Teleskopgatan 8

Bilder

Utgångspris

1 095 000 kr

Bevaka slutpriset

Teleskopgatan 8 , Bergsjön , Göteborg

Stor tvåa med solig balkong på femte våningen med ett högt och fritt läge som ger bostaden ett generöst ljusinsläpp i den öppna planlösningen. Välskött förening med gemensamt el- och bredbandsavtal. Mycket bra läge i grönt område med närhet till skolor och spårvagnshållplats som erbjuder bra kommunikation till stan.

63 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 207 kr Inkl. värme, VA & kabel-TV samt Bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
109
Byggår:
1986
Driftskostnad:
136 kr/månad
Utgångspris:
1 095 000 kr

Mer information

Visningar

  • Sön 17 nov 14:30-15:00

    Boka här

    Vänligen boka dig för visning

  • Mån 18 nov 17:30-18:00

    Boka här

    Vänligen boka dig för visning

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till en mycket ljus och optimalt planerad lägenhet med solig balkong. Lägenheten innehåller kök och vardagsrum i öppen planlösning, sovrum, hall, klädkammaren samt helkaklat badrum med duschkabin. Till lägenheten hör ett förråd på bottenvåning.

Hall
Rymlig hall med väggar målade i vitt tillsammans med snyggt ljust laminatgolv i ek-utförande som löper vidare in i bostaden. I hallen finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. Till vänster om ingången ligger en praktisk klädkammare med två garderober, två hyllor och stänger.

Badrum
Lägenhetens badrum har helkaklade väggar i vitt och lättskött våtrumsmatta på golvet. Utrustningen består av WC (2019), handfat (2019), badrumsskåp med belysning, duschkabin och toppmatad tvättmaskin från Electrolux med ångfunktion.

Vardagsrum
Vardagsrummet är stort med mycket ljus från fönster i två väderstreck. Här finns gott om plats för både soffgrupp och TV-möbel. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ett ljust laminat.

Kök
Köket har ett härligt ljusinsläpp från fönster samt utgång till balkong med soligt sydvästläge. Vid fönstret finns gott om utrymme för ett stort matbord. Vitt klassiskt Marbodal kök har bra förvaring och arbetsytor. Svart mosaikkakel ovanför köksbänken matchar bra med vita köksluckor. I köket finns glaskeramikspis med varmluftsugn, fläkt och kombinerad kyl/frys.

Sovrum
Sovrummet har vitmålade väggar. Här finns gott om plats för dubbelsäng. Golvmaterialet går i samma ljusa laminat i ek-utförande som i övriga rum.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 8, hiss finns

Pris

1 095 000 kr Utgångspris

Avgift

4 207 kr Inkl. värme, VA & kabel-TV samt Bredband.

Driftskostnad

1 640 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 200 kr
Försäkring: 1 440 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,4183%

Andel av årsavgiften

0,48125%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1986

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 maj 2019
Energiklass: E

Fastighetsbeteckning

Bergsjön 17:2

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd som är belägen på bottenvåningen

Parkering
Föreningen har 95 st garageplatser (348 kr/mån) och 179 st P-platser (135-186 kr/mån). Till samtliga platser är det separat kö

Balkong
Härlig balkong i sydvästläge

TV och Bredband
Bredband (100/100Mbit) och telefoni finns via bredbandsbolaget och ingår med 155 kr/månad i avgiften. Avtal för TV (utöver grundutbudet) tecknas separat med ComHem. Föreningen har förnyat sitt gruppanslutningsavtal med Telenor. Det börjar gälla 2019-10-01. Det som är nytt är att hastighet på bredbandet blir 250/250 istället för dagens 100/10

Tvättstuga
Finns på Teleskopsgatan 4 och 10

Tillträde
Snabbt tillträde är möjligt

Förening

Namn

Riksbyggens BRF Teleskopet

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheterna Bergsjön 17:2, 17:3 och 17:6 samt stadsägorna 767:214 och 767:215 i Bergsjön med adresserna Teleskopgatan 4-12. Lägenhetsfördelningen ser ut enligt följande:

1,5 rok - 20 st
2 rok - 70 st
3 rok - 100 st
4 rok - 30 st

Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade hos Länsförsäkringar. Hemförsäkring bekostas av bostadsrättshavaren men bostadsrättstillägget bekostas kollektivt av föreningen.

Föreningen har som önskemål att träffa köpare innan godkännande av medlemskap.

För mer info se årsredovisning och föreningens hemsida www.brfteleskopet.net

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

220

TV och Bredband

Bredband (100/100Mbit) och telefoni finns via bredbandsbolaget och ingår med 155 kr/månad i avgiften. Avtal för TV (utöver grundutbudet) tecknas separat med ComHem.

Parkering

Föreningen har 95 st garageplatser (348 kr/mån) och 179 st P-platser (135-186 kr/mån). Till samtliga platser är det separat kö.

Det finns också 16 st besöksparkeringar i området.

Renoveringar

Utfört underhåll:
2018: Fasadtvätt teleskopgatan 4-12, värmejustering i samtliga lägenheter och gemensamma utrymmen.
2017: Arbete med rabatter, asfalt och stenplattor
Byte garegeportar
Värmeinjustering
Uppgradering av porttelefon
2014-15: Renovering av tvättstugor
2014: Upprustning av gym
2013-14: Renovering av samtliga hissar
2013: OVK-besiktning
2013: Installation av nya mätare för induviduell elmätning
2013: Dränering av garagelängorna, rustat upp soprum
2011-12: Ommålning av balkonger, fasadreparationer, utbyte av stuprör
2006: Renovering av tvättstugor
2006: Översyn av stammar
2005-06: Installation av FTX-ventilation
2004: Spolning av VA-stammar

Kommande underhåll:
Kulvertbyte mellan hus 4 och 6, hus 8 och 10
Balkongmålning
Översyn och utvärdering av kondition på stammar i huset och fortsatt arbete med förberedelser för eventuellt byte av det samma
Översyn och komplettering av grönytan och rabatter
Översyn och reparation av asfaltsytor på parkering

Miljöarbetet i föreningen är för tillfället till stort orienterad att hålla ner energiförbrukning. Detta gör man genom att man bytt nästan alla belysning till lågenergilampor. Dem som är kvar kommer ses över och bytas inom kort. Samtliga lampor är utrustade med rörelsesensorer.

Ekonomi

Avgifterna höjdes senast 2013-01-01 med 2%, för att därefter sänkas 2014-01-01 i samband med införandet av individuell el-debitering. Föreningen har en god översyn över ekonomin och det finns inga tagna beslut om avgiftsförändringar i dagsläget.

(Uppgifterna ovan baseras på kontakt med styrelsen 2016-06-08).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Övrigt

Föreningen har ett gemensamt el-abonnemang för alla lägenheter men separat avläsning för respektive lägenhet. Detta innebär att bostadsrättshavaren endast betalar för förbrukningen, men inte för elnätsavtalet.

Gemensamma utrymmen är bastu, cykelförråd, gym (350 kr/år), källarförråd, grillplats, samlingslokal och tvättstuga. Återvinningsstation finns mellan Telskopgatan 2 och 4.

Fastighetsskötarexpeditionen är öppen tisdagar kl. 08:00-09:00 och torsdagar kl. 17:00-18:00. Styrelserummet har öppet måndagar på jämna veckor mellan kl. 18:00-19:00.

Om området

Bergsjön

På Bergsjöns höjder möter du en attraktiv mix av spännande natur och storstad.

Cirka åtta kilometer nordost om centrala Göteborg ligger den gröna stadsdelen Bergsjön som präglas av ett dramatiskt kuperat och vackert landskap. Här ses en blandning av villor, flerbostadshus och radhus längs gator som fått namn med rymdanknytning, tack vare sitt höga läge. Från vissa platser kan man se hela vägen ut till Vinga. Bergsjön är en ständigt växande och levande stadsdel, planer finns på bland annat ett nytt kulturhus.

Med den bergiga och skogrika naturen alldeles runt husknuten är möjligheterna oändliga för upptäcktsfärder, svampplockning, löparrundor och andra härliga aktiviteter. Soliga dagar samlas folk för att bada och grilla vid den vackert belägna badsjön Bergsjön med sina klippstränder, bryggor och hopptorn. Strax söder om sjön stupar bergen brant ned mot Utby, ett område som lockar många klättrare. Längst upp i Gärdsåsdalen, i sydvästra hörnet av stadsdelen, hittar du den 130 meter höga Gärdsåstoppen som bjuder på en vidsträckt utsikt över västra Bergsjön, Gärdsås och Kviberg.

I området finns två stora 60-talstorg, Komettorget och Rymdtorget varav det senare utgör centrum. Innecentrumet där har efter en omfattande upprustning fått nya namnet Bergsjön Centrum. Här hittar du ICA Supermarket, Apotek, konditori, chark och bibliotek, primärvård, tandvård, medborgarkontor och kulturhus. Runt Rymdtorget syns några k-märkta hus som fått stor utmärkelse för sin ovanliga arkitektur. De uppfördes på 1970-talet och är de yngsta byggnaderna i Sverige som blivit k-märkta.
Förutom två sporthallar finns i Kortedala flera klubbar där du kan träna fotboll, gymnastik, bandy och innebandy. För dig som är golfintresserad ligger Lerjedalens Golfklubb inte långt bort med vackra omgivningar och en trevlig restaurang. Ett roligt utflyktsmål för barnen är stadslantgården Galaxen där man kan titta på djur, rida ponny, åka häst och vagn och kanske ta en hembakad fika i caféet.

I området hittar du förskolor och skolor med årskurs 1-9, fritidsgårdar och kulturskola för barn och ungdomar i åldrarna 6-19 år. Runt stadsdelen går en ringled som är avsedd för biltrafik medan spårvägen går genom områdets mitt, delvis i tunnelläge. Till och från Bergsjön kan du resa med 7:an och 11:ans spårvagn eller buss 58 och 159.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Ebba Bergström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad