Lydinghielmsgatan 3C

Bilder

  • Såld!

Lydinghielmsgatan 3C , Munkebäck , Göteborg

Nu kan vi presentera denna fantastiska tvåa med stor solig balkong, belägen högst upp i huset på populära Lydinghielmsgatan! Modernt utförande, smakfulla materialval och luftiga ytor genomsyrar bostadens 50 kvadratmeter som genomgående går i ljusa nyanser. Här bor ni i en välskött och stabil förening med god ekonomi i hjärtat av Munkebäck med närhet till kommunikationer och allt som kan tänkas önskas. Varmt välkommen att boka dig för visning!

50 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 130 kr Inkl Vatten, avlopp & värme
Typ:
Lägenhet
Boarea:
50 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
17
Byggår:
1947
Driftskostnad:
283 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

50 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Högst upp i huset kliver ni in i bostadens hall med gott om plats för avhängning av både jackor och skor. På golvet ligger ett fint och välvårdat parkettgolv som löper vidare in i vardagsrum och sovrum och väggarna går i en grå nyans.

Kök

I det moderna och fräscha köket finns gott om arbetsytor och förvaring. Kökets inredning går i vitt med en bänkskiva i svart laminat. Ovanför arbetsytan sitter ett stilrent svart kakel. Här finns träffsäkra detaljer som svartmålat element, fönsterbräda i sten och maskinell utrustning i krom som går hand i hand med kökets stil. Maskinella utrustningen består av spishäll, spisfläkt, kyl/frys samt inbyggd mikro. Här får ni med råge plats med ett stort matbord för fyra. På golvet ligger ett laminatgolv i grå nyans och väggarna kläs delvis av en svart tapet samt vitmålade väggar.

Vardagsrum

I det stora luftiga vardagsrummet finns gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang för familj och vänner. De stora fönsterpartierna ger rummet ett rikligt ljusinsläpp och här når du även den väl tilltagna balkongen som ligger i ett soligt sydvästläge. Lyxigt nog finns en stor platsbyggd garderob i vardagsrummet där en mängd förvaring ryms. På golvet ligger den fina parketten och väggarna går i vitt och grått.

Sovrum

Sovrummet tillåter en så stor säng som önskas med plats för tillhörande möblemang. Härligt ljusinsläpp från det stora fönstret ger morgonstund guld i mun. Här finns gott om förvaring i de väl tilltagna skjutdörrsgarderoberna. Parketten är välbevarad och väggarna går i stilrent vitt.

Badrum

Det helkaklade och stilrena badrummet renoverades i 2014 och gör toabesöket helt klart mer njutbart. På golvet som täcker den sköna golvvärmen ligger en grå klinker och väggarna kläs av ett vitt kakel. I övrigt är badrummet utrustat med WC, duschhörna med vikbar duschvägg i glas, handdukstork samt handfat med kommod och spegelskåp. I taket sitter praktiska infällda spotlights som givetvis är dimbara.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 130 kr Inkl Vatten, avlopp & värme

Driftskostnad

3 400 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

5,56%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1947

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

Kålltorp 96:2

Övrigt

Till bostaden hör ett vindsförråd samt källarförråd.

Förening

Namn

Brf Fräsaren 2

Om föreningen

Föreningen Brf Fräsaren 2 med fastighetsbeteckning Kålltorp 96:2 och adress Lydinghielmsgatan 3C arrenderar tomten av Göteborgs kommun och ett nytt tomträttsavtal trädde i kraft 2018-02-24 och gäller löpande i 10 år. På fastigheten har uppförts en byggnad omfattande 18 st bostadsrätter. Föreningen består utav 18 st lägenheter med bostadsarea om 900 kvm. Alla lägenheter är 2 RoK.

Ekonomi:
Det finns idag inga beslut på att höja avgiften.

Gemensamma utrymmen:
Det finns källarförråd och vindsförråd som tillhör lägenheten. Det finns även en föreningslokal, snickarbod, cykelförråd och tvättstuga med torkrum.

Andrahandsuthyrning:
Måste godkännas av styrelsen som följer hyresrättslagen.

För mer utförlig information, se bifogad årsredovisning.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

18

TV och Bredband

Bredband från Telia (FiberLan)

Parkering

Parkering:
3 garageplatser. Till garageplatsen är det separat kö.
10 parkeringsplatser. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Renoveringar

Genomföra renoveringar samt underhållsarbeten:
2010 - Relining av stammar
2010 - Bytt fönster på södra sidan
2010 - Bytt ut alla dörrar till säkerhetsdörrar, samt dörrar till portarna.
2010 - Installerat fiberlan, via Telia
2013 - Hängrännor och stuprör bytta
2013 - Plattorna i grunden är bytta
2017 - Balkonger byggdes
2017 - Ny torktumlare

Framtida renoveringar samt underhållsarbeten:

Ekonomi

Avgiften höjdes med 200 kr från 2019-01-01. Det finns idag inga beslut på att höja avgiften.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja.

Äger föreningen marken?

Nej.

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Munkebäck

I östra centrum ligger Munkebäck, ett lugnt och populärt område under utveckling. Här växer nya hyres- och bostadsrätter, förskolor och aktivitetshus fram.

Namnet Munkebäck kommer från den bäck som medeltidens munkar vandrade längs på sin väg från klostret i Nya Lödöse till Härlanda gamla kyrka. Kyrkan revs 1528 och idag syns de framgrävda ruinerna intill den nya kyrkan som byggdes 1959 efter ritningar av den internationellt berömde svenska arkitekten Peter Celsing.

På Munkebäckstorget, ett fint litet 50-talstorg hittar du apotek, Coop Konsum, grönsakshandlare, sushi, fiskbil, systembolag, pizzeria, bank och vårdcentral med barnmorskemottagning. Vid Munkebäcksmotet finns också ICA Kvantum med välsorterat utbud. I området hittar du gemytliga kvarterskrogar som Glenns och Ölstugan Tullen och vid Munkebäckstorget bakas det bröd i stenugn på mysiga caféet Portens Bageri.

Traktens eget kulturutbud för stora små och bjuder Kulturhuset Kåken på i Härlanda Park. Här arrangeras barnteater, filmvisningar, vernissage, föreläsningar, sagostunder och konserter. Förutom Göteborgs tredje största bibliotek finns här också en öppen förskola och café med uteservering under sommarhalvåret.

För dig som vill röra på dig finns Hela Hälsan, ett lokalt gym vid Munkebäckstorget som erbjuder både gym- och gruppträning utan startavgifter. Här finns ett kurs- och behandlingscenter med bland annat massage, kinesiologi och meditation på menyn. Vid Torpavallen handelsplats hittar du välkända träningskedjan SATS.
På gång- och cykelavstånd hägrar storslagen natur och stillhet vid Härlanda Tjärn, Skatås och Delsjöns vidsträckta naturreservat med badsjöar, motionsspår och strövområden.

Kommunikationerna i området är mycket bra och du har nära till buss, spårvagn och pendeltåg som tar dig till centrala staden på ungefär en kvart. Du som tar bilen kommer snabbt ut på E20 vid Munkebäcksmotet.

Karta

Hör av dig till Robert Andersson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad