Gösgatan 12

Bilder

  • Såld!

Gösgatan 12 , Ludvigaskog , Ängelholm

Äntligen en 1-plansvilla på barnvänlig adress med trädgård i bästa solläge. Arkitektritad familjevilla med tre sovrum med möjlighet till fyra. Stort vardagsrum med ryggåstak och kakelugn. Helt ny fasad sedan 2014. Dubbel carport med plattsatt uppfart intill stort isolerat förråd samt ett fristående förråd i trädgården. I den uppväxta trädgården finns också ett friliggande paviljong för regniga och kyliga sommarkvällar.

142 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
142 kvm
Biarea:
20 kvm
Tomtarea:
890 kvm
Byggår:
2002
Driftskostnad:
3 001 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

142 kvm

Biarea

20 kvm

Rumsbeskrivning

På Ludvigaskog bor du lugnt och avskilt i utkanten av Ängelholms centrala områden. Ett barnvänligt område med skola och förskolor i den direkta närheten. Här finns också fina gång- och cykelförbindelser in mot Ängelholms centrum och dessutom smidigheten att lättsamt transportera sig till E6:an, matvaruaffärer och bussförbindelser.
Gösgatan 12 ligger i slutet av en återvändsgata där huset ligger beläget på "rätt" sida av gatan så solen kommer runt huset till baksidan under eftermiddagen och där den sedan finns kvar till den går ner igen. Huset som arkitektritades och byggdes för 15 år sedan har en trädgård som hunnit växa till sig och skapa de miljöer som man ofta saknar under de första åren i ett nybyggt hus. Den här villan är lite lagom stor och bjuder på en planlösning som gör att den kan passa barnfamiljen likväl det ensamstående paret.

I den halvöppna planlösningen mellan kök och vardagsrum finns en läcker och unik detalj i form av ett litet loft som idag används som arbetsplats högt uppe i höjden. Det höga ryggåstaket fortsätter sedan ut i det stora och luftiga vardagsrummet med härliga glaspartier ut mot trädgård och uteplats. I vardagsrummet finns också en murad kakelugn som värmer gott när uteklimatet eftersträvar kyla. I övrigt finns tre sovrum, ett allrum, två badrum och tvättstuga. Allrummet går att göra om till ett sovrum om fler rum behövs. Det man också kan ha i åtanke är att förrådet i carporten är fullt isolerat och kanske inreder man det till ett tonårsrum. Eller så öppnar man kanske upp mellan förrådet och vardagsrummet om man vill inreda förrådet som ett sovrum med ingång från insidan. Med andra ord finns möjligheterna för den som behöver fler kvadratmeter till boytan.

Huset uppfördes år 2002 och de flesta ytskikt är från byggnadsåret. Vissa uppfräschningar har gjorts här och där med bla nya maskiner i tvättstuga, något rum som målats om och fått nya färg men framförallt har man i förebyggande syfte bytt ute den enstegstätade fasaden som huset byggdes med, till en ny tvåstegstätad fasad i ljus och fräsch puts så sent som 2014. Självklart passade man då samtidigt på att uppdatera fasadfärgen vilket gör att villan känns mycket yngre än de 15 år som gått sedan byggnationen.

Dubbel carport och ett fristående förråd i trädgården samt ett inglasad fristående paviljong är andra trevliga attribut till denna fastighet.
Välkommen att anmäla ditt intresse och boka dig på visning!

Hall
Med avhängningsmöjligheter och klinker närmast entrén. Ingång till badrum.

Badrum 1
Badrum belägen nära entrén. Helkaklat med kakel och klinker i vitt och blått utförande. Vädringsfönster. Badrummet är utrsutat med WC, tvättställ och dusch.

Tvättstuga
Efter badrummet i hallen ligger sedan tvättstugan med groventré ut mot carporten. En enkelt och smidig vardagsentré där man kan parkera bil eller cykel i carporten för att sedan snabbt vara inne. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från 2012. Klinkerlagt golv och målade väggar. Här sitter även fjärrvärmeanläggningen och ett torkskåp.

Kök, loft
Hallen mynnar ut i ett kök med stor och öppen matplats som ligger i gränslandet mellan kök och vardagsrum. Vitlaserat tak. Köksinredning i björk. Uppmurad köksö i tegel där häll och fläkt sitter. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, häll och fläkt. Samtliga vitvaror är från byggnadsåret förutom diskmaskinen som är ca 7 år. Uppe vid ryggåstaket som fortsätter ut mot vardagsrummet finns ett loft med trappa och "balkong". Ett perfekt litet rum för kontor eller liknande men som framförallt sätter det där lilla extra till den visuella delen av boendet.

Vardagsrum
Stort kvadratiskt vardagsrum med uppmurad kakelugn. Utgång till uteplats. Vitlaserat ryggåstak med halvmåneformat fönster högt upp på väggen.

Allrum/Sovrum
Precis intill köket ligger ett allrum med större öppning in från köket. Rummet är ljust och trevligt och här finns ett burspråk mot framsidan av huset. För den som önskar fler sovrum kan man med enkla medel göra om till ett rum med dörr.

Badrum 2
Längre in i korridoren ligger ett stort badrum utrustat med både dusch och badkar. Här finns också tvättställ, WC, handdukstork och vädringsfönster. Helkaklat i neutrala färger.

Sovrum 1
Sovrum med ljusa väggar. Spegelskjutdörrsgarderob.

Sovrum 2
Ännu ett sovrum, likvärdigt med sovrum 1. Här står en fristående garderob och plats finns för att sätta in en skjutdörrsgarderob precis som det andra rummet intill.

Sovrum 3
Det sista sovrummet och också det största till ytan. Belägen med fönster mot baksidan. Garderober längs med väggen mot badrummet och dessutom finns en klädkammare. Utgång till trädäck och trädgård.

Generellt: Hela huset har vattenburengolvvärme och i samtliga samvaro- och sovrum ligger ett parkettgolv med träslaget Hevea. Markiser på flera fönster mot baksidan.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

2002

Uppvärmning

Fjärrvärme, kakelugn

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 augusti 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 109 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Utförda renoveringar:
-Renovering av fasad -14 (Tagit bort den enstegstätade fasaden och ersatt med ny tvåstegstätad, utfört av Åsbo hus)

Trädäck på baksidan belägen i husets vinkel vilket ger ett naturligt vindskydd. Här sitter man skönt i bästa möjliga solläge.

Fastighetsbeteckning

Rödlöken 1

Övriga byggnader

Vidbyggd dubbel carport med isolerat förråd.

Fristående förråd i trädgården.

Friliggande paviljong

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

36 020 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 16 100 kr
El: 7 590 kr
VA: 3 730 kr
Renhållning: 3 100 kr
Försäkring: 5 500 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Nuvarande ägare förbrukar 17735 kWh/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 018 000 kr, varav byggnadsvärde 1 955 000 kr

Summa pantbrev

2 737 000 kr

Tomt

Areal: 890 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Uppvuxen trädgård belägen på högt läge. Trädgården ligger i perfekt väderstreck med sol hela dagen och hela kvällen. Flaggstång.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

1 februari 2018

Viktiga dokument

Om området

Ludvigaskog

Ludvigaskog är ett vackert bostadsområde i en del av det centrala Ängelholm. Området ligger i en svag sluttning ner mot Skörpabäckens dalgång med bästa utsikts- och solläge i sydväst. Alldeles intill slingrar sig Rönne Å och centrum ligger bara ett stenkast iväg.

Kommunikation

Ängelholm/Helsingborgs flygplats inom ca 10 min bilväg med både inrikes- och internationella flyg. Nära till Ängelholms station med goda tåg- och buss kommunikationer.

Karta

Hör av dig till Linda Glimmenvall för mer information!

Linda Glimmenvall

Linda Glimmenvall

Ängelholm / Båstad

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0768-668008

linda.glimmenvall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad