Östra Storgatan 17

Bilder

  • Kök
  • Välkommen till Östra Storgatan 17!
  • Framsida
  • Välkommen in!
  • Detaljbild golv

Östra Storgatan 17 , Munka Ljungby , Ängelholm

Är det du som är nästa ägare av detta fantastiska gatuhus där historiens vingslag sitter i väggarna? Huset har under åren varit en skola full med busiga barn, bank, polishus med fängelse i källaren, kommunalhus och under den senare delen av 1900 talet har flertalets omgångar rundpingis spelats här! Enligt hörsägnen byggdes denna anrika villa i början på 1800-talet.

Med en smakfull inredning, tidstypiska materialval och en parkliknande trädgård på husets baksida är denna fastighet unik i sitt slag! Bostaden är idag på ett plan, för den som behöver mer utrymme finns det möjlighet till att göra ett plan till och inreda den nu oinredda vinden. Utrymme finns också att göra ännu ett sovrum i vardagsrummet. Varmt välkommen på visning!

180 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
180 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
1 889 kvm
Byggår:
2001
Driftskostnad:
2 941 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 sovrum

Boarea

180 kvm

Rumsbeskrivning

Mitt i Munka-Ljungbys hjärta finner du detta fantastiska gatuhus, där första dokumenterade köp är från 1871, förmodligen är huset byggt redan på början av 1800-talet. Huset har varit till en stor betydelse för byn och är idag en av Munkas mest kända fastigheter. I dessa väggar sitter det en lång och spännande historia då byggnaden har använts till allt från bank till skola, kommunalhus, polishus med fängelse i källaren, bordtennislokal med mera under sina år. Idag är det en underbar enplansvilla. Med en smakfull inredning och tidtypiska materialval och en egen park på husets baksida är denna fastighet unik i sitt slag! Bostaden är idag på ett plan, för den som behöver mer utrymme finns det möjlighet till att göra ett plan till och inreda den nu oinredda vinden. I vardagsrummet finns det också utrymme att sätta upp en vägg för att få ännu ett sovrum. Källaren används idag som förråd, varför inte använda en del av detta utrymmet och göra en vinkällare?

Hall
Vi kliver in i bostaden genom en maffig spegeldubbeldörr. Väl inne i bostaden möts vi av en stor välkomnande hall med mycket ljusinsläpp från dem båda fönsterna bredvid dörren. På golvet ligger handslaget tegelgolv, som tidigare har använts i Malmös allmänna sjukhus och Malmö tullkammare. Rummet har elektrisk golvvärme. Ett fönster i form av blyinfattat konstglas ger ett personligt intryck och ljus till hallen bakom. Från hallen nås ett av sovrummen och husets bibliotek som också leder oss vidare in i resterande rum av bostaden.

Bibliotek
I biblioteket ligger det ett enstavs ekparkett på golvet och väggarna är prydda med vacker vit pärlspont samt gråmålade väggar. Ett stort glasfönster från golv till tak pryder väggen mellan hall och kök, vilket ger en fin samhörighet och samtidigt mycket ljus till båda rummen. Även om detta rum är en genomgång för att nå resterande rum i bostaden är detta också en plats för absolut avslappning då rummet är inrett med väggfasta bokhyllor och en kamin, perfekt ställe att slå sig ner på med en bok i handen för att nå absolut avkoppling.

Kök
Köket, som är husets hjärta, har allt du kan tänka dig! Då huset tidigare har tillhört en känd kock finns allt du kan önska dig här och lite till för kunna glänsa för gästerna i köket. Köket, som är från Balligslöv, är inrett i vitbetsad ek med bänkskiva i körsbär. Köket har mycket förvaring och inbyggda vitrinskåp. Golvet är i svart varmvalsad plåt. Härlig köksö bestående av upphöjd bänkskiva, 4 gasolbrännare, grill/stekhäll och induktionshäll. I övrigt är köket utrustad med fläkt, kombinerad kyl/frys (helt ny!), diskmaskin och varmluftsugn med baksten, rullgrill och pyrolys (självrengörning). Köket är placerat längs med väggarna med köksön i mitten där den maffiga spisen och fläkten är placerad. Fläkten är specialbeställd och är av märket Kaptensgården. Med denna planlösning blir det en härlig kontakt med matbordet som lämpligast placeras i mitten av rummet framför köksön. På golvet ligger björkparkett och väggarna är vitmålade. Om intresse finns för att inreda vinden är det plats för en spiraltrappa i hörnan av köket. För ytterliggare myskänsla i köket kan kamin installeras, förberett för kamin är det redan.

Vardagsrum
Kök och vardagsrum har en öppen planlösning med vinkel. Längre in från köket finns soffhörna med gott om plats för soffgrupp och tvhörna. Vardagsrummet går enkelt att dela av till ännu ett sovrum, men ändå ha gott om plats kvar till soffgrupp och annat möblemang.

Sovrum/Hobbyrum
Rymligt rum med vitmålat plankgolv och vita väggar. Mycket förvaring finns i rummet i form av garderober längs med ena väggen. Med fönster i två väderstreck får vi ett fint ljusinsläpp i rummet.

Master Bedroom
Stort och rymligt sovrum inrett med vita plankgolv och vitmålade väggar. Tre stycken inbyggda skjutgarderober längs med ena väggen. Här finns också fönster i två vädersteck, med en oslagbar utsikt mot baksidan där trädgården har en parkliknande känsla.

Badrum
Husets badrum är placerat intill master bedroom. Smakfullt badrum inrett med infälld belysning i taket, liggande cederträpanel på väggarna och skifferplattor i duschen, på golvet ligger vit klinker. Dessutom finns det två stora fönster också här med utsikt över trädgårdens baksida, ett riktigt drömbadrum! Badrummet är inrett med dusch, badkar, komod, toalett, tvättmaskin och torktumlare. Golvvärme med elslingor.

Toalett
Gästtoaletten är placerad bredvid badrummet och går också i samma stil som detta, då inrett med liggande cederträpanel och klinker med golvvärme.

Byggnad

Byggnadstyp

1 1/2 plan med källare och oinredd vind

Byggnadsår

2001

Uppvärmning

Direktv. el, luft/luft värmepump samt kamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 augusti 2009
Energiprestanda: 88 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare i souterräng/Krypgrund
Grundmur: Gråsten
Stomme: Troligtvis korsvirke
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Papp
Utv. plåtarbete: Målad plåt

Övrigt

Stenlagd framsida som vackert ramas in av staket.

På tomtens baksida gömmer sig trädgården, här i söderläge. Stora bokar med över 100 år på nacken tillsammans med den fantastiskt stora rhododendron infinner det sig en parkliknande känsla, vilket det också har varit förr i tiden när fastigheten användes som kommunalhus och bank. Med dessa stora ytor finns det oändligt med möjligheter för den som är trädgårdsintresserad, eller behåll den som den är nu och utnyttja platsen till fotboll, kubb och stora sommarfester.

Fastigheten är kulturklassad enligt klass 2.

Fastighetsbeteckning

Oxeln 7

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 300 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 24 000 kr
VA: 3 600 kr
Renhållning: 2 500 kr
Sotning: 100 kr
Försäkring: 5 100 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 767 000 kr, varav byggnadsvärde 1 399 000 kr

Summa pantbrev

1 389 400 kr

Tomt

Areal: 1 889 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Last, Avtalsservitut: Va-ledningar, 12-IM12-97/12311

Tillträde

Efter överenskommelse.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Munka Ljungby

Munka-Ljungby är en tätort i Ängelholms kommun i Skåne län. En liten familjär by med goda kommunikationer och fina omgivningar. Här har man allt man behöver inom kort avstånd. Nära till Ängelholms stad och den populära 6 km långa sandstranden i Skälderviken.

Kommunikation

Via Munka-Ljungby går busslinje 510 mellan Klippan-Ängelholm. Andra regionbussar som går genom området är 507 som går mellan Hjärnarp-Ängelholm och 9:an som går mellan Hässleholm-Ängelholm. Dessa körs av Skånetrafiken. Mer info se www.skanetrafiken.se

Väg 13 går igenom södra delen av samhället och leder till Ängelholm och Klippan.

Närservice

I Munka-Ljungby finns Ica butiken Munka Allköp, Swedbank, två pizzerior, vårdcentral, bibliotek, tandläkare, restaurang/bar, blomsterbutik, Statoil, sibylla och Munka Chark m.m.

Toftaskolan i Munka-Ljungby är en totalrenoverad skola med årskurserna F-9, utökad från hösten 2009. Skolan har två rektorer och den ingår i Munka-Ljungby rektorsområde. Även fritidshem är beläget på skolområdet. På skolan finns en simhall. Möllebacken, Katthult, Munkabobarnen, Lunnagården och Lunnamöllan uteförskola är de fem förskolorna som finns i Munka-Ljungby.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Brelerts Eftr. W
4,7 km
LiDL
4,8 km
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
4,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solrosen Förskola Munka-Ljungby
130 m
Mattisborgen Munkaskolan Fritidshem/Förskola
210 m
Grundskolor
Mattisborgen Munkaskolan Fritidshem/Förskola
210 m
Toftahallen
670 m
Golfbanor & Golfklubbar
Ängelholms Golfklubb
2,8 km
Furutorps Golf
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Toftabadet
470 m
Toftahallen
670 m
Simhallar & Utomhusbad
Toftabadet
470 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Anna Berg för mer information!

Anna Berg

Anna Berg

Ängelholm /Båstad

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0768-668560

anna.berg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte