16
-Spalje baksida -16

Fastighetsbeteckning

Nötskrikan 20

Övriga byggnader

Vidbyggt garage.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

34 810 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 20 990 kr
Renhållning: 3 080 kr
Sotning: 100 kr
Försäkring: 5 640 kr
Övrigt: 5 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Posten "Övrigt" avser samfällighetsavgift där vattenförbrukning, avlopp, förråd, väg, gatulyktor, samt gräsklippning mm av gemensamt grönområde ingår. "El" avser även uppvärmning. Nuvarande ägare förbrukar 16800 kWh/år

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 472 000 kr, varav byggnadsvärde 1 102 000 kr

Summa pantbrev

1 750 000 kr

Tomt

Areal: 295 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

En mindre och lättskött trädgård med uteplatser på både fram- och baksida. På framsidan sitter man när man vill känna på den senaste kvällssolen. På baksidan finns plats både för varma soliga dagar i solstolen och även för ännu varmare och soliga dagar i skuggan. Inglasat uterum. Mindre trädgård med gräsyta med fina planteringar.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Nötskrikan GA:1
Förmån, Avtalsservitut: Vattenmätare, tv-mast mm, 1292IM-03/15620

Tillträde

Tidigast mitten feb -18

Övrigt

OBS! samfällighetsavgift betalas maj tom okt, nov tom april.

Viktiga dokument

Om området

Epadalen

Epadalen är ett fint bostadsområde i ytterkant av centrala Ängelholm. Här finns södra sjukhuset, idrottsplats, kullakiosken och förskolor. Nära till Ica Nära på Södra Utmarken.

Kommunikation

Ängelholm/Helsingborg Airport med både inrikes- och internationella flyg finns inom knappa 15 min bilväg. Vid Epadalen går stadsbusslinje 2. Mer info se www.skanetrafiken.se

Karta

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad