Sergelsgatan 4C

Bilder

  • Såld!

Sergelsgatan 4C , Lunden , Göteborg

Nu kan vi presentera denna välplanerade och ljusa genomgångsetta! Hemtrevlig och fräsch bostad med härliga detaljer i så som vackra fönsterbräden. Här bor du i ett kanonläge nära kommunikationer och grönområden. Stabil och populär brf! Välkommen på visning!

37 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 486 kr Inkl. Värme, Vatten & Kabel-TV. Obligatorisk avgift för bredband om 149 kr/mån läggs på avgiften.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
37 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
177
Byggår:
1943
Driftskostnad:
316 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

37 kvm

Rumsbeskrivning
Interiör

De välplanerade 37 kvadratmeterna disponeras enligt följande:

Hall

En rymlig hall välkomnar er in i lägenheten. Här ifrån nås bostadens alla rum. Det finns bra förvaringsmöjligheter i form av inbyggda garderober med spegel-skjutdörrar till höger. På golvet ligger en snygg ekparkett, vilket är genomgående i hall och vardagsrum. Väggarna är målade ljusa.

Kök

Till vänster om hallen finns köket. Det är ett stort och rymligt kök med gott om förvaring och arbetsyta. Köket är utrustat med spis med fläkt samt kyl & frys. Luckorna är vita matchat med ett fräscht mörkgrå kakel och en köksbänk i mörkgrått. Väggarna är ljusgrå och på golvet ligger ett ljust laminatgolv.

Badrum

Badrummet finns intill köket. Ett fräscht, helkaklat badrum med dusch med dubbla glasdörrar, wc samt handfat med kommod och spegelskåp. Här finns även smart förvaring i vägghängt skåp.

Rum

Rummet är stort, här finns plats till större soffgrupp, säng samt förvarings- och tv-möbler. Tack vare de stora fönsterpartierna får man njuta av ett härligt och hemtrevligt ljusinsläpp, med utsikt mot den gemytliga innergården. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är ljusa matchat med en snygg, mönstrad fondvägg.

Välkommen!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 486 kr Inkl. Värme, Vatten & Kabel-TV. Obligatorisk avgift för bredband om 149 kr/mån läggs på avgiften.

Driftskostnad

3 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 300 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att variera beroende på användning och abonnemang.

Andel i föreningen

0,41%

Andel av årsavgiften

0,45%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1943

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 juni 2011
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

Lunden 41:2

Övriga byggnader

Till bostaden hör ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Sybågen I Lunden

Om föreningen

Brf Sybågen i Lunden bildades 2003 och föreningen äger fastigheten Lunden 41:2. Det är en äkta förening. På fastigheten finns 4 st flerbostadshus byggda 1943, bestående av 192 bostadsrätter, 19 hyresrätter samt 4 lokaler med hyresrätt. Adresserna är Ulfsparregatan 9A-H & 11A-G samt Sergelsgatan 2A-F & 4A-H.

Under 2015 byggdes det till balkonger till husen.

Föreningen följer en underhållsplan för det löpande underhållet. Man arbetar långsiktigt med föreningens ekonomi och ser i dagsläget ingen avgiftshöjning de närmaste åren.

Föreningen byggde nya tvättstugor 2011 så att det finns en i varje hus. Tvättider bokas antingen vid tvättstugans elektroniska bokningssystem eller via internet. I varje tvättstuga finns två bokningsbara stationer med vardera två tvättmaskiner och en torktumlare. Varje tvättstuga har även en grovtvättmaskin som fungerar som drop-in, två torkrum samt mangel.

Sedan ombildningen till bostadsrätter 2003 har föreningen genomfört omfattande renoveringsarbeten. Stammarna har bytts, alla lägenheter har fått nya våtutrymmen, nya fönster med isolerglas samt säkerhetsdörrar. Man har även dränerat om, putsat och tilläggsisolerat fasaderna och renoverat samtliga tak.

I källaren på baksidan av Sergelsgatan 2A iordningställdes under 2012 tre övernattningsrum med gemensam dusch, toalett, kök och matplats. Övernattningsrummen är till för korttidsboende för gäster till föreningens medlemmar och hyresgäster. För bilder se länk: http://www.brfsybagen.se/?rID=1087&page=overnattningsrum

Föreningen har nyligen avslutat byggnationen av ett miljöhus på tomten mellan Ulfsparregatan 9A och Sergelsgatan 2A. I ena änden av miljöhuset har det byggts det ett nytt cykelrum och utanför miljöhuset har man iordningställt en uteplats.

Föreningen är kollektivt ansluten till Comhem för leverans av kabel-TV och internet. Det finns även möjlighet att få bredband via fiberlan, detta kostar 149kr/mån och betalas med månadsavgiften. Ett ingått avtal har 3 månaders uppsägningstid, som räknas från det 1:a i månaden efter det att uppsägningen har kommit in. Såväl nyteckning av föreningens fiberlan som uppsägning sker till styrelsen.

Det finns ett separat styrelserum som används för mindre möten och dagligt arbete inom föreningen.
På gården finns en stor grillplats samt 3 st mindre uteplatser.

Fastighetsskötsel och städning sköts av anställd i föreningen.

Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår i denna.

Den ekonomiska förvaltningen av fastigheten sköts av Husjuristerna.

För mer information, se årsredovisningen och föreningens informativa hemsida: www.brfsybagen.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

191

Antal hyresrätter

20

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Kabel-Tv (ComHem), Digital-Tv (Canal Digital genom föreningens fiberlan).

Parkering

Föreningen har 50 st parkeringsplatser som kostar 350 kr/mån. Några platser har även uttag för motorvärmare mot extra kostnad. Till parkeringsplatsen är det separat kö och i dagsläget några få boende i kö. Det finns även möjlighet till MC-parkering vilket kostar c:a 250 kr /mån. Det finns även gratisparkering i området på gatorna. Boendeparkering tillämpas också i området. Läs mer på www.goteborg.se

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och inga planerade avgiftsförändringar är aviserade, enl. föreningens hemsida. Styrelsen arbetar aktivt för att ha en långsiktig budget och inbringa mer intäkter till föreningen. Då föreningen har 20 hyresrätter kvar är dessa en dold tillgång och kan ombildas löpande för mer pengar till kassan. Besök gärna föreningens hemsida för att läsa mer om styrelsens arbete.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja.

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad