Norra Gubberogatan 7

Bilder

  • Såld!

Norra Gubberogatan 7 , Olskroken , Göteborg

Rymlig etta med högt i tak i ett perfekt läge bredvid lummiga Gubberoparken. Ljusa ytskikt, fiskbensparkett och stort kök. Endast ett stenkast från Olskrokens kommunikationer och service samt promenadavstånd till centrala stan. Välkommen på visning!

38 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 454 kr inkl. värme, VA & kabel-tv.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
38 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
41
Driftskostnad:
275 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

38 kvm

Rumsbeskrivning
Hall

En stor hall välkomnar dig in till bostaden. Detta är lägenhetens nav, varifrån alla rum kan nås. Direkt till höger finns möjligheter till avhängning och förvaring till vänster i form av en dubbelgarderob. På golvet ligger en parkett och väggarna är tapetserade i en ljus tapet.

Kök

Till vänster om hallen finns köket. Det är ett stort kök med gott om förvaringsmöjligheter och arbetsyta. Köket är utrustat med spis med fläkt, kyl & frys. Luckorna är vita matchat med ett grått kakel. Golvet är grått och väggarna är ljusa tillsammans med en röd fondvägg.

Rum

Rummet är stort och rymligt tak vare en generös takhöjd. Här finns plats till stor dubbelsäng, stor soffgrupp samt förvarings- och tv-möbler. Från vardagsrummet nås balkongen.

Balkong

Njut av utsikten över Lundens takåsar från tredje våningen och söderläget som ger sol flera timmar om dagen. Här finns plats till kaféset och balkongväxter.

Välkommen!

De välplanerade 38 kvadratmetrarna disponeras enligt följande:

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 6, hiss finns

Avgift

2 454 kr inkl. värme, VA & kabel-tv.

Driftskostnad

3 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 000 kr
Försäkring: 1 300 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Notera att driftskostnaderna kan komma att variera beroende på användning och abonnemang.

Andel i föreningen

1,383%

Andel av årsavgiften

1,65%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 januari 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Gårda 69:5

Övrigt

Vindsförråd

Förening

Namn

Brf Norra Gubberogatan 5-7

Om föreningen

Föreningen bildades 2006 och förvärvades 2015 samt äger fastigheterna Göteborg Gårda 69:3 samt 69:4. Fastigheter består av två flerbostadshus med byggår 1939. Den totala ytan är 3295kvm som är fördelade på 52 bostäder samt två lokaler (årsredovisning 2015). Föreningen äger marken.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Husjuristerna. Hans Hallens Fastighetsservice tar hand om den ekonomiska förvaltningen.

Antal lägenheter

44

Antal hyresrätter

8

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Kabel-TV samt bredband via Com Hem. Fiber via Telia. Grundutbud av kabel-TV ingår i månadsavgiften.

Renoveringar

1989 Genomfördes ett stambyte
2018 Byttes fyra fläktar på taket och ventilationen i båda trapphusen återställdes.

Föreningen har en långtgående underhållsplan. Just nu pågår en sanering samt en installering av avfuktare i krypgrunden på föreningens fastigheter. Under året kommer föreningen att byta ut nockpannor samt nockband. De planerar även i framtiden att se över och täta fönster samt balkongdörrar på föreningens hyresrätter. Föreningen har dessutom planer på att åtgärda balkongplattorna samt att byta ut två takfläktar. Inga vidare beslut tagna i dagsläget (2018-09-07).

Övrigt

I föreningen finns två gemensamma tvättstugor belägna i källarplan som är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkskåp. Som medlem i föreningen har man också tillgång till ett cykelrum. Vid gårdsingången på Norra Gubberogatan 7 finns kärl för hushållsavfall och vid ingången på Norra Gubberogatan 5 finns ett grovsoprum till förfogande.
Grönskande innergård med gräsytor, sittbänkar och lekplats med gungor, klätterställningar samt sandlåda för barnen.

Om området

Olskroken

I trivsamma stadsdelen Olskroken bor du med bekväm närhet till innerstan.

Här vilar en skönt avspänd atmosfär, trots en stadig puls från storstaden. Vid Olskrokstorget med sin livliga torghandel och charmiga fiskbodar är det marknad en gång i månaden. Här hittar du systembolag, apotek, ICA Supermarket, bageri, vårdcentral, tandvård mm. I området finns också flera kvarterskrogar och kaféer och i en elegant cirkelformad byggnad från 1879 huserar anrika Tidbloms Pub & Restaurang som kombinerar klassiska pubrätter med modern matlagning.

Fram till 1880-talet bestod Olskroken mestadels av ängsmarker med betande kreatur. 1885 började stadsdelen bebyggas med främst landshövdingehus. Även verksamheter av olika slag etablerades, bland annat fransmannen Auguste Pellerins margarinfabrik. I Olskroken bodde framförallt arbetare från fabrikerna i Gårda och Gamlestaden. Från och med 1960-talet har Olskroken genomgått stora förändringar. De flesta gamla husen har ersatts av nya. Kvar står stenhusen kring Övre Olskroksgatan i stadsdelens nordöstra del och även några av de vackra gamla landshövdingehusen på Ånäsvägen.
Soliga dagar lockar härliga Gubberoparken, inbäddad i lä mellan husen, till lek och picknick.

För dig som längtar ut i skogen finns Göteborgs mest aktiva friluftsområde, Delsjöområdet, inte långt bort. Här hittar du fina vandringsleder, motionsspår, gym, golfanläggning, skiduthyrning och sjöar att bada, fiska och paddla kanot i. Vill du träna i närområdet finns Nordic Wellness med modernt gym, personlig tränare och gruppträning med öppet från klockan 04 alla veckans dagar.

I Olskroken är möjligheterna att åka kollektivtrafik de bästa. Här går täta turer med både spårvagnar och bussar och på bara några minuter är du vid Göteborgs Centralstation.

Närmsta grundskolor är Bagaregårdsskolan F-6, Ånässkolan F-6 och Lundenskolan F-9.

Karta

Hör av dig till Emma Trillkott för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad