De Geersgatan 4

Bilder

  • Såld!

De Geersgatan 4 , Lunden , Göteborg

Högst upp i huset finns denna 3:a med fantastisk utsikt från balkong i soligt västerläge. Belägen i charmiga Lunden med bra kommunikationer in till city. Trevlig planlösning och ett badrum renoverat i föreningens regi (2015). Stabil förening där bredband ingår i avgiften. Välkommen på visning!

69 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 432 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, internet & IP
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69 kvm
Våning:
3
Byggår:
1954

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

På en av Lundens höjder finner du denna välplanerade trea, högst upp i huset, med en av Göteborgs bästa utsikter! Belägen högt upp på Lundens toppar med utsikt över staden. Njut av ett fritt läge på den soliga balkongen i västerläge. Bostadens välplanerade 69 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Högst upp i huset når du den trevliga lägenheten på De geersgatan 4. I hallen finns utrymme för att hänga av ytterkläder och skor. Förvaring finns i fyra inbyggda garderober. Går också att möblera med en mindre hallmöbel. I hallen ligger en massiv ekparkett och väggarna är vita.

Kök

I direkt anslutning till entrén ligger lägenhetens kök. Ett bra arbetskök med gott om förvaring och arbetsyta att laga mat på. Snickerierna kommer från Lidhultsköket och är i ek. Utrustningen i köket består av diskmaskin, ugn med spishäll, spisfläkt och en kyl/frys. På golvet ligger ett terrakotta färgat klinkergolv, praktiskt och slitstarkt. Väggarna är vitmålade. Köket kan möblera med ett matbord för fyra och här har du trevlig utsikt över lummigt grönt område.

Sovrum 1

Det stora sovrummet ligger avskilt längst in i lägenheten med utsikt över grönskan på baksidan av huset. God förvaring finns här i en hel garderobsvägg. Sovrummet kan möbleras med en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Du kan också få plats med en arbetsplats eller byråmöbel om du vill. Golvet är en ekparkett och väggarna är vita samt en fondvägg i blått som bryter av.

Vardagsrum

Rakt fram i lägenheten ligger det stora vardagsrummet. Ett rum som verkligen är gjort för social samvaro. Rummet kan möbleras med ett större matbord och soffgrupp med lätthet. Från rummet har du tillgång till balkongen som ligger i ett soligt västerläge. Här kan du njuta av kvällssolen och den härliga utsikten. Panoramautsikt över Lundens takåsar. Här är väggarna tapetserade i vitt och golvet består av en fiskbensparkett i massiv ek.

Sovrum 2

Till höger från hallen ligger lägenhetens andra sovrum. Ett rum med bra storlek som kan möbleras med en säng, arbetsplats och en byrå om så önskas. Väggarna är vittapetserade och på golvet ligger även här en massiv ekparkett. Från detta rum har du en fantastisk utsikt över Lundens takåsar.

Badrum

Lägenhets badrum totalrenoverades 2015 i samband med föreningens stambyte. Ett ljusinsläpp finns här också i badrummet. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger ett grått klinkergolv. Här finns också golvvärme installerad för kalla morgonfötter. Badrummet är utrustat med ett badkar, WC, tvättställ med kommod samt ett spegelskåp med belysning. Det har också installerats en handdukstork. Om du inte vill ha badkar så går det att installera en tvättmaskin vilket flera i föreningen gjort.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 432 kr inkl. värme, VA, kabel-TV, internet & IP

Andel i föreningen

0,80665%

Andel av årsavgiften

0,80665%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd.
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

LUNDEN 33:1

Övrigt

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd.

Tvättstuga
Tvättstuga finns för uppgångarna 2, 4 och 6 i detta huset.

Förening

Namn

Brf de Geersgatan

Om föreningen

Föreningen innehar tomträtten till fastigheten Lunden 25:15, 33:1, 33:2 och 34:1, som uppfördes med flerbostadshus 1954-55. Adresserna är De Geersgatan 2-22 samt 7-9.

Den totala bostadsarean för föreningens lägenheter är 8393 kvm medan lokalerna utgör 37 kvm.
De 142 bostadsrätterna är fördelade enligt nedan:
1 rok 22 st
2 rok 59 st
3 rok 30 st
4 rok 31 st

Gemensamma utrymmen är:
I föreningen finns en bastu (uppgång 10), gym (uppgång 9A) samt hobbyrum/slöjdlokal (uppgång 10). I föreningen finns också en plats där du kan tvätta bilen. Dessutom finns uteplats med grillmöjligheter i föreningen. I övrigt finns cykelförråd och barnvagnsrum. Tvättstugor finns i flera trappuppgångar i föreningen. Utrustade med flera tvättmaskiner och torktumlare.

För mer information, se föreningens årsredovisning och stadgar, samt föreningens informativa hemsida www.degeersgatan.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

3

TV och Bredband

ComHems basutbud gällande kabel-TV ingår. Dessutom ingår bredband med hastigheten 50/10 i månadsavgiften. Vill man uppgradera till 100/100 görs det separat och bekostas av lägenhetsinnehavaren.

Parkering

Föreningen har 61 enskilda garage och 72 parkeringsplatser för uthyrning, till dessa tillämpas separat kö. Det finns även en spolplatta för biltvätt vid garagen. P-plats kostar 150 kr, garage 299 kr.

Det finns även 11 besöksparkeringar. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-368 25 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.

Kötiden varierar mellan c:a 1-6 månader enligt uppgift från styrelsen 2017-01-26.

Renoveringar

1997: Fönster och balkongdörrar byttes ut.
2000: Renovering av balkonger
2003: Renovering av trappuppgångar. Bland annat nya portar och porttelefon installerades.
2010: Renovering av yttertaken
2015-16: Stambyte genomfört samt badrum renoverade.
2016: Underhåll tvättstugor.
2017: Byggnation av miljöhus
2018 installerades bergvärme, nya rör och kulvertsystem mellan husen installerades, ventilationssystemet uppdaterades och ett nytt miljöhus byggdes. Även nytt tak lades på garagelänga och ny asfalt utanför hus 8-16.
2019 byggdes en ny tvättstuga i uppgång 6.

Under 2019 eller 2020 kommer portsystemet att bytas. Styrelsen följer en 50-årig underhållsplan som upprättades 2018.

Övrigt planerat underhåll:

Underhåll av befintliga garage och nya p-platser
Se över plåtfasad vid balkonger

Ekonomi

Föreningen har en god översyn över dess ekonomi och amorterar enligt plan. I dagsläget finns inga beslut om förändringar av avgiften. (Informationen baseras på kontakt med styrelsen 2019-01-03) Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.

Styrelsen har beslutat att inte höja avgiften kommande år, men att förenkla avierna genom att ta bort värmetillägget och baka in det i avgiften. Då avgiften är kvadratmeter baserad har det dock skett en mindre förändring. Några har fått en liten sänkning och andra en höjning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Om området

Lunden

På höjderna i öster strax bortom Ullevi och stadens brus breder den lummiga stadsdelen Lunden ut sig. Bara några minuters spårvagnsresa från centrum tar dig hit till kvarteren som ger dig lika mycket stadskänsla som lugn.

Uppe på högsta höjden, kallad Gamla Lunden väntar en magnifik utsikt över Göteborgs stad. Här präglas stadsbilden av de kuperade gatorna och de många landshövdingehusen från 1920- och 1930-talet. Häruppe hittar du Slätten med lekplats och stora härliga grönområden, populära för picknick och grillning. Ett givet utflyktsmål är också Snikens kulle med fantastisk vy över hela staden. Här samlas folk sommartid bland klipporna med picknickkorgar för att passa på att njuta av konserterna på Ullevi, därav kullens namn.

Stadsdelen Lunden har fått sitt namn efter gården Lunden med anor från 1550-talet. Gården var en av de största i Örgryte socken och var verksamt jordbruk ända in på 1800-talet, då det kuperade och bergiga området började bebyggas av småhus. När Örgryte slogs samman med staden Göteborg på 1920-talet, började gator och avlopp anläggas och efter hand uppfördes de karakteristiska landshövdingehusen. Många av gatunamnen berättar om vilka förnäma släkter som haft sitt säte här genom historien. Bland dem finns UlfSparre-släkten på 1600-talet och under 1700-talet riksmästare Erik Paulin.

Längs Danska vägen som slingrar sig fram genom stadsdelen hittar du ett gemytligt myller av butiker, caféer och restauranger med smaker från hela världen, inte minst Lejonet och Björnens berömda glasscafé. Känner du för engelskt pubhäng och kanske en quiz efter jobbet finns mysiga Paddingtons på St Pauligatan. Strax intill ligger Olskrokstorget med traditionell torghandel, fiskbodar, ICA Supermarket, apotek och systembolag.

På östra sidan av Danska vägen ligger Nya Lunden med utblick mot det vidsträckta naturområdet Delsjön. Här finns vackra vandringsleder, sjöar att bada och fiska i, kanotuthyrning, motionsslingor, skiduthyrning mm.

Du som bor i Lunden åker smidigt in till Göteborgs city. Buss 60 går med täta turer och i närheten har du också Redbergsplatsen och Olskrokstorget som utgör knutpunkter för flera buss- och spårvagnslinjer.

Karta

Hör av dig till Daniel Fröberg eller Emma Trillkott för mer information!

Daniel Fröberg

Daniel Fröberg

Göteborg Öster

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0707-21 96 00

031-389 80 91

daniel.froberg@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad