Kalendervägen 73

Bilder

Utgångspris

1 650 000 kr

Bevaka slutpriset

Kalendervägen 73 , Kortedala , Göteborg

Här erbjuds ni möjligheten att flytta in i en riktigt välplanerad tvåa högt upp i huset. Modernt utförande, smakfulla materialval och luftiga ytor genomsyrar bostadens 54 kvadratmeter som genomgående går i ljusa nyanser. Här bor ni i en välskött och stabil förening med god ekonomi i hjärtat av Kortedala. Bra läge i grönt område med närhet till Kortedala torg och kommunikationer. Kontakta mäklare för mer info!

53,7 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 744 kr
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53,7 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
15
Byggår:
1954
Driftskostnad:
400 kr/månad
Utgångspris:
1 650 000 kr

Mer information

Visningar

  • Sön 17 nov 14:00-14:30

    Boka här

    Vänligen boka dig för visning

  • Mån 18 nov 17:30-18:00

    Boka här

    Vänligen boka dig för visning

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53,7 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

Välkomnande hall med närhet till varje rum. Här finns förvaring för ytterkläder i den inbyggda garderoben. Rummet går i vitt med golv av ekparkett.

Kök

Härligt nyrenoverat kök med goda ljusinsläpp. Här finns möjlighet för ett matbord samtidigt som det finns plats för bra matlagning. Köket går i vitt med en bänkskiva i mörkgrå kulör. Köket är helrenoverat hösten 2019 med nya vitvaror så som inbyggd kyl/frys, diskmaskin, spishäll och ugn. Golvet är ekparkett.

Sovrum

Stort och luftigt sovrum med bra plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här får man fina ljusinsläpp från fönstret. Det finns gott om förvaring tack vare de inbyggda garderoberna. Rummet går i vitt och golvet är ekträ.

Vardagsrum

Fint och rymligt vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande soffbord. Här finns också plats för fåtölj. Rummet går i vitt och golvet är av fiskbensparkett av ek.

Badrum

Fräscht helkaklat badrum i vitt och grå kulör. Här finns toalett, handfat, dusch med glasskjutdörrar och tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Pris

1 650 000 kr Utgångspris

Avgift

2 744 kr

Driftskostnad

4 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

2,86543%

Andel av årsavgiften

2,78937%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 mars 2019
Energiklass: E

Fastighetsbeteckning

Kortedala 54:3

Förening

Namn

Brf Mockaskeden nr 3

Om föreningen

Brf Mockaskeden nr 3 är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1954. Den består av 39 lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Det finns också en hyreslokal som hyrs ut till en damfrisör. Lägenheterna är fördelade i en huslänga i vinkel med adress Kalendervägen 71-79. Bostäderna fördelas enligt följande: 15 st 1rok, 18 st 2rok samt 6 st 3rok. Föreningen innehar fastigheten Kortedala 54:3 med tomträtt som löper till oktober 2023. I källaren under uppgång 73 finns den gemensamma tvättstugan. Denna är utrustad med två tvättmaskiner, centrifug, matt-tvätt, en torktumlare, två tvätthoar samt arbetsbänkar.
Tvättider måndagar-fredagar mellan kl 8-11, 11-14, 14-17 och 17-20. Lördagar mellan kl 8-16, söndagar & helgdagar är tvättstugan stängd. Bokning via bokningstavla med lås. Det finns även två kaklade torkrum samt mangelrum med stenmangel (under 2017 görs denna om till styrelserum istället).
Intill tvättstugan finns wc.
Gemensamma utrymmen:
I källaren finns skyddsrum samt utrymme för föreningens möten. Här finns även ett bordtennisrum som får nyttjas måndagar-fredagar mellan 16-20 samt övrig tid under vuxens översyn.
Flera förvaringsutrymmen för cyklar och barnvagnar med ingång direkt från gården.
På baksidan finns ett hobbyrum.
Till varje lägenhet hör ett källar- och ett vindsförråd.
På den välskötta gården framför huset har föreningen en gemensam gräsmatta som omgärdas av en häck. Här finns utemöbler på sommaren och den fina grönytan lockar då till utomhusliv.
Källsortering av sopor görs i sophuset på gården (brännbart avfall & kompost).
Medlemskap:
Föreningen vill träffa alla köpare innan medlemskap beviljas, och kontaktar köparen för att boka in ett möte. Samägande accepteras. Överlåtelseavgift tas ut av köparen 2,5 % av prisbasbeloppet som justeras varje år. 2018 är avgiften 1 138 kr. Ev pantsättningsavgift tas ut av köparen, 1 % av gällande prisbasbelopp. 2018 är avgiften 455 kr per lån. Juridiska personer beviljas inte medlemskap i föreningen.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

39

Antal lokaler i föreningen

1

Parkering

Det finns ca 26 parkeringsplatser som kan hyras för 60 kr/månad. Separat kö, i dagsläget finns tillgång till plats.
Det finns 4 garage som kan hyras för 300 kr/månad. Separat kö, i dagsläget mycket lång kö.
Föreningen kan även lösa förvaring av MC & moped.
Det finns avgiftsbelagda parkeringsplatser utmed Kalendervägen.

Renoveringar

Husen byggdes 1954 och värms upp via fjärrvärme. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. De har en person som sköter gräsklippning & snöskottning och en som sköter buskar & häckar. Trappstädningen sköts av en städerska.
Större renoveringar som utförts är bland annat:
1992-93 byte till 3-glasfönster.
1992 omläggning av tak.
90-talet nya balkonger.
2002 badrumsrenovering då ledningarna från lägenheten ner till huvudstammen byttes.
2008 energideklaration utförd och godkänd.
2014 utfört OVK. Huset har självdragsventilation.
2013 relinades samtliga stammar så att samtliga ledningar skall vara ok ett 20-tal år framåt.
2014 Radonsanering i huset utfördes med installation av nya fläktar på taken samt nya ventilationstrummor i lägenheterna.
2016 renovering av brunnar utanför garagen samt byte av garagedörrarna, radonsanering, måla om vindsskivorna samt renovera tvättstugorna.
2017 Renovera tvättstugorna, byta garagedörrar och radonsaneringsåtgärder
2018 göra om mangelrum till styrelserum samt gjuta om och måla om källargångarna och måla om vindsskivorna.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Samägande accepteras.

Äger föreningen marken?

Föreningen innehar fastigheten Kortedala 54:3 med tomträtt som löper till oktober 2023.

Om området

Kortedala

Högst uppe på en höjd i nordöstra Göteborg ligger lummiga Kortedala, inbäddat av skogar med djupa dalgångar och vackra promenadstigar. Här trivs människor i alla åldrar.

Kortedala är Göteborgs första förort och byggdes under 1950-talet upp på marker där det förut endast fanns torpliknande bebyggelse. Idag syns bebyggelse av blandad karaktär, från punkthus i brant terräng med imponerande utsikt från inglasade balkonger till vackert insprängda låghus- och villaområden längs slingrande vägar. Vanligast är flerbostadshusen i tidstypisk 1950-talsstil med tre våningar, balkonger och puts- eller tegelfasader.

På de fyra lokala torgen Årstidstorget, Citytorget, Kalendertorget och Kortedala Torg erbjuds all service man kan behöva. Kortedala Torg som är det största torget har en upphöjd plats med kullersten, öppna ytor och en liten park. Förutom en livlig torghandel hittar du här ett nästintill komplett serviceutbud. Hemköp, frukt och grönt, blomsteraffär, restauranger, café, bank, spelbutik, video, Friskis & Svettis, apotek, privatläkare... Här finns också offentlig service i form av polis, bibliotek, stadsdelskontor, folktandvård och Försäkringskassan. Vårdcentral och BVC finns vid både Kortedala Torg och på Årstidsgatan.

För den odlingsintresserade är området idealiskt med många fina odlingsområden och kolonilotter. Med naturen som närmsta granne är Kortedala också perfekt för dig som tycker om att röra på dig. Här finns flera motionsslingor, idrottsföreningar, en motionscentral och ishall. Lärjeåns dalgång i norr har ett unikt växt- och djurliv med vackra promenadstigar i fantastisk natur. Säveån i söder lockar med möjligheter till fiske, rekreation och sköna friluftsaktiviteter.

Vill du ta med barnen på sociala aktiviteter finns Kortedala församling i Allhelgonakyrkan som bjuder in till musikalisk verksamhet för alla åldrar. Förutom körsång finns här babyrytmik och öppen förskola med lek, fika och sång.

Kommunikationerna från Kortedala är snabba och goda, även nattetid och helg. Med spårvagn 6, 7 och 11 tar du dig smidigt in till centrala Göteborg på en dryg kvart.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Robert Milsom för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad