Västra långgatan 23

Bilder

  • Såld!
  • Härlig öpppen planlösning
  • Välkommen in!
  • Entré
  • Matplats med snygg fondvägg av liggande träpanel

Västra långgatan 23 , Munka Ljungby , Ängelholm

Bland villa idyllen i barnvänliga Munka-Ljungby finner vi denna klassiska villa med välskött fasad som gömmer en riktig lantlig dröm. Alla ytskikt är genomgående smakfullt renoverade med bland annat badrum från 2015. Härlig öppen planlösning! Här är det bara att flytta in och njuta.Varmt välkomna på visning!

135 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
135 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
639 kvm
Byggår:
1972
Driftskostnad:
2 567 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

135 kvm

Rumsbeskrivning

Västra långgatan 23- I barnvänliga Munka-Ljungby endast 10 minuter ifrån centrala Ängelholm finner vi denna lantliga idyll gömd bakom fasaden i en traditionell 1 1/2-plansvilla. Här bor ni i ett lugnt område med barnfamiljer och äldre par som närmsta grannar och skolan ligger på promenadavstånd. Villans interiör har genomgående renoverats i smakfull stil och med en stor dos kärlek sedan nuvarande ägare tog över fastigheten 2008. Entréplan består av en öppen planlösning med de sociala rummen så som kök, vardagsrum och matsal. Här inrymmer även sovrum samt gästtoalett. Övre plan är mer privat med tre sovrum, badrum och kontorshörna.

Entré
Vi kliver in i en ljus hall med vitmålad bröstpanel, vacker och slitstark mörk plastmatta med vita blommor pryder golvet. Rakt fram finner vi vardagsrummet och kök i öppen planlösning. Till höger om entrén ligger gästtoaletten. Bröstpanelen här är målad i grått med en lugnande turkosgrå fondvägg. I övrigt är gästtoaletten utrustad med ljusgrått laminatgolv, tvättställ och toalett.

Kök/Matsal/Vardagsrum
Nuvarande ägare valde vid deras inflytt att öppna upp planlösningen mellan matsal, vardagsrum och kök. På så sätt har man lyckats skapa en härlig rymd där man kan följa gästers och familjs närvaro på hela entréplan. Snyggt mörkt laminatgolv, vitmålad träpanel i taket och vid köksavdelningen är det infälld belysning. Härligt lantkök med vit skåpinredning som snyggt bryts av mot den mörka bänkskivan av laminat. Matchande köksö med gott om plats för förvaring och avlastningsyta. Vitvaror i form av spisfläkt, spishäll (-15), diskmaskin (-15), ugn (-15) och side-by-side kyl och frys (-10). Här är det även plats för ett större matsalsmöblemang. Utgång till ett större uterum finner vi både i vardagsrummet och sovrum. Här är det klinker på golvet, stora öppningsbara glaspartier och tak av kanalplast. Här ryms både en större sittgrupp och en loungedel. Från köket når vi grovköket vilken är utrustad med tvättmaskin (-17), torktumlare (-15), varmvattenberedare, vask och städskåp.

Sovrum
Genom en vacker skjutdörr från vardagsrummet når vi entréplanets sovrum. Vitmålad bröstpanel och en härlig tapet. Svart kamin som ger en härlig värme och höjer mysfaktorn. Kaminens placering gör det möjligt att njuta av lågornas sken även i vardagsrummet.

Övre plan
Vi tar trappan upp till övre plan och når en hall med kontorshörna och garderober. Från hallen når vi två storleksmässigt identiska sovrum, ett större sovrum och badrum. På övre plan ligger ett mörkt golv och innertaket är snyggt vitlaserat.

Sovrum
Det största av de tre sovrummen, ett riktigt tonårsrum med fönster i svalt norrläge. Garderobsvägg med skjutbara dörrar längst den vänstra långsidan.

Badrum
Nyrenoverat badrum från 2015 med grå klinker, stora vita kakelplattor och en vacker fondvägg av mönstrat kakel i lantlig stil. Vitt kommod, badkar, dusch med glasväggar, toalett och infälld belysning finner vi här.

Sovrumx2
Två fina barnrum med fönster och utgång till balkong i söderläge.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

1972

Uppvärmning

Oljefyllda elradiatorer, luft-luft värmepump & kamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 augusti 2016
Energiklass: F
Energiprestanda: 97 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Fasad: Tegel/Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Tjädern 15

Övriga byggnader

Garage med vidbyggt förråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

30 814 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 800 kr
El: 15 257 kr
VA: 5 559 kr
Renhållning: 2 998 kr
Sotning: 400 kr
Försäkring: 5 800 kr
Beräknat antal personer: 5

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 394 000 kr, varav byggnadsvärde 1 066 000 kr

Summa pantbrev

2 147 000 kr

Tomt

Areal: 639 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Trevlig insynsskyddad tomt med sol från morgon till kväll och gott om plats för lek!

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

enligt överenskommelse

Om området

Munka Ljungby

Munka-Ljungby är en tätort i Ängelholms kommun i Skåne län. En liten familjär by med goda kommunikationer och fina omgivningar. Här har man allt man behöver inom kort avstånd. Nära till Ängelholms stad och den populära 6 km långa sandstranden i Skälderviken.

Kommunikation

Via Munka-Ljungby går busslinje 510 mellan Klippan-Ängelholm. Andra regionbussar som går genom området är 507 som går mellan Hjärnarp-Ängelholm och 9:an som går mellan Hässleholm-Ängelholm. Dessa körs av Skånetrafiken. Mer info se www.skanetrafiken.se

Väg 13 går igenom södra delen av samhället och leder till Ängelholm och Klippan.

Närservice

I Munka-Ljungby finns Ica butiken Munka Allköp, Swedbank, två pizzerior, vårdcentral, bibliotek, tandläkare, restaurang/bar, blomsterbutik, Statoil, sibylla och Munka Chark m.m.

Toftaskolan i Munka-Ljungby är en totalrenoverad skola med årskurserna F-9, utökad från hösten 2009. Skolan har två rektorer och den ingår i Munka-Ljungby rektorsområde. Även fritidshem är beläget på skolområdet. På skolan finns en simhall. Möllebacken, Katthult, Munkabobarnen, Lunnagården och Lunnamöllan uteförskola är de fem förskolorna som finns i Munka-Ljungby.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
4 km
Fiskexpressen
4,2 km
Köpcentrum & Gallerior
Brännborn Center AB
4,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Solrosen Förskola Munka-Ljungby
950 m
Mattisborgen Munkaskolan Fritidshem/Förskola
1 km
Grundskolor
Toftahallen
230 m
Mattisborgen Munkaskolan Fritidshem/Förskola
1 km
Golfbanor & Golfklubbar
Ängelholms Golfklubb
3,5 km
Furutorps Golf
3,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Toftahallen
230 m
Toftabadet
1 km
Simhallar & Utomhusbad
Toftabadet
1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Anna Berg för mer information!

Anna Berg

Anna Berg

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare, Föräldraledig

Ansvarig mäklare

0768-668560

anna.berg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte